06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist het terugwinnen van eigen terrein

 

Na een sabbatical is het weer tijd om je eigen terrein terug te winnen en terug te vinden. Hiervoor zijn een aantal elementen van belang, namelijk zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden, een ondersteunende mindset en het vertrouwen van andere mensen.

Om te controleren of je deze elementen in je draagt om een goede start te maken met het terugwinnen van je eigen terrein heb ik tien stellingen voor je. Bij elke stelling moet je voor jezelf nagaan of dit waar of niet waar is. Heb je bij minimaal 7 stellingen waar, dan zit het goed met de basis voor het terugwinnen voor eigen terrein. Anders kun je nog de tips voor het terugwinnen van eigen terrein opvolgen.

1. Ik kan mezelf ontwikkelen.

2. Ik vergaar graag nieuwe kennis.

3. Ik moedig mezelf graag aan.

4. Er zijn mensen die me willen helpen.

5. Ik kan goed worden in wat ik doe (als ik dat nog niet ben).

6. Ik oefen graag om ergens goed in te worden.

7. Ik kan makkelijk omdenken.

8. Ik kan andere mensen helpen.

9. Ik heb lef.

10. Ik houd het nieuws over mijn vakgebied bij.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar