06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist Negatief Denken

 

Heb jij een realistische kijk op zaken of juist een negatieve kijk op jezelf en je omgeving. Dat is eigenlijk de vraag bij deze checklist over negatief denken. Negatief denken kan namelijk ontzettend vervelend zijn en het excuus dat je juist realistisch bent gaat niet altijd op.

Om te checken of jij een realistische denker bent, of juist een negatieve denker heb ik deze checklist opgesteld. Zijn meer dan 7 van deze stellingen waar voor jou? Dan kan het handig zijn om de tips om positiever te denken op te volgen.

1. Het glas is altijd halfleeg.

2. Als iets me niet lukt voel ik me dom.

3. Alles moet in 1 keer goed gaan.

4. Ik rij te hard als ik anders te laat kom/negeer het rode stoplicht op de fiets.

5. Als een project niet goed gaat vind ik dat een ramp.

6. Ik kan wakker liggen van de politiek.

7. Ik word geleefd.

8. Ik heb het gevoel dat ik nergens controle over heb.

9. Mijn baas moet mij ondersteunen in mijn zakelijke ontwikkeling.

10. Ik zie altijd beren op de weg.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar