06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist groeiscenario maken

 

Het maken van groeiscenario’s is voor de ene persoon iets wat van nature komt en voor de andere persoon iets waar moeite voor moet worden gedaan. Maar iedereen weet als je vaak genoeg iets oefent wordt het een tweede natuur voor je.

Om te zien of het maken van een groeiscenario al een tweede natuur voor je is, of iets is om verder te ontwikkelen kun je deze 10 stellingen nagaan. Is de stelling waar of onwaar voor je? Als minimaal 7 van deze stellingen waar je voor je zijn is het maken van een groeiscenario iets wat een tweede natuur voor je is. Zo niet dan kan het verstandig zijn om de comeback tips voor het maken van een groeiscenario door te nemen en toe te passen.

1. Ik vind het eenvoudig om zaken te visualiseren.

2. Ik kan inschatten wat een probleem wordt.

3. Ik laat me niet afschrikken door problemen.

4. Ik vind vooruitplannen leuk.

5. Als ik stress krijg kan ik stilstaan bij wat ik doe.

6. Ik los problemen op en loop niet weg.

7. Ik vind het belangrijk om me goed te voorbereiden.

8. Ik heb alle kansen om te groeien.

9. Leren is belangrijker dan doelen halen.

10. Ik mag mijn doelen met tussendoelen bereiken.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar