06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Aanbevelingen

“Benno is een ervaren trainer en coach en zeer prettig mens. In de coachingsgesprekken blijkt al snel dat Benno niet alleen zeer goede vragen stelt maar ook erg effectief doorvraagt. Dat hij met zijn vragen eerst de breedte in gaat om beeld, context en achtergrond helder te krijgen om daarna zeer effectief te versmallen en te kaderen zodat ikzelf optimaal voor mezelf de diepte in kan gaan om de mogelijke oplossing voor mijn vraagstuk helder te krijgen.

Daarbij heeft hij veel respect voor de coachee en ondersteunt hij de coachee optimaal in zijn of haar proces. Tevens weet Benno in no time een zeer veilige omgeving te creëren waardoor je ook als coachee snel effect bereikt en jezelf open durft te stellen.

Ik heb Benno leren kennen als een echte coachingsdeskundige. Zijn manier van coachen is erg praktisch, interactief en effectief. Ook creëert hij een veilige leeromgeving waar je fouten durft te maken en dat is erg prettig.

Kortom Benno is voor mij een uitstekende leermeester geweest in mijn leer proces.”

Alfred van de Kamp

Hoofd Bedrijfsbureau bij Werkzaak Rivierenland

Benno heeft mij in onze coachgesprekken een mooie spiegel voorgehouden en heeft mij met beide benen weer terug op de grond gezet. De rust is in mijn hoofd was meteen teruggekeerd. Hij wijst mij op mijn eigenheid, de “Bourgondiër” in mij, open met humor en dat dat mijn kracht is; ik heb een hoge gunfactor. En Benno heeft mij geholpen om te kijken wat bij mij past. Dankbaarheid kwam in mij op, hij heeft mij weer richting gegeven.

Als coach is Benno iemand die heel snel door heeft wat voor persoon jij bent en wat jouw kracht, maar ook je valkuil is. Hij kan dit helder en duidelijk samenvatten en aan je teruggeven en je in de (voor jou) juiste richting zetten om verder te kunnen. Benno is zichzelf, altijd en overal in elke situatie en maakt verbinding met je, dat voel je en dat inspireert je. Hij heeft mij geleerd om ook verbinding te maken met anderen en dat lukt mij nu.

Joan van der Linden 

Coach

Benno heeft naast dat hij met humor werkt en een fijne sfeer creëert, nodigt hij je ook uit om te onderzoeken welk stukje in je eigen levensverhaal aan gewerkt mag worden. Wat ik persoonlijk erg fijn vond, juist dat stukje “levensverhaal en groei” maakt mij de ervaringsgerichte coach die ik ben. Daar wilde ik nog beter in worden. Ik ben opgeleid voor en volwassen geworden in het bedrijfsleven. Hoe combineer ik dat met mijn ervaring en ontwikkeling op het gebied van spirituele intelligentie, vroeg ik hem.

Het lijken vaak twee verschillende werelden. Benno spreekt de taal van beide werelden zonder enige zweverigheid en hielp mij de juiste woorden te vinden waardoor mijn zakelijke kant en intuïtieve kant nu meer uit de verf komt en mag gaan groeien.

Dat hij een brede achtergrond heeft en mensenkennis bezit zal hij zelf niet hardop uit spreken, maar is merkbaar als hij precies door heeft wat je zegt. “Het is niet altijd nodig veel te zeggen, het gaat om wat je zegt. Ongeacht welke wereld je je ook in bevindt.” Met die wijsheid a ik verder.”

Astrid Geel 

Coach – Geel Executive Services

“Benno is als coach enthousiast en staat er met veel energie. Hij is snel van begrip en haakt adequaat in op mijn vragen. Als vanzelf deel ik ongedwongen mijn ervaringen met Benno. Opvolgend geeft Benno ook richting door mij in beweging te krijgen op een ontspannen manier.

Het tempo van Benno is voor mij een uitdaging en hij heeft een goede kijk op mijn vraag en situatie. Benno  “slaat de spijker op zijn kop” met zijn feedback. Prima gekozen wisselwerking van diverse coachstijlen tussen Benno en mij.”

Peter Dingen

Teammanager Technische Expertise

“Op meeslepende en tegelijk verantwoorde wijze oefent Benno zijn rol als coach uit bij mij uit. Scherpzinnig en vindingrijk houdt hij rekening met mijn persoon en individuele situatie. Zijn inzicht en ervaring hebben mij ook zeker geholpen in de uitvoering van het vak als Professional en Executive Search.”

Emile de Bruijn

Management Consultant / Interim Projectleider Werving & Selectie Sales en Finance Repay HRM

“Ik heb Benno ervaren als oprecht betrokken, alert en ‘snel’ luisterend, spiegelend waarbij hij ook confronterend kan zijn.

Hij helpt met het organiseren van gedachten die alle kanten in gaan. Hij zet mensen weer met twee benen in het ‘nu’!”

Desiree Mank

UWV adviseur werkgeversdiensten

“Ik heb Benno leren kennen als een hartelijke coach met heel veel ‘bagage in huis’ zowel op praktisch als theoretisch gebied. Benno weet snel de vinger op de zere plek te leggen en daarnaast mij ook heel snel in beweging te krijgen. Benno is een coach die laagdrempelig is en waarbij het al snel heel vertrouwd en veilig voelt.”

Len Uijtdewilligen

Psycholoog / behandelaar

“Benno is een bewonderingswaardige professional coach. Benno is een inspirerende professional en wist me de eerste dag al snel gemotiveerd te krijgen. Zijn stijl is duidelijk en mensgericht. Benno maakt echt contact. Motiverend door positieve ervaring & inzicht in je zelf door goede positieve feedback.

Benno wist me positief uit te dagen in mijn individuele leerpunten met daaraan gekoppeld duidelijke acties.

Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn traject met Benno! Dit was voor mij een zeer motiverende ervaring!”

Ad Spelt

Senior Network & Security Architect

“Benno laat je niet weg komen met een half antwoord, wel vertrekken met inzichten. Als coach heeft hij een confronterende, energieke en doortastende coachstijl met een gezonde dosis humor. Hij heeft het lef om net even wat verder door te vragen, dingen op scherp te zetten, waarmee hij je weet te activeren zodat je met nieuwe inzichten zelf verder kunt.”

Iris Nagelhout

Adviseur psycholoog

“Benno heb ik als een flexibele en humorvolle coach ervaren die goed in weet te spelen op het verloop van het traject. Daarnaast is Benno erg betrokken en gedreven, weet je mij te enthousiasmeren en schroom je er niet voor om voorbeelden uit je eigen praktijk te gebruiken om een bepaald onderdeel te ondersteunen.”

Jan Spoor

Coördinator QC

“Ik heb jou ervaren als een deskundige, gepassioneerde en enthousiaste opleider die plezier beleeft om met de leergroep op te trekken in het leerproces. Je bent goed theoretisch onderlegd. 

Kortom: ik heb veel van je geleerd. Je hebt een mooie en waardevolle inkijk gegeven in het trainersvak.”

Arnout Janze

Software engineer

“Benno liet de inhoud van de workshop Essentieel Onderhandelen prachtig aansluiten bij onze behoefte als kaderhuisartsen. De combinatie van theorie en oefeningen, doorspekt met een flinke dosis humor, gaf ons genoeg steun om de volgende dag direct met meer zelfvertrouwen aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.”

Dr. Erik Bischoff

Huisarts Universitair Gezondheidscentrum Heyendael

Kaderarts en senior onderzoeker Astma en COPD

Coördinator NHG kaderopleiding Astma en COPD

“Benno Diederiks was op zaterdag 12 januari te gast om meer te vertellen over zijn boek  Maak je comeback waarin Hans van Breukelen centraal staat. De interactieve lezing werd erg goed ontvangen door de bezoekers, respons en persoonlijke verhalen werden verteld. Het was voor een ieder een waardevolle middag waarbij tegenslagen omgevormd werden tot een positieve kijk en dit op persoonlijk niveau Vol van herkenning en met inspiratie werd de middag afgesloten.”

Evelien Holster

Teamleider Volwassenen en Programmamaker Bibliotheek Den Bosch e.o. 

“Benno is geen standaard “coach”. Hij creëert, is doelgericht en pragmatisch. Hij is in staat om iemand te doorgronden en legt snel de vinger op de zere plek.

Vanuit respect prikkelt hij en waar nodig gaat hij een confrontatie niet uit de weg. Een stevige sparringpartner die zich niet om de tuin leiden door afleidingsmanoeuvres, maar koers houdt.

Op die manier gaat hij samen met jou op zoek naar de beste versie van jezelf en als je echt wilt, dan vind je die gegarandeerd.”

Hella Bolte

Eigenaar werving- en selectiebureau Brain Fish

“Coachingsgesprekken met Benno zijn altijd snel. Hij denkt en schakelt snel. Door het stellen van verhelderende vragen ontstonden nieuwe inzichten. Hij schroomt ook niet om zijn mening en advies te geven. Uiteindelijk kon ik met al die informatie aan de slag, in de vorm van het opstellen van mijn persoonlijke ondernemingsplan.”  

 Senta Schiffeleers

Afdelingshoofd Economische Zaken, Provincie Noord Brabant

“Benno vind ik een energieke begeleider die je in beweging brengt. Hij is snel in staat om te zien waar je kwetsbaarheden zitten en helpt je om hier eerlijk naar te kijken. Je komt hierdoor tot inzichten en acties die jouw groei en ontwikkeling ondersteunen. I

Zijn energie en pragmatische aanpak zorgen er ook voor dat je als coachee in actie wilt komen. Je helpt de acties van de coachee vorm te geven die inspelen op het integreren van je kwetsbare kant in je leven en in wie je bent. In plaats van kwetsbaarheid mogelijk te vermijden of te knuffelen, wens je deze kant ook een podium toe. Dit inzicht heeft mij een zeer sterk en krachtig gevoel over mezelf gegeven. 

Je energie en humor zorgden ervoor dat ik aan het einde van een coachgesprek met energie wegging.

Ik wens iedereen Benno toe als coach, om die eerlijkheid op te zoeken en die beweging te vinden die past bij jouw kern.”

Annefloor ter Weer

Psycholoog en yoga docente

“Benno is een gedreven coach met een rugzak vol kennis, werkervaring en levenservaring. Dit weet hij op een zeer professionele manier in te zetten in zijn coaching. Hij is in staat om een coachgesprek dusdanig te versnellen dat binnen een korte tijd nieuwe inzichten ontstaan. Aan de andere kant creëert hij rust en ruimte om deze nieuwe inzichten in te laten dalen. In zijn coaching stemt hij zich volledig af op zijn coachee, hij luistert aandachtig en neemt scherp waar. Door zijn mensenkennis ziet hij eigenschappen en mogelijkheden in de ander waar de ander zich nog niet eerder bewust van was. Als coachee ga je de deur uit met stof tot nadenken waarmee je je toekomst kan verrijken.”

 Joyce Schiffers

Manager GGZ en eigenaar Joyce Schiffers Coaching

“Zaterdag 12 januari 2019 was ik een van de deelnemers aan de Masterclass die Benno gaf in de Bibliotheek van `s-Hertogenbosch. “Maak je Comeback” was de insteek van de Masterclass, de titel van zijn laatste boek, geschreven  in nauwe samenwerking met Hans van Breukelen.

Ik heb anderhalf uur op het puntje van mijn stoel gezeten: : zijn charisma, innemendheid en vakmanschap zorgden er voor dat ik vanaf het eerste moment geraakt werd door zijn persoonlijke visie op mentale innovatie en persoonlijke groei!

Authentiek, integer en puttend uit een enorme levens- en werkervaring!

De kracht en de meerwaarde van de Masterclass was dat hij de dialoog en de interactie met de deelnemers zocht en op die manier persoonlijke ervaringen wist te koppelen en te duiden aan de hand van zijn 8 fasen model! 

Een warme persoonlijkheid die mij op een zeer prettige manier “eyeopeners” heeft aangereikt waar ik mee verder kan!”

Marc Stoop

“Benno als coach bewonder ik zijn analytisch vermogen. Hij is scherp. Deskundig in het vertalen van mijn vraagstelling naar mijn eigen praktijk. Hij is integer, pragmatisch en gaat respectvol om met me. Ik vond  de wijze waarop hij situaties onderbouwt met argumenten en door mij laten inzien buitengewoon knap en jaloersmakend.

Benno kort en bondig: Inspirerend. Hij haalt het beste uit je, stimuleert en brengt je in beweging. Luistert goed en heel belangrijk, zijn gevoel voor humor. Met zijn jarenlange werkervaring beschikt Benno over een schat aan kennis en deze deelt hij graag met je, waarmee de ander zijn voordeel doet. Benno heeft een persoonlijke no- nonsense aanpak. Deze stijl spreekt mij aan omdat je dan ook weet waar je aan toe bent. Het belangrijkste van zijn coaching sessies is dat dat hij me bewust gemaakt heeft van mijn talent en eigen authenticiteit. Ik ben blij en dankbaar dat ik Benno heb mogen ontmoeten. Ik zou Benno zonder twijfel als coach/leermeester willen aanbevelen.

 Cyrill Harris

Teamleider Gemeente Rotterdam – Bestuurs- en Concernondersteuning

“Benno houdt de vaart er lekker in en hij gebruikt veel humor. Maar achter die grapjes zit veel meer. Je merkt dat hij veel ervaring heeft en over enorme mensenkennis beschikt. Benno is een coach aan wie ik een voorbeeld zou willen nemen.”

Andrea Klein

Pelotonscommandant KMA, Defensie (Luchtmacht)

“Benno analyseert razendsnel en is scherp. Daardoor is hij in staat om mensen een spiegel voor te houden en ze direct bruikbare handvatten mee te geven om effectiever te communiceren. Hij creëert een veilige omgeving waarin mensen zich kwetsbaar durven op te stellen. Zijn kracht is ervarend leren. En niet onbelangrijk: hij is zeer betrouwbaar en integer.”

Yuri Fisscher

Huisarts, Zelfstandige huisartsenpraktijk

“Benno is zelf een coach die vanuit zijn gevoel werkt. Daarmee raakt hij snel tot de kern, zónder wazig te worden.” 

Rianne Spierings

Teamleider Bureau Onderwijs, Fontys

“Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de aansluiting bij mijn klantvraag. Hij is een prettige persoonlijkheid en zeer makkelijk in de omgang. Hij weet je goed te stimuleren en te motiveren. Hij weet feilloos in te schatten of zijn omgeving hem nog volgt.    Als het nodig is doet hij een stapje terug en start opnieuw… tot het voor iedereen duidelijk is. ”

Ronald Jansen

Plv Directeur DV&O, Dienst vervoer & ondersteuning

“Benno maakte me bewust van mijn valkuilen en kreeg in korte tijd eigenschappen boven water waaraan ik gericht kon werken. Ik pas het nog steeds toe en merk de positieve effecten ervan in het samenwerken met anderen.”

Henriëtte van der Heide

QA medewerker, Bart’s Retail

“Benno analyseert razendsnel en is scherp. Hij creëert een veilige omgeving waarin mensen zich kwetsbaar durven op te stellen. Zijn kracht is ervarend leren. En niet onbelangrijk: hij is zeer betrouwbaar en integer.”

Yuri Fisscher

Huisarts, Zelfstandige huisartsenpraktijk

“Door de coaching van Benno heb ik een al lang gewenste, voor mij moeilijke stap, durven en kunnen zetten. Hij wist me elke keer weer op een andere manier te benaderen waarmee hij mijn aandacht vasthield en motivatie aanspoorde. Benno heeft een fijne manier van werken met als resultaat praktische adviezen om volgende stappen te zetten.
Ik beveel Benno van harte aan!”

David van Aerle

Projectleider, Aarle Coolen Direct Service vastgoed Zorg BV

“Benno is een man met kennis van zaken en weet op een boeiende en duidelijke manier te inspireren. O ja, het is een hele aardige vent, wars van poeha: zeer benaderbaar en ‘down to earth’.”

Mickel Blik

Reïntegratiebegeleider, UWV

“De kwaliteit die Benno heeft staat buiten kijf”

Sjoert Schenau

Marketing en sales, Volt Elektro Groep te Leerdam

“Mijn ervaring met Benno is zeer prettig!”

Bas de Weerd

Commercieel medewerker, LC Verhuur

“Ik heb Benno leren kennen als een plezierig, gedreven persoon met een gezonde dosis humor.”

Paul Kuiten

Senior Buyer Purchasing IM&S, Nedcar

“Ik leerde assertiever te zijn; op een nette manier ‘nee’ te zeggen. Of zoals Benno dat heel herkenbaar voordeed op z’n Brabants: ‘Ach, dat doet onze Benno wel efkes.’ Vervolgens bij zichzelf zeggend: ‘Nou nee, je kan niet zómaar alles bij me neerleggen.’ Dat opende mijn ogen’’.

Norbert Vismans

Accountmanager, Continental Banden Groep B.V.

“Benno is scherpzinnig en dringt snel door tot de kern van de zaak. Hij heeft veel mensenkennis en weet hierdoor snel wat mensen belemmert of motiveert. Hij heeft het vermogen om mensen in beweging te krijgen. Benno is integer maar ook zakelijk. Hij stelt zich zeer professioneel op: is duidelijk in wat hij kan en wat hij niet kan.”

Irene van Belzen

Bedrijfsarts, Activehealth

“De manier van leidinggeven van de voormannen is veranderd na de training van Benno. Ik stond versteld van zijn aanpak; hij heeft mensen heel snel door. Gericht kan hij hen prikkelen en zo doordringen tot hun ware aard.”

André Baart

Operational Warehouse Manager, EDC, Mitsubishi Motors

“Benno maakt lekker snelle en grote stappen. Daardoor ben ik beter gaan begrijpen hoe de mens in elkaar zit. En die kennis en kunde kan ik nu prima doorvertalen naar mijn rol en onze eigen dienstverlening.

Arjan de Jong

Directeur operations, TRIUS Polytechniek B.V.

“Kort en krachtig: mijn ervaringen met Benno waren plezierig vanuit een doelgericht perspectief. Hij is humoristisch, hartelijk en meelevend en levert ‘to the point’ dienstverlening van kwalitatief hoog niveau.”

Richard Broersma

Procesbegeleider SMZ, UWV

“Ik heb veel gehad aan Benno’s tips en adviezen. Van mij krijgt hij een 8,5 als cijfer. Ik beveel Benno van harte aan en ga zeker nog en aantal follow-up bijeenkomsten met hem afspreken.”

Willem Dufoort

Projectmanager ICT, BNP Paris Bas

“Benno is enthousiasmerend, (zeer goed) aanvoelend, wekt vertrouwen op bij degenen tegenover hem, doorziet een groot gedeelte van de personen tegenover hem, hoe groot de muur ook/wat voor toneelspel er ook vertoond wordt.”

Frederike Blaauw

Directiesecretaresse, Boerman Kreek Architecten in Steenwijk

“Benno is enthousiast en bevlogen. Hij neemt je mee op reis: experimenteel, grensverleggend en onorthodox. Last but not least: hij is betrouwbaar en zeer deskundig. Een aanrader!”

Corrie van Dellen

Leidinggevende, Kinderopvang Friesland

“Benno ziet veel, neemt veel waar, is kritisch en geeft een ander op een gepast moment feedback. Hij kan hierbij erg direct zijn, schuwt geen confrontatie en laat de ander daarbij in zijn waarde. ”

Cindy Evers

Procescontroller, Rabobank de Zuidelijke Baronie

“Wat mij aanspreekt in zijn manier van werken is hij er niet al te veel poespas bijhaalt maar straight to the point is! De kwaliteit is veruit goed te noemen en daarom zou ik Benno met een gerust hart aan anderen kunnen aanbevelen!”

Dennis van Grunsven

AS engineer, Tennant NV

“Hij beschikt over veel mensenkennis en heeft oprechte interesse in wat jou beweegt. Hij laat je naar diepere beweegredenen kijken, Ik heb hem als warm en ontwapenend ervaren.”

Joop de Graaff

Senior-consultant, BRW groep

“Ik zou Benno willen typeren als warm, open en begripvol. En niet te vergeten zijn humor: die is zeer aanstekelijk. Hij is professioneel en zeer kundig. En bij vragen en/of onduidelijkheden kun je altijd een beroep op hem doen: zeer behulpzaam!”

Karel van Iersel

Senior Toezichthouder/sociaal rechercheur, Gemeentelijke ambtenaar

“Meteen bij het kennismakingsgesprek had ik al het gevoel dat je lekker jezelf kunt zijn en blijven bij Benno. Hij beschikt over een brok kennis en ervaring die hij op een zeer plezierige manier met behulp van duidelijke voorbeelden overbrengt. Hij is een open en eerlijke persoonlijkheid, die mensen in hun waarde laat en op een daadkrachtige, prettige manier zijn kennis en ervaringen weet te delen en over te brengen.”

Marianne Joosen

HRM-assistent, de gemeente Breda

“Benno heeft veel ervaring en kan zich dan ook goed uitdrukken in wat zijn sterke kanten en zwakke kanten zijn. Hierdoor weet je precies wat je aan hem hebt.”

Marc van Geel

Afdelingshoofd Penitentiair Psychiatrisch Centrum, Justitie

“Benno is bijzonder gedreven. Hij heeft lef om zaken die hij signaleert meteen bespreekbaar te maken. Hij schakelt snel, staat open voor feedback en doet er vervolgens wat mee. Hij heeft een enorme schat aan kennis en ervaring die hij graag deelt door toegankelijke voorbeelden vanuit zijn eigen praktijk te berde te brengen.

Angelique Kats

Eigenaar, STAKADO

“Benno is duidelijk in zijn aanpak en geeft heldere uitleg. Zijn benadering is open en prettig, overgoten met een vleugje humor.”

Arend Kok

Coördinator beheer en verkeer, Rijkswaterstaat

“Benno geeft je nieuwe inzichten en zet je hierdoor aan het denken. Daarnaast geeft hij je ruimte om zelf te bepalen wat je hiermee doet. Hij laat je groeien zowel als professional alsook als persoon”

Nienke van der Krogt

Personeelsconsulent , Vòòr Welzijn

“Hij stelt de juiste, kritische vragen waardoor hij je helpt om tot de kern van een probleem te komen. Hij prikkelt, hij houdt je scherp en bij de les. Ook is hij confronterend, daar waar nodig. Dit zet je tot nadenken om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken.”

Albert Leunge

Restaurantmanager, Mc Donalds

“Benno Diederiks is een coach met een no-nonsense mentaliteit. Hij weet binnen korte tijd tot de kern te komen en gaat hier op de juiste manier mee om. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en de capaciteit om zijn communicatie af te stemmen op de coachee. Benno is zeker op de hoogte van alle technieken die hiervoor gebruikt worden, maar heeft ook de kracht deze los te laten en te vertrouwen op zijn eigen kunnen.”

Sandy Ruyters – van Opzeeland

Resourcemanager, ABN Amro

“Benno is een gedreven vakman. Hij herkent snel de situationele dynamiek in relatie tot de rol van de client. Ook werkt zijn energie gekoppeld aan veel humor, aanstekelijk.
Kortom een aanrader!”

Charles Phielix

Zelfstandige, Managementadvies

“Elke keer grepen we terug op wat we afgesproken hadden en in het volgende gesprek kwam dit gelijk aan bod. Hierdoor had je een stok achter de deur, om tot je doelen te komen. Vervolgens bekeken we hoe de afgelopen periode was verlopen en dan gaf hij mij handvatten om verder te groeien, richting mijn doel.”

Rene Puts

Supermarktmedewerker, C1000

“Analytisch, doeltreffend en efficiënt. Helder, begrijpelijk en motiverend. Realistisch, tastbaar, bruikbaar/toepasbaar. Dit zijn 10 kwalificaties als ik denk aan Benno en de manier hoe hij coacht en intervenieert. Naar mijn mening was de aanpak uitstekend. ”

Court Smulders

Beleidsmedewerker Verkeer, gemeente Schijndel

“Aanpak van Benno is daadkrachtig, duidelijk en eerlijk. Laat je goed reflecteren zodat je persoonlijk in je kracht komt en een goede ontwikkeling kunt doormaken.”

J.R. Schaaf

Senior docent Verpleegkunde, Ger. Hogeschool Zwolle

“Benno is een ‘buiten de kaders’ denker en doener. Zeer intuïtief, sensitief en bovenal integer. Benno laat je het beste van jezelf naar boven halen, zonder daar aanspraak op te maken. Zelfs als je je bewust bent van dit gegeven gebeurt het zonder dat je het door hebt”

Loes Simon

Secretaresse, Sociale Verzekeringsbank

“Benno Diederiks zoekt en wrikt, is uitnodigend, eerlijk en helemaal zichzelf. Hij schakelt schijnbaar moeiteloos tussen zachte bemoediging en stevig confronteren en altijd met het grootste respect.”

Maaike Schootstra

Docent/coach, ROC Scholengemeenschap

“Hij luistert aandachtig en oprecht, heeft in zijn hoofd ondertussen inzichtelijk welke methode voor deze persoon van toepassing kan zijn. Dit overigens zonder dat de gecoachte daar enige vermindering van aandacht door ondervindt. Ik vind het knap dat Benno snel een heldere kijk heeft op de persoon die tegenover hem zit en zaken kan teruggeven aan de gecoachte die vaak dan op z’n plek vallen. ”

Sandy Uffing

operationeel manager, Hizy Hair

“Benno is een meester in oordeelvrij spiegelen. Hij doet dit met warmte, vrijheid en een flinke dosis humor.”

Marieke Visser

Natuurgeneeskundig therapeut/P&O, Zelfstandige praktijk

“Ik heb veel nuttige technieken van Benno geleerd. Die hebben mijn doelgericht functioneren bevorderd. Ik beveel Benno Diederiks van harte aan!”

Ben Willer

Counselor, Ministerie van Defensie

“Benno is een coach aan wie ik een voorbeeld zou willen nemen. Wat ik opvallend vond, is dat hij je als persoon weet te doorgronden. Met zijn feedback sloeg hij steeds de spijker op z’n kop. Wat mij ook aansprak, is Benno’s positieve benadering in coaching. Dát is iets wat ik zeker ga gebruiken in de toekomst.”

Andrea Klein

Pelotonscommandant KMA, Defensie (Luchtmacht)

“Benno is eerlijk, doortastend en kan snel tot de kern van de zaak doordringen. Benno kan snel schakelen en zijn trainingen aanpassen aan de behoeften van de cursisten. Hij gebruikt humor en weet zaken ook te relativeren. Hij is een man van de praktijk. Zijn trainingen zijn concreet en praktijkgericht!”

Suzanne van der Burgh

Werkcoach, UWV Werkbedrijf

“Zelf ben ik een temperamentvol persoon, wat zich uit in mijn mimiek. Benno demonstreerde hoe dat overkwam. Hij pakte het serieus aan – het was best confronterend – maar de manier waarop hij dat deed, gaf mij een prettig gevoel. Hij leerde mij ervan bewust te zijn, maar ook hoe ik die eigenschap positief kon inzetten. Benno benoemt je kwaliteiten, maar leert je ook hoe je die optimaal kan benutten. Dat doet hij op een inspirerende manier.”

Sandra Ariëns

Senior contractbeheerder, Nationale Nederlanden

“Ik was tussen de bedrijven door een selfmade coach binnen Rijkswaterstaat Corporate Dienst waar ik werk. Benno schat zaken in heel korte tijd feilloos in. Verwoordt treffend en eerlijk de leerpunten. Ik kreeg er veel energie van.”

Gert-Jan IJzendoorn

Sr Adviseur Bedrijfsvoering, Rijkswaterstaat

“Rust. Dat is het kernwoord dat Benno in mij plantte. Hij zei me: ‘Blijf in je rust, dan blijf je nog snel genoeg’. Ik vind dit inzicht geweldig. Het heeft mij tot een betere coach gemaakt. Eentje die ook achterover kan zitten, stiltes creëert. En je merkt dat aan de reactie van anderen. Ze gaan daardoor meer open staan en zijn meer bereid om hun ziel te laten zien. Daardoor komen we tot diepere inzichten.”

Marjan Hauwert

HR director, Dentsply

“Zijn wijsheden en lessen zal ik blijven koesteren.”

Marjolein Timmermans

Personeelsconsulent, Academisch Ziekenhuis Maastricht

“Benno provoceert op een prettige manier’.

Sebastiaan Bolding

Coach/coördinator, Yourhosting

“Ik heb Benno ervaren als een zeer prettige man om mee om te gaan”.

Karin Anthonissen

Teamleider, Prorail

“Hij is charismatisch en houdt van zijn vak. Het is een sterke persoonlijkheid en hij is oprecht geïnteresseerd. Hij bereidt zich altijd goed voor en levert een hoge kwaliteit, doet net even iets extra’s. Nodigt uit tot verdere en langdurige samenwerking. En hij heeft een enorme up-to-date kennis over alle HR-werkvelden.”

Barbara de Bakker

HR-adviseur, Kalshoven Automation B.V.

“Hij stelt de juiste vragen die mij inzicht gaven in mijn knelpunten t.a.v. mijn stijl van leidinggeven. Ik heb hem ervaren als een voortreffelijk coach die weet waar hij mee bezig is. Hij is krachtig en to the point: niet bang om de vinger op de zere plek te leggen om vervolgens vooruitgang te boeken. Ik beveel Benno van harte aan!”

Dave van Breda

Manager operations, Nustar Terminals

“Ik wil Benno typeren als enthousiast, gedreven en prikkelend. Wat ik erg sterk vind is zijn persoonlijke aandacht voor iedereen. Bij vragen of anderszins doe je nooit tevergeefs een beroep op hem. Hij is vakkundig, resultaatgericht, no-nonsens en direct. Zijn energie, gekoppeld aan zijn humor, werkt aanstekelijk!”

Frank Baelemans

Mentor bij UWV, UWV

“Op de eerste plaats wil ik kwijt dat al snel duidelijk werd dat Benno beschikt over veel ervaring. Op een leerzame en ludieke manier brengt hij zijn boodschap over. Hij analyseert snel en is recht door zee. Indien nodig confronteert hij, maar altijd op een respectvolle wijze.”

Mireille Bijlsma-de Jager

Mediator/coach, 4mb

“Benno is vriendelijk, enthousiast en gedreven in wat hij doet en zegt! De drie trainingsdagen zijn voorbij gevlogen!”

Nancy van Beem

Coach, Jongeren onder een Dak

“Ik zou Benno willen typeren als een zeer interessant/vriendelijk/positief/begripvol/humorvol mensenmens. Hij heeft de gave het beste uit mensen te halen op een speelse manier. Hij is resultaatgericht, zeer professioneel en bezit veel deskundigheid op meerder terreinen. Hij weet een perfecte match tussen mens en organisatiedoelen te bereiken waarbij de positieve resultaten vooraf al een feit zijn.”

Siny Coertjens

Reïntegratiebegeleider, UWV

“Benno typeer ik als een wervelwind aan energie die zeer aanstekelijk werkt. Hij is intelligent, analytisch, creatief en inspirerend. Hij weet zaken enorm beeldend te brengen, met veel humor. Hij prikkelt en spiegelt waardoor je ook ingewikkelde zaken makkelijk kunt opnemen.”

Stefanie Eisgrau

Medewerker werving/training, Atana

“Benno is in staat om humor en zakelijkheid tot een synergie te smeden. Een vakman pur sang die ik van harte aanbeveel!”

Lies Graafsma

Opleidingsmanager, IVIO opleidingen

“De bijdrage van Benno voegt iets extra’s toe en heeft mij gemotiveerd leerpunten op te pakken in de praktijk. O ja, ik vergeet nog iets: het is een sympathieke vent!”

Linda Guijt

Jr. medewerker Onderzoek Interne Beheersing, Ministerie van Defensie

“Ik vind de dienstverlening van een hoge kwaliteit.”

Patrick Grooven

Casemanager, Kompas

“Benno is resultaatgericht en gaat recht op zijn doel af waarin hij meebuigt of ombuigt als dat nodig is.”

Anton ter Horst

Teammanager Primaire Processen, Menzis

“Benno is open en te merken is, dat hij kan bogen op veel praktijkervaring. Maar ook levenservaring. Hij is accuraat en praktisch. Ik heb dit als heel prettig ervaren”

Ankie de Kort

HRM-medewerker, King Cuisine in Tilburg

“Ik heb Benno leren kennen als een gedreven, enthousiast, energiek en optimistisch persoon. Hij is analytisch en kan snel schakelen. Hij weet te confronteren en geeft feedback waar je als persoon van kunt groeien. Hij kan snel schakelen tussen de verschillende interventietechnieken. Zijn aanpak is direct. Hij heeft veel ervaring en gebruikt voorbeelden uit de praktijk. ”

Dave Kerssemakers

HR-adviseur, AZL N.V.

“Benno is bovenal een mensenmens die eerlijk en integer is. Hij heeft kennis van zaken, dat staat buiten kijf. In zijn optreden is hij helder en to the point.”

Fred Kuijvenhoven

Docent/instructeur, Politieacademie

“En niet te vergeten zijn stijl en humor. Maar bovenal: hij laat je in je eigenwaarde en gaat met veel respect om met zijn cursisten.”

Ineke van Kessel

Teammanager, Achmea Claims Organisatie

“Benno is een positief ingesteld mens waar ik veel van geleerd heb. Het is een sympathieke persoonlijkheid die enthousiast is en weet te boeien. Zijn aanpak is goed omdat hij praktijk en theorie continue aan elkaar verbindt. Samengevat: op alle fronten is de kwaliteit van zijn dienstverlening zeer goed!”

Liane Koelewijn

Teammanager, Amersfoortse Verzekeringen (ASR)

“Hij is zeer deskundig, schakelt snel en kan heel goed de link tussen theorie en praktijk leggen. Het is een snelle denker, betrokken, slim en heeft goed gevoel voor humor. Hij betrekt iedereen op een manier die open en integer is. Verder is het een man die ik zou willen typeren als een man een man, een woord een woord: zeer kundig en betrouwbaar!”

Marjolein Kleijn

Mentor Werkbedrijf, UWV

“Benno is een innemende en inspirerende persoonlijkheid. Hij weet met zijn persoonlijkheid en wijze van communiceren een groep mensen voor zich te winnen’.

Arno van Lingen

Zelfstandig consultant, Zelfstandige adviespraktijk

“Benno is duidelijk en snel. Heb prettig met hem samengewerkt. Hij geeft duidelijke en snelle feedback en behulpzame input.”

Marita Miedema

Reintegratiebegeleider, UWV

“Ik heb Benno ervaren als een no-nonsens type dat de theorie op een aangename manier aan de praktijk weet te koppelen. Hierbij merk je dat Benno weet waar hij het over heeft en dat hij ook kan teruggrijpen op eigen ervaringen. Mijn aanraden is vooral gebaseerd op het feit dat Benno geen ‘zwever’ is en zelf met beide voeten in de praktijk staat.”

John Nijs

Afdelingshoofd, Voedsel en Waren Autoriteit

“Zijn confronterende aanpak en zijn manier van presenteren zijn voor mij inspirerend geweest. Benno is iemand die snel schakelt en anderen, onafhankelijk van het werk- en denkniveau, op een prettige manier kan confronteren met het eigen gedrag. Door zijn snelheid, humoristische kwinkslag en gedrevenheid komt hij snel tot resultaat.”

Adrienne Oosteweeghel

HR adviseur, Nysingh Advocaten te Apeldoorn

“Benno geeft mensen de ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen manier. De begeleiding van hem is zeer professioneel en betrokken. Hij komt zijn afspraken na en bereid zich goed voor. Tenslotte: hij is betrouwbaar en integer.”

Jos Peere

Adviseur kwaliteit en implementatie, UWV

“Hij heeft het vermogen een veilige leeromgeving te creëren waardoor mensen ervaringen, successen en andere zaken met elkaar kunnen delen. Hij schakelt snel tussen individuen, methodieken en omgeving. Hij heeft mij en alle ander cursisten geraakt wat een groot compliment is!”

Suzanne Poeth

HR Manager, Vie Curi Medisch Centrum Venlo

“Hij heeft mij geboeid vanaf het eerste moment van de kennismaking. Dit heeft hij gedaan door mij, maar ook mijn medestudenten, aan te zetten tot zelfreflectie en op zoek te gaan naar de achterliggende reden/gedachten van een al dan niet vrijwillig gegeven antwoord of gestelde vraag. Benno is iemand waaraan je denkt bij een excellente docent/trainingsleider.”

Cor Remmerswaal

Afdelingshoofd, De Sluis Groep

“Hij is een zeer deskundig, gedreven en enthousiast persoon. Never a dull moment! Ik heb erg genoten van zijn lessen en zou hem bij iedereen willen aanraden.”

Huub Schröder

Coach, Zelfstandige coachpraktijk

“Op de eerste plaats wil ik kwijt dat het een aardige man is. Hij is in iedereen geïnteresseerd. Als trainer heb ik Benno ervaren als zeer ervaren en vakkundig. Hij geeft op een hele ontspannen manier les. Zijn lessen zijn niet saai, integendeel: hij kan boeiend vertellen en heeft een hoop verhalen.”

Ivonne Snijders-Franken

Medewerker P&O , Gemeente Belastingen Rotterdam

“Benno past het tempo aan op het acceptatieniveau van de cursisten. En wat heel belangrijk was: hij creëerde een prettige en veilige sfeer. Hij is direct, open, heeft goed gevoel voor humor, is respectvol en principieel. Een fijne trainer!”

Jacqueline Scholten

Ambtelijk secretaris Ondernemingsraad, LeasePlan Corporation

“Voelt de groep goed aan en weet op de juiste wijze te anticiperen. Steekwoorden die ik Benno toedicht: vrolijk, humoristisch, gevat, spontaan en energiek.”

John Voesenek

Werkcoach, UWV

“Ik heb genoten van Benno zijn talent om te entertainen en het plezier dat hij daarin had. Zijn energie was meeslepend. Zijn hoge tempo van doceren en verbale snelheid prikkelde mij scherp te zijn en daagde mij uit meer uit mezelf te halen. Alhoewel dit soms confronterend was, heb ik het als positief ervaren.
Benno is een betrokken leermeester, met veel praktijkervaring, die goed in staat is relevante theorie kort en bondig uiteen te zetten.”

Jose van der Veen

Studieadviseur, Universiteit Groningen

“Benno weet de cursisten te boeien door op een leuke manier les te geven. Hij is een kundig persoon en is goed op de hoogte van vernieuwingen in de organisatie waar ik werk.
Hij weet mensen te motiveren en te inspireren. Hij kan op een humoristische manier cursisten persoonlijk betrekken in zijn voorbeelden. Zijn lessen zijn nooit saai.
Hij is altijd bereikbaar en snel in zijn antwoorden via mail of telefoon.”

Marja de Vette

Reïntegratiebegeleider, UWV

“Benno is een bevlogen trainer, die scherp is in zijn analyses. Je merkt dat hij levens- en werkervaring heeft en neemt dat vanzelfsprekend mee in zijn manier van trainen. Benno heeft een scherpe blik (met zijn doordringende ogen), waarmee hij op een prettige manier feedback kan geven en vragen zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen’’.

Patricia Vaupell

Beleidsmedewerker Onderwijs en Welzijn, de gemeente Rijnwaarden

“De sfeer tijdens de lessen was heel ontspannen. Hij heeft het vermogen om met een kwinkslag mensen op hun gemak te stellen.”

Bert van der Wulp

Coördinator, UWV

“Benno heeft ons laten ervaren welke pijnpunten er zijn en ons daarmee een boost gegeven in ons leerproces. Hij maakte ons enthousiast, prikkelde wanneer dat nodig was, stootte door wanneer dat kon en creëerde licht als dat weer een andere blik op de zaken kon werpen.”

Jan van der Wielen

Trainer, Commenssens

“Ik heb Benno leren kennen als een trainer die met veel kennis, ervaring en humor veel aanbiedt, inspireert en deelnemers actief maakt. Maar ook spiegelt en tot bewustwording en nadenken verleidt.”

Jurgen Zegel

Opleidingsmanager, UWV Werkbedrijf

“Ik ontdekte gaandeweg dat ik zelf veel meer invloed op het verloop van een gesprek kon hebben dan ik dacht. Ook op de relatie met je gesprekspartners heb je zelf invloed: door zowel je verbale als non-verbale gedrag. Ik pas het nog steeds toe en merk de positieve effecten ervan in het samenwerken met anderen.”

Henriëtte van der Heide

QA medewerker, Bart’s Retail

“Ik ben zelf niet iemand die zich snel blootgeeft. Maar Benno vraagt dóór en voelt zo aan wat voor type je bent. Daar kiest hij dan de best passende benadering bij.”

Gerwin Strieks

Civiel technisch projectleider, Twence Afval en Energie

“Die theorie, die kan ik thuis ook lezen, is mijn mening. Tijdens de lessen leerde ik situaties te herkennen waarop ik de theorie kon toepassen. In het begin deed ik dat heel bewust, nu merk ik dat dat zelfs al onbewust gaat!”

Rob Heijmen

Informatieanalist, SNS Bank

“Kort en krachtig zeg ik over mijn ervaring met Benno: praktijkgericht, no-nonsense en een humoristische insteek van de lessen. Recht op het doel af!”

Brenda Tijmes

medewerker marktbewerking, Rabobank Schagen-Wieringerland

“Benno weet de belangrijke zaken goed te verwoorden en laat minder belangrijke zaken achterwege. Hij heeft interesse in de mens als mens en niet alleen beroepsmatig. Benno verliest in zijn aanpak nooit het doel uit ogen en heeft mij zeer goed geholpen.”

Gerco Kleppe

Senior unitmanager, G4S beveiliging bv

“Doorvragen, dat was mijn valkuil. Benno kan dat als geen ander, hij haalt snel het onderste uit de kan. Hij heeft anderen dan ook binnen 90 seconden door. En leerde mij de nut en noodzaak van doorvragen. Hij hield me ook een duidelijke spiegel voor.”

Jolanda Pauli

Facilitair medewerker, Raad voor de Kinderbescherming

“Benno Diederiks is een fijne docent met oog voor detail en waar nodig corrigerende uitleg. De aanpak en kwaliteit van de dienstverlening heb ik als prettig en zeer kundig ervaren.”

Marijke van Schadewijk

Medewerker KCC, Gemeente Oss

“Voor mij was ook zeer opmerkelijk dat hij zo ontzettend veel “inside information” van mijn bedrijf wist. Daardoor had ik het gevoel dat hij precies begreep wat ik in mijn leerproces probeerde te verwerken. Op alle fronten geldt: uitstekend!

Erika A. Anghel

Werkcoach, UWV Werkbedrijf Leiden

“Een bevlogen en inspirerend persoon die je meeneemt door methodieken- en leermodellen vanuit een eigen visie, onderbouwd en uitgelegd op basis en met behulp van de praktijk. Heeft veel aandacht voor groei en ontwikkeling van de deelnemer en stimuleert zelfonderzoek om inzicht in eigen ik te vergroten.”

Rob Blom

Reintegratiebegeleider, UWV

“Ik ben zeer tevreden over Benno. Hij is heel goed, recht door zee en doeltreffend.”

Ton Camp

AGF-medewerker, C1000 in Stramproy

“Na veertig jaar weer in de zogenoemde schoolbanken, heeft hij door zijn manier van benadering de eerste ‘schrik’ er helemaal uitgehaald. De instap was daardoor voor mij een stuk gemakkelijker. Bedankt daarvoor. Je wilt niet weten hoe groot de schroom voor oudere mensen in dit digitale tijdperk kan zijn.”

Annie Cox

Directiesecretaresse, De Koepel in Arnhem

“Mijn ervaringen met Benno zijn ronduit positief te noemen. Het is een man wiens werkwijze praktisch en oplossingsgericht is. Op een duidelijke en transparante wijze. Hij heeft een no-nonsens mentaliteit met een Rotterdamse inslag, wat mij wel aanspreekt!”

Freek Domenie

Directeur, 2Freedom Arbeid en Organisatie

“Benno is een man die niet alleen voor de groep maar ook in de groep staat. Ik heb hem ervaren als een eerlijk en oprecht mens die het beste uit de groep en individu wil halen.”

Ben Goedgeluk

Hoofd Werkplaatsen, De Van der Hoeven Kliniek

“Hij bereidt zijn zaken goed voor. Kwaliteit is zeer goed! Kortom: ik heb geweldig genoten, de tijd is voorbijgevlogen, en ik heb heel veel geleerd!!!”

Frank van Gullik

Stafmedewerker Beheer en exploitatie, Gemeente `s-Hertogenbosch

“Ik heb de heer Diederiks leren kennen als iemand die altijd interesse toont in de persoon, maar zich ook verdiept in hoe het bedrijf waarin je werkt in elkaar steekt.  De heer Diederiks heeft kennis van zaken en is vooral to the point en praktisch ingesteld.  De heer Diederiks heeft oog voor de wensen van de klant en is bovendien flexibel in zijn aanpak waardoor hij altijd maatwerk levert.”

Stephan Hoekstra

Restaurantmanager, McDonald’s Assen

“Benno geeft “les” met een lach, luistert aandachtig, vraagt om interactie en gaat uit van het belang van de student en niet van zichzelf.”

Jacko Kraan

Running Business Manager, Somfy Nederland BV

“Hij heeft duidelijk verstand van zaken en weet waarop gelet moet worden. Ik ga zeker mensen in mijn omgeving Benno aanbevelen!”

Wilco Nieuwland

Fieldmanager, Inspectorate

“Maakt kwaliteiten los bij cursisten waardoor deze benut worden. Geeft cursisten zelfvertrouwen, een in mijn ogen uitstekende docent die zijn enthousiasme weet over te brengen en zo cursisten betrokken weet te houden. Complimenten op alle vlakken en een aanrader voor iedere organisatie die wil leren!”

Ernst Oostingh

Werkcoach, UWV

“Benno is in staat theorie en praktijk naadloos te combineren en dit op heldere wijze over te brengen op de studenten. Hij is creatief, spitsvondig en scherp in de dialogen. Hij legt de lat voor zichzelf hoog om het gewenste resultaat te behalen. Hij gaat niet voor een zesje.”

Chris Postma

Vestigingsmanager, Adecco Uitzendorganisatie

“Benno is een toegankelijke, gezellige man met enorm veel kennis over (en belangstelling voor) heel uiteenlopende zaken.”

Jose Prins

Secretaresse Behandelcentrum, Amarant

“Hele prettige persoonlijkheid. Vat de koe bij de hoorns en probeert zijn studenten op een zo praktisch mogelijke wijze te helpen.”

Karin Potje

Kwaliteitsmedewerker, Electrabel Nederland

“Benno is zeer gedreven die met humor en gevoel voor zijn omgeving trainingen geeft. Hij speelt in op de behoefte in de groep, kijkt wat er leeft en welke vragen er zijn. Vervolgens stemt hij hier zijn lesstof op af.”

Paul Poelmans

Risk Manager, APG Groep

“Benno is iemand met een enorme brok ervaring. Hij geniet zichtbaar van zijn vak en verpakt tijdens de trainingen dit in een ontspannende dosis humor. Hij weet een goede ontspannen sfeer neer te zetten. Zijn feedback is integer en constructief, hij weet de gevoelige snaar te raken. Ik beveel Benno Diederiks van harte aan!”

Albert Spijker

Trainer/coach, RWE-Essent

“Een enthousiaste man die iedereen goed bij de les betrekt. Werkt veel met praktijkvoorbeelden. Casussen worden in groepsverband afgelegd en Benno betrekt iedereen hierbij.”

Maykel Santegoeds

Floormanager Stadswinkel, de gemeente Tilburg

“Benno is erg praktisch ingesteld en voelt goed aan op welke manier de groep de invulling van de lessen wil. Hier past hij zijn aanpak op aan. Hierdoor ontstaat ook een open sfeer.

Oscar Standaart

Restaurantmanager, McDonald’s

“Zijn manier van trainen spreekt mij enorm aan. Ik heb zelden een trainer ontmoet die zo snel kon schakelen tussen de theorie en praktijk om vervolgens te komen met bruikbare praktijkvoorbeelden. Hij heeft een prettige persoonlijkheid met een goede dosis humor. Hij stelt iedereen op zijn gemak en nodigt je uit om actief deel te nemen. Zijn trainingen zijn inhoudelijk van een hoog niveau. De man heeft een zeer brede kennis.”

Friso Timmers

Assistent productiemanager, Andritz Sprout