06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Confrontatie met de voormannen

André Baart – Operational Warehouse Manager, EDC

Functie: Operational Warehouse Manager, EDC
Bedrijf: Mitsubishi Motors


De voormannen van het Europese Mitsubishi  Warehouse (met een kleine vijftig man sterk) kregen een cursus Algemeen Leidinggeven. De cursus duurde zeven hele dagen en bestond uit een stuk theorie en een stuk individuele coaching.

Operational Warehouse Manager André Baart:“Vooral dat tweede stuk was flink pittig. Benno ging nietsontziend met ze aan de slag. De mannen moesten met de billen bloot. Wat ze niet allemaal even leuk vonden. Het was confronterend en zo’n rechtstreekse benadering voelde voor sommigen als een aanval. De menselijke reactie is dan om in de verdediging te gaan. ‘Ga eens bij jezelf te rade. Vind je dat je het goed doet nu? Denk eens goed na of het ook anders kan’, zei Benno dan.”

Omschakeling

“Na de eerste weerstand kwamen de voormannen er tijdens hun werk achter, dat die ándere manier eigenlijk wel beter werkte. Ik merkte een duidelijk omschakeling in het gedrag. De manier van leidinggeven van de voormannen is veranderd na de cursus van Benno. Ik stond versteld van zijn aanpak; hij heeft mensen heel snel door. Gericht kan hij hen prikkelen en zo doordringen tot hun ware aard. Ik stond er van te kijken, Benno is een halve psycholoog, niet zomaar een coach,” besluit Baart.