06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist jezelf zijn

Jezelf zijn is niet altijd even eenvoudig, door overtuigingen die je krijgt over hoe de wereld werkt kun je jouw gedrag gaan aanpassen waardoor je op een moment het gevoel kunt krijgen dat je jezelf helemaal verloren bent door je alsmaar aan te passen. Ontzettend jammer.

Om te checken of jij nog genoeg jezelf bent of bewust bezig bent met jezelf zijn heb ik een checklist voor je gemaakt. Hiervoor heb ik 10 stellingen gemaakt. Ga per stelling na of deze waar of niet waar is voor jou. Kun je bij minimaal 7 van de 10 stellingen aangeven dat hij waar is voor jou dan zit het helemaal goed met je moed, het allemaal minder waar voor jou? Dan is het verstandig om naar de comeback tips van week 42 te kijken.

1. Ik pas me zo min mogelijk aan.

2. Als ik mezelf niet kan zijn word ik helemaal kriegel.

3. Ik vind het belangrijk om mijn eigen stijl te hebben.

4. Als ik iets belangrijk vind laat ik dat weten aan mijn omgeving.

5. Ik weet welke kenmerken typisch voor mij zijn.

6. Ik accepteer mezelf zoals ik ben.

7. Als mijn mening gevraagd wordt durf ik die te geven.

8. Ik ben me bewust van het gedrag dat ik laat zien.

9. Ik durf voor mezelf te kiezen.

10. Ik weet in welke kaders ik mezelf kan en mag zijn.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar