06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Referenties voor cursussen, worksops en trainingen voor coaching

“Vanuit persoonlijke interesse en als aanvulling op mijn werk volgde ik de ICM-opleiding Coaching. Benno’s lesmodules hadden een prettige opzet, waarbij we veel praktijkoefeningen deden. Mijn aandacht kreeg geen seconde de kans te verslappen, door de continue interactie tussen de deelnemers onderling en met Benno. Echt even heel wat anders dan saai naar een Powerpoint-presentatie staren!”

“Benno houdt de vaart er lekker in en hij gebruikt veel humor. Maar achter die grapjes zit veel meer. Je merkt dat hij veel ervaring heeft en over enorme mensenkennis beschikt. Benno is een coach aan wie ik een voorbeeld zou willen nemen. Wat ik opvallend vond, is dat hij je als persoon weet te doorgronden. Met zijn feedback naar cursisten sloeg hij steeds de spijker op z’n kop. Wat mij ook aansprak, is Benno’s positieve benadering in coaching. Dát is iets wat ik zeker ga gebruiken in de toekomst.”

Andrea Klein

pelotonscommandant KMA, Defensie (Luchtmacht)

“Benno is een fantastische trainer. Hij is eerlijk,doortastend en kan snel tot de kern van de zaak doordringen. Benno kan snel schakelen en zijn trainingen aanpassen aan de behoeften van de cursisten. Hij gebruikt humor en weet zaken ook te relativeren. Hij is een man van de praktijk. Zijn trainingen zijn concreet en praktijkgericht!”

Suzanne van der Burgh

Werkcoach, UWV Werkbedrijf

“Ik werk in een team van 18 mensen. In de dagelijkse praktijk ging ik altijd al veel af op mijn gevoel. Ondanks dat ik best zeker van mijn zaak was, merkte ik dat ik het fijn zou vinden om dat gevoel te kunnen onderbouwen met theorie. Daarom volgde ik een opleiding coaching.”

“Benno is zelf een coach die vanuit zijn gevoel werkt. Daarmee raakt hij snel tot de kern, zónder wazig te worden. Hij benoemde bij mij de eigenschap dat ik al snel bij mensen ‘onder de ijsberg’ kom, dus niet alleen bij het spreekwoordelijke topje blijf. En dat klopt precies. Daarbij leerde hij de cursisten om juist dát theoretische model toe te passen, dat het dichtst bij jezelf staat. Zodat je authentiek blijft. Nu kan ik mijn eigen stijl behouden en daarbij vertrouwen op bewezen theorieën. Ik ben gesterkt in mijn gevoel.”

Rianne Spierings

teamleider Bureau Onderwijs, Fontys

“Benno haalt dingen die dieper in jezelf zitten aan de oppervlakte. In de opleiding tot coach heb ik veel over mezelf geleerd. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Door deze bewustwording leer je beter naar anderen te kijken en hen zo beter te begrijpen. Benno doet dat op een gevoelige, en indringende manier. Hij behoudt daarbij respect voor het individu. Dat vond ik erg mooi.”

“Zo ben ik zelf een temperamentvol persoon, wat zich uit in mijn mimiek. Benno demonstreerde hoe dat overkwam. Hij pakte het serieus aan – het was best confronterend – maar de manier waarop hij dat deed, gaf mij een prettig gevoel. Hij leerde mij ervan bewust te zijn, maar ook hoe ik die eigenschap positief kon inzetten. Benno benoemt je kwaliteiten, maar leert je ook hoe je die optimaal kan benutten. Dat doet hij op een inspirerende manier.”

Sandra Ariëns

senior contractbeheerder, Nationale Nederlanden

“Benno gaf me de juiste energie om te groeien als coach

Ik was tussen de bedrijven door een selfmade coach binnen Rijkswaterstaat Corporate Dienst waar ik werk. Op een één of andere manier trek ik mensen aan die behoefte hebben aan een spiegel als het om hun doorontwikkeling gaat. Daarbij ondersteunde ik een aantal mensen binnen mijn afdeling. Toen ik ook mensen buiten mijn eigen afdeling mij benaderden dacht ik: nu wil ik mezelf wel eens meer in het coachen verdiepen. Dus schreef me in voor de ICM-cursus coaching. Een opleiding van vijf blokken. Na het eerste blok twijfelde ik nog of deze opleiding de juiste keuze was. Maar vanaf blok twee kreeg ik meteen de juiste energie.

Theorie in de praktijk

Benno Diederiks verzorgde blok twee tot en met vier. Ik heb hem zes keer ontmoet. Hij leerde me om anders na te denken over coaching. Voor mijn opleiding was mijn sterke punt dat ik meteen oplossingen aandroeg. Echter, de theorie leert dat mensen daar zelf mee moeten komen. En Benno leerde me om in het midden te gaan zitten; inschatten wanneer je als coach wel en wanneer je niet aan het stuur moet gaan staan. Benno? Die vertelt de dingen heel duidelijk. Hij vertaalt de theoretische modellen naar de praktijk. Schat zaken in heel korte tijd feilloos in. Verwoordt treffend en eerlijk de leerpunten. Ik kreeg er als gezegd veel energie van. Door Benno zijn blokken bracht de opleiding me precies waarnaar ik zocht: een professionaliseringslag in het coachen.”

Gert-Jan IJzendoorn

Sr Adviseur Bedrijfsvoering, Rijkswaterstaat

“Rust als basis voor diepere inzichten

De organisatie waarvoor ik werk zit in een reorganisatieproces. Als HR director is het voor mij dus extra zinvol om mijn coachkwaliteiten te versterken; te onderzoeken hoe ik de coach in mij tot de diepte kan uitnutten. Reden om een coachopleiding te volgen. Het was bij de eerste van vijf modules al meteen raak. Met inzicht in de ‘zachte’ kant. Via reflectie mezelf terugvinden, duidelijkheid krijgen wat ik wil als ik later groot ben. En dat voor een 55-jarige…

Diepere inzichten
Rust. Dat is het kernwoord dat Benno in mij plantte. Hij zei me: ‘Blijf in je rust, dan blijf je nog snel genoeg’. Ik vind dit inzicht geweldig. En de weg er naartoe ook: via rollenspellen, waarna Benno zeer goed in staat is zijn observaties in een paar zinnen te verwoorden. En meteen leeropdrachten meegeeft. Hij brengt een prachtig evenwicht tussen scherpe analyses, humor en het menselijke aspect. Ik werk in een uiterst financieel gestuurde omgeving. Waar ik als HR director ook het mensdeel in het oog moet en wil houden. Daartoe heeft de opleiding me voldoende handvaten gegeven. Die hebben mij tot een betere coach gemaakt. Eentje die ook achterover kan zitten, stiltes creëert. En je merkt dat aan de reactie van anderen. Ze gaan daardoor meer open staan en zijn meer bereid om hun ziel te laten zien. Daardoor komen we tot diepere inzichten.”

Marjan Hauwert

HR director, Dentsply

“Ik blijf Benno’s wijsheden en lessen koesteren

Ik heb een boeiende baan. Ik heb met alle facetten van het P&O-vak te maken en dat maakt deze baan zo veelzijdig. Als investering in mezelf besloot ik in januari 2012 een coachingsopleiding te volgen bij het ICM. Benno werd mijn docent. Als ik terugdenk aan Benno, zie ik een gedreven man voor me met veel vakkennis. Hij weet vanuit diverse kaders en invalshoeken thema’s te benaderen waardoor je vaak tot verrassende inzichten komt. Het heeft mij verbreed en verrijkt. Dit heeft zich vertaald naar mijn alledaagse werksituatie: door de opleiding heb ik geleerd breder te kijken en meerdere opties in te zetten.

Continue wisselwerking

Benno is enthousiast en wat heel aanstekelijk werkt op zijn cursisten: er is continue een wisselwerking tussen student en docent. Dat komt het leerproces ten goede. Hij kan veel vertellen in een kort tijdsbestek en put uit tientallen praktijkvoorbeelden. Dit maakt zijn lessen ook zo interessant. Hij heeft veel mensenkennis: had snel in de gaten waar sterktes en zwaktes lagen. Een eye-opener voor mij was bijvoorbeeld de manier hoe je een persoon bij binnenkomst een handdruk geeft. Benno heeft mij geleerd dat enkel dat gebaar onbewust al een signaal afgeeft naar de sollicitant. Samengevat: Benno is een zeer kundig docent, een aimabel mens en heeft gevoel voor humor! Zijn wijsheden en lessen zal ik blijven koesteren.”

Marjolein Timmermans

personeelsconsulent, Academisch Ziekenhuis Maastricht

“Benno provoceert op een prettige manier

Hoe kunnen we de kwaliteit verbeteren en de klantvriendelijkheid vergroten van onze telefoongesprekken en ons e-mailverkeer? Dat is in het kort waarmee ik me als coördinator bezighoud binnen Yourhosting. Omdat ik daarnaast ook meer personen wilde coachen, volgde ik de ICM opleiding tot coach. Dat bracht me meer inzicht in hoe je snel tot oplossingen kunt komen. En hoe je mensen kunt leren hoe ze zélf tot oplossingen kunnen komen. Ik ben er nog niet als coach, maar ben wel al behoorlijk ver gekomen en er veel handiger in geworden. Ik coach nu ook andere coaches binnen ons bedrijf.

Eye-opener

De grote eye-opener voor mij was het feit dat ik mensen moet leren te confronteren. Als ik dacht dat ik ‘hard’ was, bleek het nog soft. Benno hield me die spiegel… confronterend voor. Zelf provoceert hij op een prettige manier, hij communiceert direct. Daarin was hij dus echt een voorbeeld voor mij. Naast de opleiding heb ik nog een één-op-ééngesprek gehad met Benno over mijn eigen werk als coördinator. Hij coachte me dus tot de coach die ik nu ben, en bracht me ook nieuwe inzichten waarmee ik ben geholpen in mijn dagelijkse werk.”

Sebastiaan Bolding

coach/coördinator, Yourhosting

“Ik heb Benno ervaren als een zeer prettige man om mee om te gaan. Hij legt de zaken zeer duidelijk uit en blijft boeien en de aandacht vasthouden. Hij hanteert daarbij een no-nonsense stijl en voorbeelden om te onderbouwen wat hij bedoelt. Als ik terugdenk aan de training en aan Benno zou ik de volgende kernwoorden willen gebruiken: duidelijk, krachtig, persoonlijk, helder, prettig. Hij heeft mij en de andere cursisten verrijkt en onze horizon verbreed!”

Karin Anthonissen

Teamleider, Prorail

“Ik heb Benno ervaren als een zeer kundig trainer. Hij brengt theorie tot leven op een inspirerende,energieke en authentieke wijze. Benno is een kei in het snel schakelen en onderlinge verbanden leggen. Dit gecombineerd met zijn prettige persoonlijke karakter maakt hem tot een meester trainer.”

Remmelt Aarts

JOB coach, Arbeidstoeleidingsbedrijf

“Ik heb hem leren kennen als een man die energiek en gedreven is. Hij is charismatisch en houdt van zijn vak. Het is een sterke persoonlijkheid en hij is oprecht geïnteresseerd. Hij bereidt zich altijd goed voor en levert een hoge kwaliteit, doet net even iets extra’s. Nodigt uit tot verdere en langdurige samenwerking. En hij heeft een enorme up-to-date kennis over alle HR-werkvelden.”

Barabara de Bakker

HR-adviseur, Kalshoven Automation B.V.

“Hij stelt de juiste vragen die mij inzicht gaven in mijn knelpunten t.a.v. mijn stijl van leidinggeven. Benno is open en gemakkelijk in de omgang maar bovenal doelgericht.  Ik heb hem ervaren als een voortreffelijk coach die weet waar hij mee bezig is. Hij is krachtig en to the point: niet bang om de vinger op de zere plek te leggen om vervolgens vooruitgang te boeken. Ik beveel Benno van harte aan!”

Dave van Breda

manager operations, Nustar Terminals

“Ik wil Benno typeren als enthousiast, gedreven en prikkelend. Wat ik erg sterk vind is zijn persoonlijke aandacht voor iedereen. Bij vragen of anderszins doe je nooit tevergeefs een beroep op hem. Hij is vakkundig, resultaatgericht, no-nonsens en direct. Zijn energie, gekoppeld aan zijn humor, werkt aanstekelijk!”

Frank Baelemans

Mentor bij UWV, UWV

“Op de eerste plaats wil ik kwijt dat al snel duidelijk werd dat Benno beschikt over veel ervaring. Op een leerzame en ludieke manier brengt hij zijn boodschap over. Hij analyseert snel en is recht door zee. Indien nodig confronteert hij, maar altijd op een respectvolle wijze.”

Mireille Bijlsma-de Jager

mediator/coach, 4mb

 “Gedreven in wat hij doet en zegt”

“Benno is vriendelijk, enthousiast en gedreven in wat hij doet en zegt! De drie trainingsdagen zijn voorbij gevlogen!”

Nancy van Beem

coach, Jongeren onder een Dak

“Ik heb bij Benno de opleiding Personeelsmanagement gevolgd. Als ik terugblik denk ik aan een man die veel vakkennis in huis heeft en deze op de juiste momenten inzet. Benno is gestructureerd en veelzijdig.
En heel fijn was dat hij erg behulpzaam was: bij vragen en/of onduidelijkheden nam hij alle tijd voor je.”

Rianne Blaak

begeleider/coach, Aveleijn

“Een enthousiaste verteller

Benno? Zeer positief. Enthousiaste verteller. Betrokken. Door de vele oefeningen stoomde hij ons klaar voor de praktijk. Die praktijkoefeningen hebben veel nut gehad. Na de simulaties vertelde hij duidelijk wat goed ging en wat nog beter kon.”

Marie Christine van Fulpen

Documentaire Informatieverzorger, de gemeente Eindhoven

“Ik zou Benno willen typeren als een zeer interessant/vriendelijk/positief/begripvol/humorvol mensenmens. Hij is volledig zichzelf en heeft meer in huis dan ik tot nu toe bij andere trainers ooit heb ervaren.Hij heeft de gave het beste uit mensen te halen op een speelse manier. Hij is resultaatgericht, zeer professioneel en bezit veel deskundigheid op meerder terreinen. Hij weet een perfecte match tussen mens en organisatiedoelen te bereiken waarbij de positieve resultaten vooraf al een feit zijn.”

Siny Coertjens

Reïntegratiebegeleider, UWV

“Benno typeer ik als een wervelwind aan energie die zeer aanstekelijk werkt. Hij is intelligent, analytisch, creatief en inspirerend. Gedurende zijn trainingen hing ik vanaf het begin tot aan het eind aan zijn lippen. Hij weet zaken enorm beeldend te brengen, met veel humor. Hij prikkelt en spiegelt waardoor je ook ingewikkelde zaken makkelijk kunt opnemen. Benno is een toptrainer die ik van harte aanbeveel!”

Stefanie Eisgrau

Medewerker werving/training, Atana

“Benno geeft een duidelijke structuur

Benno geeft uitnodigend les, hij kan het ook leuk brengen en het blijf je boeien. Het is niet snel saai bij hem in de groep. Hij heeft een duidelijke structuur.”

Guusje de Frete

medewerker uitkeringen , de gemeente ‘s-Hertogenbosch

“Benno is een zeer betrokken professional die liefde voor zijn vak heeft en dit op een charismatische manier uitstraalt naar zijn cursisten. Hij is kundig in zijn vakgebied. Hij is in staat om humor en zakelijkheid tot een synergie te smeden. Een vakman pur sang die ik van harte aanbeveel!”

Lies Graafsma

Opleidingsmanager, IVIO opleidingen

“Zijn aanpak is heel positief! Zijn manier van trainen was heel prettig. Hij is enthousiast en straalt dit uit naar zijn cursisten. Hij heeft een hele duidelijke eigen inbreng: hij volgt het proces. Anders gezegd: de bijdrage van Benno voegt iets extra’s toe en heeft mij gemotiveerd leerpunten op te pakken in de praktijk. O ja, ik vergeet nog iets: het is een sympathieke vent!”

Linda Guijt

Jr medewerker Onderzoek Interne Beheersing , Ministerie van Defensie

“Professional, legt snel een goede koppelingen tussen theorie en praktijk van cursist, direct.Energiek, humoristisch. Prettige samenwerking. Voelt de groep cursisten goed aan. Tijdens de bijeenkomsten is er een goede balans tussen uitleg van theorie en beoefening van de theorie. Direct en energiek met respect voor de cursist. Ik vind de dienstverlening van een hoge kwaliteit.”

Patrick Grooven

Casemanager, Kompas

“Benno verzorgt concrete en toepasbare lessen waarin theorie en praktijk goed in balans zijn. Hij sluit uitstekend aan op de studenten door de leerstof zeer aantrekkelijk te maken.
Hij is resultaatgericht en gaat recht op zijn doel af waarin hij meebuigt of ombuigt als dat nodig is.
Tenslotte wil ik kwijt dat hij zeer laagdrempelig is en dat je met al je vragen bij hem terecht kunt.”

Anton ter Horst

Teammanager Primaire Processen, Menzis

“Benno is open en te merken is, dat hij kan bogen op veel praktijkervaring. Maar ook levenservaring. Hij brengt de lesstof op een heldere manier over en kan heel snel schakelen. Hij is accuraat en praktisch. Ik heb dit als heel prettig ervaren. Samengevat: mijn ervaring met Benno is zeer positief en ik blik terug op een leerzaam traject.”

Ankie de Kort

HRM-medewerker, King Cuisine in Tilburg

“Ik heb Benno leren kennen als een gedreven, enthousiast, energiek en optimistisch persoon.
Benno is een veelzijdig persoon die zowel als trainer, opleider kan worden ingezet. Hij is analytisch en kan snel schakelen. Hij weet te confronteren en geeft feedback waar je als persoon van kunt groeien.
Hij kan snel schakelen tussen de verschillende interventietechnieken. Zijn aanpak is direct. Hij heeft veel ervaring en gebruikt voorbeelden uit de praktijk. ”

Dave Kerssemakers

HR-adviseur, AZL N.V.

“Als ik terugdenk aan Benno denk ik aan een trainer die betrokken is en laagdrempelig. Maar bovenal een mensenmens die eerlijk en integer is. Hij heeft kennis van zaken, dat staat buiten kijf. In zijn optreden is hij helder en to the point. En wat ik erg prettig vindt: de contouren tijdens zijn lessen zijn helder. Er wordt een duidelijke structuur geboden.”

Fred Kuijvenhoven

Docent/instructeur, Politieacademie

“Benno is een kundig docent. Hij wist ons allemaal te boeien met zijn kennis over het vak. Op een praktijkgerichte manier gaf hij ons les. Hij betrok iedereen op een prettige manier bij de inhoud en verloor ons doel niet uit het oog.Vooral de voorbereiding op ons examen heb ik als waardevol ervaren.
En niet te vergeten zijn stijl en humor. Maar bovenal: hij laat je in je eigenwaarde en gaat met veel respect om met zijn cursisten.”

Ineke van Kessel

Teammanager, Achmea Claims Organisatie

“Benno is een positief ingesteld mens waar ik veel van geleerd heb. Het is een sympathieke persoonlijkheid die enthousiast is en weet te boeien. Zijn aanpak is goed omdat hij praktijk en theorie continue aan elkaar verbindt.
Samengevat: op alle fronten is de kwaliteit van zijn dienstverlening zeer goed!”

Liane Koelewijn

Teammanager, Amersfoortse Verzekeringen (ASR)

“Hij is zeer deskundig, schakelt snel en kan heel goed de link tussen theorie en praktijk leggen. Het is een snelle denker, betrokken, slim en heeft goed gevoel voor humor. Zijn trainingen zijn levendig en interactief. Hij betrekt iedereen op een manier die open en integer is. Verder is het een man die ik zou willen typeren als een man een man, een woord een woord: zeer kundig en betrouwbaar!”

Marjolein Kleijn

Mentor Werkbedrijf, UWV

“Benno is een innemende en inspirerende persoonlijkheid. Hij weet met zijn persoonlijkheid en wijze van communiceren een groep mensen voor zich te winnen.Hij is duidelijk gestructureerd en voorspelbaar en geeft op een motiverende wijze duidelijke kaders aan. Maakt optimaal gebruik van het groepsproces door interactie en weet goed verantwoordelijkheden neer te leggen waar ze thuis horen. Hij communiceert optimaal en is zeer servicegericht!”

Arno van Lingen

Zelfstandig consultant, Zelfstandige adviespraktijk

“Tijdens de training heb ik kennis gemaakt met een aantal coachingstechnieken en instrumenten van Benno. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Benno houdt je op een positieve manier een spiegel voor. Hoewel ik Benno niet persoonlijk ken, komt hij wel bij mij over als iemand die passie heeft voor zijn vak als coach. Hij is gedreven,inspirerend,motiverend en dynamisch. Daarbij gebruikt hij ook op gepaste momenten zijn humor.”

Ellen Linger

Mobiliteitscoach, Postkantoren BV

“Benno is duidelijk en snel. Hij geeft de student ondersteuning daar waar het nodig is. Heb prettig met hem samengewerkt. Hij geeft duidelijke en snelle feedback en behulpzame input.”

Marita Miedema

Reintegratiebegeleider, UWV

“Anders leren kijken naar het gedrag van mensen

Mijn vraag aan Benno kwam voort uit een advies dat ik had gekregen op basis van een ontwikkelassessment dat ik had laten af nemen. Het advies luidde dat ik mij ook zou moeten verdiepen in de psychologische onderstroom van mensen. Daar kwam Benno om de hoek kijken. Ik volgde bij hem de HBO coachingsopleiding in Eindhoven via ICM Opleidingen & Trainingen, waar hij als docent voor werkt.”

“Op korte termijn was het resultaat voor mij dat ik op een heel andere manier tegen het gedrag van mensen ging aankijken. Eerder trok ik meteen mijn conclusies zonder die te hebben getoetst. En met name het toetsen, oftewel het doorvragen op basis van wat je ervaart en hoort, en daar ook de tijd voor nemen, is hetgeen dat de samenwerking met Benno mij heeft opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een drukbezet programma vol met praktijkoefeningen.”

“Ik heb Benno ervaren als een no-nonsens type dat de theorie op een aangename manier aan de praktijk weet te koppelen. Hierbij merk je dat Benno weet waar hij het over heeft en dat hij tijdens het lesgeven ook kan teruggrijpen op eigen ervaringen. Mijn aanraden is vooral gebaseerd op het feit dat Benno geen ‘zwever’ is en zelf met beide voeten in de praktijk staat. De studenten krijgen volop de ruimte om de theorie tijdens de bijeenkomsten onderling in de praktijk te brengen. Daarnaast bestaat ruimschoots de mogelijkheid om persoonlijke casussen in te brengen en te bespreken. De persoonlijke aandacht van de individuele student staat bij Benno voorop. Prima manier van lesgeven! Benno is ter zake kundig en kan de theorie op een aantrekkelijke manier doceren en koppelen aan zijn eigen uitgebreide werkervaring. Met name het laatste is iets wat bij menig ander docent nogal eens ontbreekt.”

John Nijs

Afdelingshoofd, Voedel en Waren Autoriteit

“Hij heeft het vermogen met veel energie en passie zijn visie en ideeën over coachen  over te brengen. Zijn confronterende aanpak en zijn manier van presenteren zijn voor mij inspirerend geweest. Benno is iemand die snel schakelt en anderen, onafhankelijk van het werk- en denkniveau,  op een prettige manier kan confronteren met het eigen gedrag. Door zijn snelheid, humoristische kwinkslag en gedrevenheid komt hij snel tot resultaat.
Ik kijk met veel plezier terug op deze opleiding en de samenwerking met Benno. ”

Adrienne Oosteweeghel

HR adviseur, Nysingh Advocaten te Apeldoorn

“Ik kijk zeer tevreden terug op de training van Benno. Hij geeft mensen de ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen manier.De begeleiding van hem is zeer professioneel en betrokken. Hij komt zijn afspraken na en bereid zich goed voor. Tenslotte: hij is betrouwbaar en integer.”

Jos Peere

Adviseur kwaliteit en implementatie, UWV

“Hij inspireert, methodieken en instrumenten worden goed overgebracht. Hij werkt veel met praktijkvoorbeelden en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Ik bleef hierdoor alert en scherp. Hij heeft het vermogen een veilige leeromgeving te creëren waardoor mensen ervaringen, successen en andere zaken met elkaar kunnen delen. Hij schakelt snel tussen individuen, methodieken en omgeving. Hij heeft mij en alle ander cursisten geraakt wat een groot compliment is!”

Suzanne Poeth

HR Manager, Vie Curi Medisch Centrum Venlo

“In voor een grapje

Ik vind zijn manier van aanpak goed, vooral omdat hij het praktisch overbrengt. Benno is een

spontane, vriendelijke en behulpzame man en is in voor af en toe een grapje.”

Tjebbe Rasenberg

werkvoorbereider, Brotex Benelux BV

“Benno zet aan tot zelfreflectie

Hij heeft mij geboeid vanaf het eerste moment van de kennismaking. Dit heeft hij gedaan door mij, maar ook mijn medestudenten, aan te zetten tot zelfreflectie en op zoek te gaan naar de achterliggende reden/gedachten van een al dan niet vrijwillig gegeven antwoord of gestelde vraag. Benno is iemand waaraan je denkt bij een excellente docent/trainingsleider. Met veel praktische voorbeelden loodst hij je op een humoristische manier door de vele praktijkvragen en de theorie.”

Cor Remmerswaal

afdelingshoofd, De Sluis Groep

“Benno geeft les op een ontspannen manier, met humor.
Benno is kundig en kan de verschillende manieren van coachen goed over brengen.
Ik heb met plezier de opleiding gevolgd.
Na het volgen van deze opleiding blijkt dat je alle manieren van coachen hebt behandeld en je eigen hebt gemaakt en alles op een leuke en ontspannen manier.”

Arie Schram

Reintegratiebegeleider, UWV

“Hij is een zeer deskundig, gedreven en enthousiast persoon. Door zijn prettige, humoristische manier van lesgeven is hij in staat theorie, levendig te maken. Never a dull moment! Ik heb erg genoten van zijn lessen en zou hem bij iedereen willen aanraden.”

Huub Schröder

Coach, Zelfstandige coachpraktijk

“Op de eerste plaats wil ik kwijt dat het een aardige man is. Hij is in iedereen geïnteresseerd. Als trainer heb ik Benno ervaren als zeer ervaren en vakkundig. Hij geeft op een hele ontspannen manier les. Zijn lessen zijn niet saai, integendeel:hij kan boeiend vertellen en heeft een hoop verhalen. Ik kijk met een goed gevoel terug op de trainingen van Benno!”

Ivonne Snijders-Franken

Medewerker P&O , Gemeente Belastingen Rotterdam

“Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Zeer praktijkgericht èn persoonsgericht zonder het algemene belang uit het oog te verliezen. Benno past het tempo aan op het acceptatieniveau van de cursisten. En wat heel belangrijk was: hij creeerde een prettige en veilige sfeer. Hij is direct,open,heeft goed gevoel voor humor, is respectvol en principieel. Een fijne trainer!”

Jacqueline Scholten

Ambtelijk secretaris Ondernemingsraad, LeasePlan Corporation

“Met plezier naar de training

Fijne leerzame trainingen gehad. Ik ging met plezier naar de training. Benno is enthousiast en motiveert enorm.”

Ingrid Vos

HR administratie, JK Vloerverwarming

“Voelt de groep goed aan en weet op de juiste wijze te anticiperen. Weet de theorie krachtig te vertalen naar de praktijk middels duidelijke voorbeelden. Geeft een optimale dienstverlening naar de cursisten toe. Hij is daadkrachtig, heeft veel kennis van zaken en een goed inlevingsvermogen. Steekwoorden die ik Benno toedicht: vrolijk, humoristisch,gevat,spontaan en energiek.”

John Voesenek

Werkcoach, UWV

“Ik heb genoten van Benno zijn talent om te entertainen en het plezier dat hij daarin had. Zijn energie was meeslepend. Zijn hoge tempo van doceren en verbale snelheid prikkelde mij scherp te zijn en daagde mij uit meer uit mezelf te halen. Alhoewel dit soms confronterend was, heb ik het als positief ervaren.
Benno is een betrokken leermeester, met veel praktijkervaring, die goed in staat is relevante theorie kort en bondig uiteen te zetten.”

Jose van der Veen

Studieadviseur, Universiteit Groningen

“Benno weet de cursisten te boeien door op een leuke manier les te geven. Hij is een kundig persoon en is goed op de hoogte van vernieuwingen in de organisatie waar ik werk.
Hij weet mensen te motiveren en te inspireren. Hij kan op een humoristische manier cursisten persoonlijk betrekken in zijn voorbeelden. Zijn lessen zijn nooit saai.
Hij is altijd bereikbaar en snel in zijn antwoorden via mail of telefoon.”

Marja de Vette

reintegratiebegeleider, UWV

“Benno heeft veel levens- en werkervaring

Benno is een bevlogen trainer, die scherp is in zijn analyses. Je merkt dat hij levens- en werkervaring heeft en neemt dat vanzelfsprekend mee in zijn manier van trainen. Benno heeft een scherpe blik (met zijn doordringende ogen), waarmee hij op een prettige manier feedback kan geven en vragen zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Benno vraagt tijdens de training niet alleen om inzicht in de cursisten, maar geeft ook inzicht in zichzelf. Als ik denk aan de verhalen over voetbal of over zijn hond, moet ik weer glimlachen!”

Patricia Vaupell

beleidsmedewerker Onderwijs en Welzijn , de gemeente Rijnwaarden

“Benno is een positief ingestelde coach/opleider. Hij betrekt iedereen zoveel mogelijk bij de opleiding. De behandeling van de leerstof was in hoog tempo wat ik heel prettig vond. Wat ik ook prettig vond dat hij, indien nodig, altijd bereikbaar was via de mail of telefoon. De sfeer tijdens de lessen was heel ontspannen. Hij heeft het vermogen om met een kwinkslag mensen op hun gemak te stellen.”

Bert van der Wulp

Coördinator, UWV

“Benno heeft ons meegenomen op een reis aan de hand van een landkaart waarop verschillende wegen leiden naar het doel: een coach te worden die neemt wat bij hem past en weggooit of parkeert als het niet in de rugzak past. Hij heeft ons laten ervaren welke pijnpunten er zijn en ons daarmee een boost gegeven in ons leerproces. Hij maakte ons enthousiast,, prikkelde wanneer dat nodig was,stootte door waneer dat kon en creeerde licht als dat weer een andere blik op de zaken kon werpen.”

Jan van der Wielen

Trainer, Commenssens

“Vaak zeg ik: “Ik leer mensen pas echt kennen wanneer ik met hen samenwerk”.Zo heb ik Benno goed leren kennen toen wij samen een groep mentoren van reïntegratiecoaches bij UWV trainden. De voorbereiding en afstemming verliepen vlot en flexibel. Ik heb Benno leren kennen als een trainer die met veel kennis,ervaring en humor veel aanbiedt, inspireert en deelnemers actief maakt. Maar ook spiegelt en tot bewustwording en nadenken verleidt.”

Jurgen Zegel

Opleidingsmanager, UWV Werkbedrijf