06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Referenties trainingen, workshops en cursisten Communicatie

“Meer uit mezelf halen. Dat was mijn doel voordat ik begon aan de cursus Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie. En dat is gelukt. Ik volgde drie bijeenkomsten bij Benno, om de twee weken. Na elke cursusdag kregen we opdrachten mee. Ik ontdekte gaandeweg dat ik zelf veel meer invloed op het verloop van een gesprek kon hebben dan ik dacht. Ook op de relatie met je gesprekspartners heb je zelf invloed: door zowel je verbale als non-verbale gedrag.”

“Benno maakt dat duidelijk door middel van rollenspellen. Heel losjes en natuurlijk speelde hij in op de gesprekken tussen de deelnemers en op onze opmerkingen. Hij diepte situaties uit en droeg theorieën aan die ik in de praktijk kon toepassen. Hij maakte me bewust van mijn valkuilen en kreeg in korte tijd eigenschappen boven water waaraan ik gericht kon werken. Zo maakte hij me ervan bewust dat ik een gesprek kan sturen, bijvoorbeeld door feedback te  vragen. Ik pas het nog steeds toe en merk de positieve effecten ervan in het samenwerken met anderen.”

Henriëtte van der Heide

QA medewerker, Bart’s Retail

“De driedaagse training  Persoonlijke effectiviteit en Communicatie volgde ik bij Benno. Het was leuk om te doen, want Benno bracht het allemaal erg sprekend. Vooral het onderdeel non-verbale communicatie staat mij nog helder voor de geest: hoe Benno met lichaamstaal liet zien hoe de bazige ‘Tante Truus’ tegenover de onderdanige ‘Ome Wim’ stond.”

“De lessen bleven boeien. Dat komt ook door de manier waarop Benno verhalen vertelt: met humor. Hij geeft goede voorbeelden uit de praktijk: anekdotes om de theorie illustreren. Bovendien krijgt hij  het voor elkaar om elke deelnemer persoonlijk te benaderen, op de manier die het beste bij hem of haar past. Ik ben zelf niet iemand die zich snel blootgeeft. Maar Benno vraagt dóór en voelt zo aan wat voor type je bent. Daar kiest hij dan de best passende benadering bij.”

Gerwin Strieks

civiel technisch projectleider, Twence Afval en Energie

“Ik volgde de NCOI cursus Servicedesk medewerker. Een van de twee modules was gericht op communicatieve vaardigheden. Daarvoor ging had ik drie zaterdagen klassikale les in Utrecht, met Benno als docent. Benno is een erg goede docent en coach. Hij weet het lesmateriaal goed over te brengen. Dat doet hij onder meer door zijn persoonlijke zienswijze erbij te betrekken, en door de nodige humor in zijn lessen te verwerken.”

“Het examen van deze module bestaat uit een rollenspel tussen de examinator en de kandidaat aan de hand van een casus. Tijdens de laatste les meldde ik me als vrijwilliger om als Benno’s interviewer te fungeren. Zonder dat ik het merkte, voerden we een gesprek van 25 minuten; het examen duurt 20 minuten. Benno beoordeelde mijn interview met een mooie 8,5. Ik vroeg hem op welke punten dan tóch nog verbetering mogelijk was. Hij gaf me daar tips voor, die ik vervolgens in het examen toepaste. En wat denk je? Ik behaalde een score van 100%!”

Jurgen Aertssen

helpdeskmedewerker ICT, De Hoop Terneuzen B.V.

“Ik merkte dat sommige dingen op mijn werk me te veel tijd kostten. Daarom volgde ik de cursus Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie. De aanpak die docent Benno koos, beviel mij erg goed. Hij wijkt af van het traditionele, het klassikale. Ja, je werkt in een groep, maar zit niet gewoon ‘te zitten’. Je start toch als een groepje vreemden, maar Benno zorgt er op zijn manier voor dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. En dat de lessen blijven boeien.”

“Benno gaat de discussie aan met de cursisten. Hij richt zich op de persoon, voelt mensen aan. Per persoon gooit hij een eigen sausje over de theorie. De thema’s en de theorie volgde hij wel, maar haast ongemerkt. Die theorie, die kan ik thuis ook lezen, is mijn mening. Tijdens de lessen leerde ik situaties te herkennen waarop ik de theorie kon toepassen. In het begin deed ik dat heel bewust, nu merk ik dat dat zelfs al onbewust gaat!”

Rob Heijmen

informatieanalist, SNS Bank

“Kort en krachtig zeg ik over mijn ervaring met Benno (opgedaan tijdens de opleiding tot leraar in de HBO-module marketingmanagement bij het NCOI): praktijkgericht, no-nonsense en een humoristische insteek van de lessen. Recht op het doel af!”

Brenda Tijmes

medewerker marktbewerking, Rabobank Schagen-Wieringerland

“Ik volg een HBO-opleiding via de NCOI. Voor de module marketing management heb ik les gekregen van Benno. Mijn ervaring met Benno is zeer prettig. Hij heeft mij de theorie op een zeer professionele manier bijgebracht. Door zijn manier van lesgeven, heb ik deze module snel en soepel kunnen afronden.”

“Benno is een zeer gedreven en vakkundige docent. Hij weet de belangrijke zaken goed te verwoorden en laat minder belangrijke zaken achterwege. Als persoon vind ik Benno een enthousiast en geïnteresseerd mens. Hij heeft interesse in de mens als mens en niet alleen beroepsmatig. De aanpak van de lessen zijn gericht op het onderwerp en op de opdracht. Benno verliest in zijn aanpak nooit het doel uit ogen en heeft mij zeer goed geholpen.”

Gerco Kleppe

Senior unitmanager, G4S beveiliging bv

“Leerzaam voor de OR, leerzaam voor mezelf

“Ik zit in de OR van de Raad voor de Kinderbescherming. Om als OR-lid beter te functioneren, begon ik in 2012 aan de eenjarige opleiding Bedrijfskundig Management voor de OR. Het is nu december en ik rondde de eerste (communicatie vaardigheden) van de vier modules af. Benno was mijn docent. De lesdag van 10 tot 16 uur was zó om. Benno heeft de gave om mensen letterlijk bij de les te houden. Praktijkoefeningen, feedback, rollenspellen… hij liet ons ervaren hoe communicatieve vaardigheden werken, en welke niet werken.”

“Doorvragen, dat was mijn valkuil. Hoe begin je een vraagzin? Hoe bouw je een vraag op? Hoe kom je tot de kern? Benno kan dat als geen ander, hij haalt snel het onderste uit de kan. Hij heeft anderen dan ook binnen 90 seconden door. En leerde mij de nut en noodzaak van doorvragen. Hij hield me ook een duidelijke spiegel voor. Dat ik al bij het eerste contact temperamentvol overkom. En gelijk mijn antwoord klaar heb. Daarvan was ik me niet bewust. Dus deze module was ook leerzaam op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.”

Jolanda Pauli

facilitair medewerker, Raad voor de Kinderbescherming

“Oog voor detail

De lessen werden op een fijne, enthousiaste en bekwame manier gegeven. Benno Diederiks is een fijne docent met oog voor detail en waar nodig corrigerende uitleg. De aanpak en kwaliteit van de dienstverlening heb ik als prettig en zeer kundig ervaren.”

Marijke van Schadewijk

Medewerker KCC, Gemeente Oss

Ik heb Benno als trainer bij Leiderschap en Personeelsontwikkeling mogen ontmoeten. Hij geeft op een zeer animerende wijze les. Tijdens de trainingen van Benno blijf je geboeid door al zijn verhalen,ervaring en praktijkvoorbeelden. Voor mij was ook zeer opmerkelijk dat hij zo ontzettend veel “inside information” van mijn bedrijf wist. Daardoor had ik het gevoel dat hij precies begreep wat ik in mijn leerproces probeerde te verwerken.

Op alle fronten geldt: uitstekend!

Erika A. Anghel

Werkcoach, UWV Werkbedrijf Leiden

“Een bevlogen en inspirerend persoon die je meeneemt door methodieken- en leermodellen vanuit een eigen visie, onderbouwd en uitgelegd op basis en met behulp van de praktijk. Heeft veel aandacht voor groei en ontwikkeling van de deelnemer en stimuleert zelfonderzoek om inzicht in eigen ik te vergroten.

Leerzaam en onderhoudend. Leidt de deelnemer in een afwisseling van “zorg” en “loslaten” door het leertraject en weet daarbij de aandacht vast te houden door een originele manier van benaderen en betrekken van de deelnemers.”

Rob Blom

Reintegratiebegeleider, UWV

Recht door zee

“Ik ben zeer tevreden over Benno. Hij is heel goed, recht door zee en doeltreffend.”

Ton Camp

AGF-medewerker, C1000 in Stramproy

“Schrik voor de schoolbanken eruit gehaald

Mijn ervaring met Benno als opleider is zeer prettig. Na veertig jaar weer in de zogenoemde schoolbanken, heeft hij door zijn manier van benadering de eerste ‘schrik’ er helemaal uitgehaald. De instap was daardoor voor mij een stuk gemakkelijker. Bedankt daarvoor. Je wilt niet weten hoe groot de schroom voor oudere mensen in dit digitale tijdperk kan zijn.”

Annie Cox

directiesecretaresse, De Koepel in Arnhem

“Mijn ervaringen met Benno zijn ronduit positief te noemen. Het is een man wiens werkwijze praktisch en oplossingsgericht is. Op een duidelijke en transparante wijze. Hij heeft een no-nonsens mentaliteit met een Rotterdamse inslag, wat mij wel aanspreekt!”

Freek Domenie

Directeur, 2Freedom Arbeid en Organisatie

“Benno is een drijvende kracht binnen onze cursussen en startersdagen.Hij analyseert razendsnel en is scherp. Daardoor is hij in staat om mensen een spiegel voor te houden en ze direct bruikbare handvatten mee te geven om effectiever te communiceren. Hij creeert een veilige omgeving waarin mensen zich kwetsbaar durven op te stellen. Zijn kracht is ervarend leren. En niet onbelangrijk: hij is zeer betrouwbaar en integer.”

Yuri Fisscher

Huisarts, Zelfstandige huisartsenpraktijk

“Benno is een man die niet alleen voor de groep maar ook in de groep staat. Ik heb hem ervaren als een eerlijk en oprecht mens die het beste uit de groep en individu wil halen. Hij heeft humor en voelt heel snel aan wat de samenstelling is van de groep. Weet snel wie hij kan prikkelen in positieve zin met zijn humor en opmerkingen. De kracht van Benno vind ik dat hij van vele vakgebieden kennis heeft en op de hoogte is van actuele ontwikkelingen op het gebied van de module, in mijn geval communicatie. De grote variatie van cursisten, bv personen uit de zorg, bankwezen, woningbouw en forensische psychiatrie wist hij te boeien door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden uit de diverse vakgebieden. Dat maakte de leerstof heel herkenbaar en vooral toepasbaar”

Ben Goedgeluk

Hoofd Werkplaatsen, De Van der Hoeven Kliniek

“De lesstof werd op een snelle, duidelijke en humoristische manier gebracht, maar op een zeer leerzame manier.
Nu nog tijdens het bestuderen van de lesstof is alles veel duidelijker geworden.
Hij bereidt zijn zaken goed voor. Kwaliteit is zeer goed!
Kortom:ik heb geweldig genoten, de tijd is voorbij gevlogen, en ik heb heel veel geleerd!!!”

Frank van Gullik

Stafmedewerker Beheer en exploitatie, Gemeente `s-Hertogenbosch

“Dicta verzorgt een aantal modules voor de HBO opleiding die ik via het McDonald’s Academy programma volg. Ik heb de heer Diederiks leren kennen als iemand die altijd interesse toont in de persoon  maar zich ook verdiept in hoe het bedrijf waarin je werkt in elkaar steekt.  De heer Diederiks heeft kennis van zaken en is vooral to the point en praktisch ingesteld.  De heer Diederiks heeft oog voor de wensen van de klant en is bovendien flexibel in zijn aanpak waardoor hij altijd maatwerk levert.”

Stephan Hoekstra

Restaurantmanager, McDonald’s Assen

“Benno combineert de praktijkgerichtheid van de cursisten met de theorie.
Bepalende factoren hierin zijn de kennis en ervaring van Benno.
Benno geeft “les” met een lach, luistert aandachtig, vraagt om interactie en gaat uit van het belang van de student en niet van zichzelf.
Terugkoppeling van moduleopdracht en vragen zijn snel en duidelijk.
Al met al een docent die aan te bevelen is voor opleidingsinstituten en het bedrijfsleven.”

Jacko Kraan

Running Business Manager, Somfy Nederland BV

“Ik heb veel profijt gehad van de training. Benno kon duidelijk de praktijk combineren met de theorie. Hij legt zaken helder uit en doet dat op een leuke en ontspannen manier. Hij heeft duidelijk verstand van zaken en weet waarop gelet moet worden. Ik ga zeker mensen in mijn omgeving Benno aanbevelen!”

Wilco Nieuwland

Fieldmanager, Inspectorate

“Maakt kwaliteiten los bij cursisten waardoor deze benut worden. Geeft cursisten zelfvertrouwen, een in mijn ogen uitstekende docent die zijn enthousiasme weet over te brengen en zo cursisten betrokken weet te houden. Hoge kwaliteit van dienstverlening en altijd benaderbaar voor vragen, op welk tijdstip dan ook. Complimenten op alle vlakken en een aanrader voor iedere organisatie die wil leren!”

Ernst Oostingh

Werkcoach, UWV

“Ik heb Benno leren kennen als een zeer gedreven persoon die met passie les geeft. hij is in staat theorie en praktijk naadloos te combineren en dit op heldere wijze over te brengen op de studenten. Hij is creatief, spitsvondig en scherp in de dialogen. Hij vindt het ook geen probleem om iets extra voor je te doen.Zijn aanpak is gestructureerd, kritisch maar opbouwend en met een duidelijk doel voor ogen. Hij legt de lat voor zichzelf hoog om het gewenste resultaat te behalen. Hij gaat niet voor een zesje.”

Chris Postma

Vestigingsmanager, Adecco Uitzendorganisatie

“Doelgericht, praktijkgericht, toegankelijk en gezellig

Benno is doelgericht, praktijkgericht. Hij geeft heel interactief training waardoor de doelstelling snel duidelijk wordt en nieuwe informatie goed beklijft. Hij is een toegankelijke, gezellige man met enorm veel kennis over (en belangstelling voor) heel uiteenlopende zaken.”

Jose Prins

secretaresse Behandelcentrum, Amarant

“Hele prettige persoonlijkheid. Prettige docent. Vat de koe bij de hoorns en probeert zijn studenten op een zo praktisch mogelijke wijze te helpen.”

Karin Potje

Kwaliteitsmedewerker, Electrabel Nederland

“Benno bezit een enorme schat aan ervaringen waardoor hij in staat is om o.a. met behulp van praktijkvoorbeelden de theorie en praktijk met elkaar in verbinding te brengen. De theorie gaat daardoor leven en kan makkelijker toegepast worden in de praktijk. Benno is zeer gedreven die met humor en gevoel voor zijn omgeving trainingen geeft. Hij speelt in op de behoefte in de groep, kijkt wat er leeft en welke vragen er zijn. Vervolgens stemt hij hier zijn lesstof op af.”

Paul Poelmans

Risk Manager, APG Groep

“Benno is iemand met een enorme brok ervaring. Hij geniet zichtbaar van zijn vak en verpakt tijdens de trainingen dit in een ontspannende dosis humor. Als cursist heb ik daarnaast de persoonlijke aandacht erg gewaardeerd. Hij weet een goede ontspannen sfeer neer te zetten. Zijn feedback is integer en constructief, hij weet de gevoelige snaar te raken. Ik beveel Benno Diederiks van harte aan!”

Albert Spijker

Trainer/coach, RWE-Essent

“Veel praktijkvoorbeelden

Een enthousisaste man die iedereen goed bij de les betrekt. Werkt veel met praktijkvoorbeelden. Casussen worden in groepsverband afgelegd en Benno betrekt iedereen hierbij.”

Maykel Santegoeds

floormanager Stadswinkel, de gemeente Tilburg

“Benno is erg praktisch ingesteld en voelt goed aan op welke manier de groep de invulling van de lessen wil. Hier past hij zijn aanpak op aan. Hierdoor ontstaat ook een open sfeer.

Omschrijving aanpak/kwaliteit dienstverlening:

  • Praktisch
  • Actief
  • Interactief
  • Duidelijk
  • Duidelijke doelstellingen
  • Sociaal”
Oscar Standaart

Restaurantmanager, McDonald’s

“Zijn manier van trainen spreekt mij enorm aan. Ik heb zelden een trainer ontmoet die zo snel kon schakelen tussen de theorie en praktijk om vervolgens te komen met bruikbare praktijkvoorbeelden. Hij heeft een prettige persoonlijkheid met een goede dosis humor. Hij stelt iedereen op zijn gemak en nodigt je uit om actief deel te nemen. Zijn trainingen zijn inhoudelijk van een hoog niveau. De man heeft een zeer brede kennis.”

Friso Tmmers

Assistent productiemanager, Andritz Sprout

“Ik zou Benno als volgt willen typeren: “Dicta is Benno, Benno is Dicta”. Hij straalt veel enthousiasme uit en houdt van zijn vak. Leeft zich goed in, in zijn cursisten en is zeer behulpzaam. Zijn boodschap is: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Deze formule heeft mij geholpen om nog beter te communiceren.”

Ina Verburg

Mmedewerkster ondersteuning, IND

“Door de cursus van het NCOI in aanraking gekomen met Benno. Benno komt zeer professioneel over, de website is helder en overzichtelij. Benno komt als een motiverend persoon over en kan goed de cursisten meekrijgen. De cursisten verliezen ook de aandacht niet tijdens de training Benno gaat dieper op de onderwerpen in zodat er meer achtergrond naar boven komt wat ik persoonlijk als prettig beschouw.”

Joost Verhoef

Werkvoorbereider, Ascom BV

“Ongekend enthousiaste trainer die op een bewonderenswaardige manier gedurende de hele dag erg scherp is en blijft. Iedere student krijgt dezelfde aandacht op een prettige maar vooral heldere manier aangeboden. Een verademing om les van te krijgen!
Hij is gedreven, zeer kundig, humoristisch, heeft een brede interesse en is sterk in het koppelen van theorie naar praktijk.
En is zeer bereidwillig tot het geven van feedback buiten de lessen om.”

Frans Wendt

Operationeel manager, OCE Nederland BV

“Ik heb de heer Benno Diederiks leren kennen als docent bij de opleiding ICM. Als docent bleek de heer Diederiks een bevlogen persoon met hart voor het vak coachen. Hij bleek duidelijk een toegevoegde waarde in het stimuleren, aanmoedigen en doorgeven van ervaringen om ons op een hoger niveau te brengen. De inbracht van zij expertise en vakkennis is als heel prettig ervaren. Hij is gedreven, kundig, open, met principes en flexibel.  De heer Benno Diederiks is op de hoogte van de juiste aanpak op zijn vakgebied. Flexibel wordt omgegaan met diverse methoden om zo efficient mogelijk het beoogde doel te bereiken. Zijn kennis en ervaring ligt op een hoog niveau. Integriteit staat hoog in zijn vandel geschreven en die zuiverheid van handelen is duidelijk herkenbaar. Plezierig en open wordt omgaan op vragen en direct en zonder omwegen beantwoord.”

Ton Wesdijk

Senior kostenmanager, ABT