06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist jezelf opnieuw uitvinden

 

Je zou zeggen dat jezelf opnieuw uitvinden iets is dat je een keer in je leven doet, maar niets is minder waar. Je kunt bij wijze van spreken elke dag jezelf opnieuw uitvinden. Op die manier leef je een bewust leven en doe je vaker waar je gelukkig van wordt.

Om erachter te komen of jij een dagelijkse Willie Wortel (uitvinder uit Donald Duck) voor jezelf bent en jezelf ontwikkelt, of dit nu is om terug te komen waar je wil zijn of om verder te komen dan je nu bent heb ik een checklist voor je gemaakt. Controleer in de checklist of minstens 7 van de 10 stellingen voor je waar zijn. In dat geval ben jij iemand die zichzelf continu opnieuw uitvindt.

1. Ik hou een dagboek bij.

2. Ik heb altijd een doel voor ogen.

3. Ik leer graag iets nieuws, ook als het niet werk gerelateerd is.

4. Ik leef hooguit een maand op de automatische piloot.

5. Ik vind het belangrijk om mezelf regelmatig te ontwikkelen.

6. Ik vind mezelf verantwoordelijk voor mijn zakelijke ontwikkeling.

7. Ik lees minstens 1 keer per jaar een informatief boek.

8. Ik houd nieuws over mijn vakgebied in de gaten.

9. Ik doe mijn best om af en toe uit mijn comfortzone te komen.

10. Ik sta soms stil bij het leven.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar