06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Referenties voor individuele coaching en teamcoaching

“Ik heb trainingen gevolgd die door Benno werden gegeven en heb veel van deze trainingen geleerd. Hij is scherpzinnig en dringt snel door tot de kern van de zaak. Hij heeft veel mensenkennis en weet hierdoor snel wat mensen belemmert of motiveert. Hij heeft het vermogen om mensen in beweging te krijgen. Benno is integer maar ook zakelijk. Hij stelt zich zeer professioneel op: is duidelijk in wat hij kan en wat hij niet kan.”

Irene van Belzen

Bedrijfsarts, Activehealth

De voormannen van het Europese Mitsubishi Warehouse (met een kleine vijftig man sterk) kregen een cursus Algemeen Leidinggeven. De cursus duurde zeven hele dagen en bestond uit een stuk theorie en een stuk individuele coaching.

Operational Warehouse Manager André Baart:“Vooral dat tweede stuk was flink pittig. Benno ging nietsontziend met ze aan de slag. De mannen moesten met de billen bloot. Wat ze niet allemaal even leuk vonden. Het was confronterend en zo’n rechtstreekse benadering voelde voor sommigen als een aanval. De menselijke reactie is dan om in de verdediging te gaan. ‘Ga eens bij jezelf te rade. Vind je dat je het goed doet nu? Denk eens goed na of het ook anders kan’, zei Benno dan.”

Omschakeling

“Na de eerste weerstand kwamen de voormannen er tijdens hun werk achter, dat die ándere manier eigenlijk wel beter werkte. Ik merkte een duidelijk omschakeling in het gedrag. De manier van leidinggeven van de voormannen is veranderd na de cursus van Benno. Ik stond versteld van zijn aanpak; hij heeft mensen heel snel door. Gericht kan hij hen prikkelen en zo doordringen tot hun ware aard. Ik stond er van te kijken, Benno is een halve psycholoog, niet zomaar een coach,” besluit Baart.

André Baart

Operational Warehouse Manager, EDC, Mitsubishi Motors

Onze business is arbeidsbemiddeling. Dan heb je dus continu met mensen te maken. Wat mij persoonlijk interesseert is hoe de mens ‘werkt’. Daarbij is het in mijn rol ook belangrijk om verstand te hebben van mensen, omdat ik intern diverse mensen en teams begeleidt Vanuit die persoonlijke en zakelijke interesse schreef ik me in voor de ICM opleiding tot coach.

De theorie tot leven brengen
De opleiding bracht verdiepend  inzicht waar menselijk gedrag vandaan komt. Ik begrijp nu beter hoe en waarom mensen in beweging komen en hoe je als coach anderen hierbij kunt helpen. Ja, ik heb veel vaardigheden aangeleerd. Onder andere van Benno, wiens aanpak mij erg aanstond. Hij is een doener, iemand die de theorie tot leven brengt. Die aanpak past bij mijn leerstijl. Trouwens bij die van iedereen in ons clubje. Er zit veel ruimte in zijn stijl waardoor hij niemand verliest. Hij verbindt als coach het reflecteren met een concrete vertaalslag naar oplossingen. En liet me zien wat provocatief coachen inhoudt. Vanuit een mooie balans tussen op het doel afgaan en met humor relativeren. Benno maakt lekker snelle en grote stappen. Daardoor ben ik beter gaan begrijpen hoe de mens in elkaar zit. En die kennis en kunde kan ik nu prima doorvertalen naar mijn rol en onze eigen dienstverlening.

Arjan de Jong

Directeur operations, TRIUS Polytechniek B.V.

“Slimmer time-managen door bewustwording

Effectiever omgaan met  mijn tijd. Dat is wat ik wilde leren. Ik volgde een module van de HBO-opleiding Persoonlijke Effectiviteit. Deze module beslaat drie hele dagen, plus het schrijven van een caseverslag. Ik had drie dagen ‘les’ bij Benno. Door Benno’s manier van zich presenteren waren die dagen boeiend, tot het eind van de dag aan toe.”

“Ik leerde assertiever te zijn; op een nette manier ‘nee’ te zeggen. Of zoals Benno dat heel herkenbaar voordeed op z’n Brabants: ‘Ach, dat doet onze Benno wel efkes.’ Vervolgens bij zichzelf zeggend: ‘Nou nee, je kan niet zómaar alles bij me neerleggen.’ Dat opende mijn ogen. Door allerlei verschuivingen die optraden in mijn werkzaamheden, werd ik gedwongen beter na te denken over wat ik nu wel en wat ik niet tot mijn takenpakket rekende. Nu ben ik alerter op die situaties. Ik ben me er meer van bewust.”

Norbert Vismans

Accountmanager, Continental Banden Groep B.V.

“To the point

Kort en krachtig: mijn ervaringen met Benno waren plezierig vanuit een doelgericht perspectief. Hij is humoristisch, hartelijk en meelevend en levert ‘to the point’ dienstverlening van kwalitatief hoog niveau.”

Richard Broersma

procesbegeleider SMZ, UWV

 “Ik heb veel gehad aan Benno’s tips en adviezen

In 2011 heb ik me tot Benno gewend voor vijf coachingsgesprekken. We sparden over mijn carrière en welke vaardigheden/attitudeaspecten daarbij belangrijk zijn. Concreet: hoe kan ik meer prospecten binnenhalen, hoe kom ik beter over en wat is er nodig om presentatievaardigheden te verbeteren?

Kennis
Ik heb Benno leren kennen als een professional pur sang: hij heeft veel kennis, vooral praktische kennis. Je kunt merken dat hij veel ervaring heeft en van veel markten thuis is. Ik heb erg veel gehad aan zijn tips en adviezen. Van mij krijgt hij een 8,5 als cijfer. Ik beveel Benno van harte aan en ga zeker nog en aantal follow-up bijeenkomsten met hem afspreken.”

Willem Dufoort

projectmanager ICT, BNP Paris Bas

“Door de coaching van Benno heb ik een al lang gewenste, voor mij moeilijke stap, durven en kunnen zetten. Hij wist me elke keer weer op een andere manier te benaderen waarmee hij mijn aandacht vasthield en motivatie aanspoorde. Benno heeft een fijne manier van werken met als resultaat praktische adviezen om volgende stappen te zetten.
Ik beveel Benno van harte aan!”

David van Aerle

Projectleider, Aarle Coolen Direct Service vastgoed Zorg BV

“Benno is enthousiasmerend, (zeer goed) aanvoelend, wekt vertrouwen op bij degenen tegenover hem, doorziet een groot gedeelte van de personen tegenover hem, hoe groot de muur ook/wat voor toneelspel er ook vertoond wordt.” Aanpak/kwaliteit: doordat Benno een dusdanig persoonlijke aanpak heeft (hij voelt aan wat iemand nodig heeft/wat werkt bij wie) heeft zijn aanpak een groot effect. Zijn oprechtheid en enthousiasme werken aanstekelijk.”

Frederike Blaauw

directiesecretaresse, Boerman Kreek Architecten in Steenwijk

“Hij is enthousiast en bevolgen. Hij neemt je enthousiast en bevolgen mee op reis: experimenteel, grensverleggend en onorthodox. Cursisten  worden door zijn persoonlijkheid geprikkeld en aan het werk gezet. Hij maakt gebruik van veel praktijkvoorbeelden,  beeldend en boeiend!
Last but not least: hij is betrouwbaar en zeer deskundig. Een aanrader!”

Corrie van Dellen

leidinggevende, Kinderopvang Friesland

“Benno is een zeer enthousisaste persoonlijkheid: hij ziet veel, neemt veel waar, is kritisch en geeft een ander op een gepast moment feedback. Hij kan hierbij erg direct zijn, schuwt geen confrontatie en laat de ander daarbij in zijn waarde. Benno heeft zeer doordringende ogen. Humor en bovenal zijn hond (over wie hij zeer gepassioneerd kan vertellen) zijn elementen uit het leven van de mens Benno die ook in de zakelijke contacten terugkomen en waarop ik met een warme glimlach terug kijk. ”

Cindy Evers

Procescontroller , Rabobank de Zuidelijke Baronie

“Benno heb ik leren kennen als een energiek persoon met de eigenschap dat hij deze ook kan overbrengen op anderen. Verder wil ik Benno typeren als een persoon met een grote mate van assertiviteit:hij weet wat hij wil en zegt wat hij doet! Wat mij aanspreekt in zijn manier van werken is hij er niet al te veel poespas bijhaalt maar straight to the point is! De kwaliteit is veruit goed te noemen en daarom zou ik Benno met een gerust hart aan anderen kunnen aanbevelen!”

Dennis van Grunsven

AS engineer, Tennant NV

“Hij beschikt over veel mensenkennis en heeft oprechte interesse in wat jou beweegt. Hij laat je naar diepere beweegredenen kijken, Ik heb hem als warm en ontwapenend ervaren. Tijdens de training gaf hij heldere richtlijnen en prima adviezen. Ook zijn feedback heeft mij verder geholpen. Kortom, hij is vakkundig, concreet en sympathiek.”

Joop de Graaff

Senior-consultant, BRW groep

“Ik zou Benno willen typeren als warm, open en begripvol. En niet te vergeten zijn humor: die is zeer aanstekelijk. Benno is in korte tijd in staat de essentie duidelijk te maken. Hij enthousiasmeert als geen ander. Hij is professioneel en zeer kundig. En bij vragen en/of onduidelijkheden kun je altijd een beroep op hem doen: zeer behulpzaam!”

Karel van Iersel

Senior Toezichthouder/sociaal rechercheur, Gemeentelijke ambtenaar

“Op de eerste plaats wil ik kwijt dat het een sympathieke man is.Hij weet wat hij wil en zet er zich voor in om dat te bereiken. Het is een prima docent: hij weet waar hij over spreekt en heeft een brede ervaring. Geeft prettig les en legt de zaken goed uit. Hierdoor blijf je scherp.”

Jeannette Jonkman

Adm. Medew., Gemeente Emmen

“Lekker jezelf zijn en blijven

Meteen bij het intake/kennismakingsgesprek had ik al het gevoel dat je lekker jezelf kunt zijn en blijven bij Bennom. Hij beschikt over een brok kennis en ervaring die hij op een zeer plezierige manier met behulp van duidelijke voorbeelden overbrengt. Hij is een open en eerlijke persoonlijkheid, die cursisten in hun waarde laat en op een daadkrachtige, prettige manier zijn kennis en ervaringen weet te delen en over te brengen.”

Marianne Joosen

HRM assistent, de gemeente Breda

“Benno is een zeer levendig en beweeglijk persoon en zo ook mensen uitdaagt en betrekt bij de training. Zet zijn uitleg kracht bij door er bewegend beeld bij te geven.
Benno heeft veel ervaring en kan zich dan ook goed uitdrukken in wat zijn sterke kanten en zwakke kanten zijn. Hierdoor weet je precies wat je aan hem hebt.
Benno heeft een brede kennis en ervaring waardoor hij kan aansluiten bij de vraag of training die hij geeft.
Door deze kennis kan hij een heel breed publiek benaderen.”

Marc van Geel

Afdelingshoofd Peniteniair Psychiatrisch Centrum, Justitie

“Benno is bijzonder gedreven.Hij heeft lef om zaken die hij signaleert meteen bespreekbaar te maken. Hij schakelt snel, staat open voor feedback en doet er vervolgens wat mee. Hij heeft een enorme schat aan kennis en ervaring die hij graag deelt door toegankelijke voorbeelden vanuit zijn eigen praktijk te berde te brengen, waardoor zijn trainingstijl toegankelijk wordt.”

Angelique Kats

eigenaar, STAKADO

“Benno is duidelijk in zijn aanpak en geeft heldere uitleg. Zijn benadering is open en prettig, overgoten met een vleugje humor. Hij is praktisch, pragmatisch en overlegt met de groep omtrent voortgang en inhoud.”

Arend Kok

Coördinator beheer en verkeer, Rijkswaterstaat

“Benno laat je groeien

Benno werkt resultaatgericht. Hij geeft razendsnel zijn feedback, geeft je nieuwe inzichten en zet je hierdoor aan het denken. Daarnaast geeft hij je ruimte om zelf te bepalen wat je hiermee doet. Hij laat je groeien zowel als professional alsook als persoon. Hij werkt stimulerend, opbouwend en heeft een positieve benadering.”

Nienke van der Krogt

personeelsconsulent , Vòòr Welzijn

“Hij stelt de juiste, kritische vragen waaardoor hij je helpt om tot de kern van een probleem te komen. Hij prikkelt, hij houdt je scherp en bij de les. Zij humor is zeer aanstekelijk waardoor een les levendig en boeiend blijft. Ook is hij confronterend, daar waar nodig. Dit zet je tot nadenken om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken.”

Albert Leunge

Restaurantmanager, Mc Donalds

De drie dames van de C1000 pakken zaken nu directer aan

Mariëlle, Marga en Maureen, afdelingschefs van de kassa bij C1000, kennen Benno via het Persoonlijk management ontwikkeltraject dat zij volgden via hun werkgever. “Het doel voor ál onze afdelingschefs was om te leren meer uit onze tijd te halen, ons minder te laten storen tijdens het werk en gerichter te werken. Het ontwikkeltraject was in eerste instantie met de hele groep van tien, later individueel en afdelingsgericht. Wij hebben elkaar acht keer ontmoet. Benno kwam meteen al spontaan, gedreven over, iemand die weet wat hij wil. Wat opvalt is dat hij vaak voorbeelden haalt uit het voetbalwereldje. Dat was niet altijd even besteed aan ons dames! Soms dachten we dat de mannen het écht over voetbal hadden.”

Nee zeggen

Maureen vond het ontwikkeltraject ‘spannend’, Mariëlle ‘erg leerzaam’ en Marga ‘confronterend en leerzaam’. “Op korte termijn zijn we gerichter gaan werken, we storen elkaar minder. Op lange termijn heeft het traject een positief effect op onze loonkosten,omdat we zelf én omdat we onze medewerkers leren effectiever te werken, hebben we gezorgd voor borging en werken we schematischer. Talentontwikkeling was een belangrijke rode draad. Wij zijn op bepaalde gebieden sterker geworden, bijvoorbeeld om nee te zeggen, de samenwerking is nog beter, we pakken zaken nu direct aan in plaats van alleen erover praten.”

De drie dames van de C1000 noemen Benno een enthousiaste cursusleider, die hen het volgende heeft gebracht: meer orde, schematischer werken en nee zeggen (Mariëlle), doelgerichter werken (Marga) en consequenter, meer samenwerking met Marga en Mariëlle (Maureen).

Mariëlle, Marga en Maureen

Afdelingschefs kassa, C1000

“Persoonlijk vond ik hem een vlotte, vriendelijke, duidelijke persoon. Zakelijk vond ik hem ook zeer goed les geven, met zeer duidelijke en goede uitleg. De kwaliteit van zijn dienstverlening is erg goed.”

Ruhi Maras

Administrateur, Introdans

“Benno Diederiks is een coach met een no-nonsense mentaliteit. Hij weet binnen korte tijd tot de kern te komen en gaat hier op de juiste manier mee om. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en de capaciteit om zijn communicatie af te stemmen op de coachee. Benno is zeker op de hoogte van alle technieken die hiervoor gebruikt worden, maar heeft ook de kracht deze los te laten en te vertrouwen op zijn eigen kunnen. Hij is flexibel, open, betrokken en eerlijk. Daarnaast zeer professioneel en resultaatgericht.”

Sandy Ruyters - van Opzeeland

Resourcemanager, ABN Amro

“Benno is een gedreven vakman. Hij herkent snel de situationele dynamiek in relatie tot de rol van de client. Hiermee moet Benno in staat geacht worden om zowel de organisatie als de persoon (groep) snel en effectief vooruit te helpen. Ook werkt zijn energie gekoppeld aan veel humor, aanstekelijk.
Kortom een aanrader!”

Charles Phielix

Zelfstandige, Managementadvies

“Een stok achter de deur om tot je doelen te komen

Ik vond zijn werkwijze aangenaam, zeker richting mij. Elke keer grepen we terug op wat we afgesproken hadden en in het volgende gesprek kwam dit gelijk aan bod. Hierdoor had je een stok achter de deur, om tot je doelen te komen. Vervolgens bekeken we hoe de afgelopen periode was verlopen en dan gaf hij mij handvatten om verder te groeien, richting mijn doel.”

Rene Puts

supermarktmedewerker, C1000

“Leerzaam en inspirerend

De trainingen die ik heb gehad van Benno heb ik ervaren als leerzaam en inspirerend. Hij is energiek, enthousiast en spontaan.”

Melissa Roseboom

ambtelijk medewerkster , Incasso- en gerechtsdeurwaarder

“Analytisch, doeltreffend en efficiënt. Helder, begrijpelijk en motiverend. Realistisch, tastbaar, bruikbaar/toepasbaar. Dit zijn 10 kwalificaties als ik denk aan Benno en de manier hoe hij coacht en intervenieert. Hij is concreet, realistisch en maakt afspraken. Houdt proces en voortgang goed in de gaten. Alert op onderdelen die van belang zijn voor de doelstelling. Benno analyseerde de situatie, bood technieken om deze te verbeteren.  Hij reikte tips aan, evalueerde het gebruik ervan en besprak ook het vervolgtraject. Naar mijn mening was de aanpak uitstekend. ”

Court Smulders

beleidsmedewerker Verkeer, gemeente Schijndel

“Benno is een brok dynamiek, die de kunst verstaat goed aan te sluiten bij leer/ coachvraag van de deelnemer, als ook bij de persoonlijke kwaliteiten van de deelnemer. Hij weet scherp te analyseren en vaardig feedback te geven aan groep en/of individu.
In het zakelijk contact is Benno helder in afspraken en levert dat, wat afgesproken is. Schroomt niet om daar waar nodig nog een “mijl” mee te lopen.Aanpak van Benno is daadkrachtig, duidelijk en eerlijk. Laat je goed reflecteren zodat je persoonlijk in je kracht komt en een goede ontwikkeling kunt doormaken.”

J.R. Schaaf

senior docent Verpleegkunde, Ger. Hogeschool Zwolle

“Benno is een ‘buiten de kaders’ denker en doener. Zeer intuïtief, sensitief en bovenal integer. Benno laat je het beste van jezelf naar boven halen, zonder daar aanspraak op te maken. Zelfs als je je bewust bent van dit gegeven gebeurt het zonder dat je het door hebt. Benno gaat uit van het principe: ‘om iets te krijgen moet je eerst iets geven’. Hij heeft een grenzeloos krachtig energieveld dat hij met een ieder deelt! Hij heeft het vermogen om mensen op zijn/haar eigen niveau (intellectueel,emotioneel,psychisch en spiritueel) aan te spreken, aan te sporen en te inspireren!”

Loes Simon

Secretaresse, Sociale Verzekeringsbank

“Benno Diederiks zoekt en wrikt, is uitnodigend, eerlijk en helemaal zichzelf. Hij schakelt schijnbaar moeiteloos tussen zachte bemoediging en stevig confronteren en altijd met het grootste respect. Met humor als grote kracht en zijn brede vakkennis was iedere training verrassend en zeer leerzaam. Benno is een inspirerende trainer en een warme, stevige coach met een opvallend gevoel voor timing. Doelgericht, mensgericht!”

Maaike Schootstra

Docent/coach, ROC Scholengemeenschap

“Het vak ligt in zijn hart

Benno is een gemotiveerde en gedreven docent. Duidelijk te merken dat het vak in zijn hart ligt. Super gemotiveerd en wil iedereen hierin meenemen.”

Patricia Stomphorst

teamleider Verkoopleider, Albert Heyn

“Hij luistert aandachtig en oprecht, heeft in zijn hoofd ondertussen inzichtelijk welke methode voor deze persoon van toepassing kan zijn. Dit overigens zonder dat de gecoachte daar enige vermindering van aandacht door ondervindt. Ik vind het knap dat Benno snel een heldere kijk heeft op de persoon die tegenover hem zit en zaken kan teruggeven aan de gecoachte die vaak dan op z’n plek vallen. Hij is altijd oprecht en betrokken. Benno weet heel duidelijk heeft waar zijn kracht ligt en wat hij juist beter kan laten of wat hem niet aanspreekt. Hij heeft een doelgerichte en concrete aanpak met een sausje van menselijk inzicht en interesse erover heen. ”

Sandy Uffing

operationeel manager, Hizy Hair

“What’s in it for me? Follow your bliss and the universe will open doors for you where there were only doors (Joseph Campbell): dit is wat Benno je helpt ontdekken en vooral concreet hoe je daarop doelgericht kunt gaan handelen…. Benno: een oprecht mens met een warm hart: “what you see is what you get!” Puur, ongecompliceerd en integer. Het is een meester in oordeelvrij spiegelen. Hij doet dit met warmte, vrijheid en een flinke dosis humor.”

Marieke Visser

Natuurgeneeskundig therapeut/P&O, Zelfstandige praktijk

“Ik heb veel nuttige technieken van Benno geleerd. Die hebben mijn doelgericht functioneren bevorderd. Zijn manier van werken sloot naadloos aan op de leervragen èn leerbehoeften van de cursisten. Hij levert “maatwerk”. Hij is enthousiast, vriendelijk maar zo nodig streng, overtuigend en communicatief zeer sterk. Daarnaast doelgericht en analytisch. Ik beveel Benno Diederiks van harte aan!”

Ben Willer

Counselor, Ministerie van Defensie