06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist omgaan met pech

 

Ben jij een echte pechvogel en is het lachen om pech je al lang vergaan? Dan is dat ontzettend jammer. Pech hebben is iets dat bij het leven hoort, maar als het lachen je vergaat heb je het er zwaar mee. In dat geval kun je kijken naar de manier waarop je met pech omgaat en of je die nog kunt verbeteren.

Daarom heb ik een checklist voor je gemaakt die bepaalt of jij je door pech uit het lood laat slaan of dat jij pech recht in het gezicht uitlacht. Herken jij je in minimaal 7 van deze 10 stellingen? Dan is het verstandig om te tips over hoe je kunt omgaan met pech door te nemen om toch weer die heuvel te beklimmen en je comeback te maken.

1. Externe factoren hebben te veel invloed op mijn leven.

2. Ik vind het lastig om me aan te passen bij plotselinge veranderingen.

3. Ik maak me erg druk om wat andere mensen over me denken.

4. Ik heb weinig controle over mijn (werk)leven.

5. Ik leef op de automatische piloot.

6. Collega’s vinden het lastig om hun verantwoordelijkheid te nemen.

7. Ik zie de toekomst somber in.

8. Ik kan lang blijven piekeren over wat fout is gegaan.

9. Ik heb ’s ochtends geen vaste planning voor de dag.

10. Ik heb erg vaak pech.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar