06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist risico nemen

 

Risico nemen is voor de ene persoon eenvoudiger dan voor de andere persoon. Er zijn een aantal elementen die van belang zijn voor het nemen van risico namelijk, zelfvertrouwen, lef en een omgeving die je steunt. Een positieve mindset kan ook zeker geen kwaad.

Wil jij weten of je meer risico kunt nemen dan je nu doet? Ga dan voor jezelf na of minimaal 7 van de 10 stellingen voor jezelf als waar kunt opgeven. In dat geval heb je de juiste ingrediënten in je om die stappen te zetten die nodig zijn om risico’s te nemen. Kom je daar niet? Dan kan het handig zijn om de tips over risico nemen te lezen en uit te voeren.

1. Ik heb incasseringsvermogen.

2. Ik heb wel eens alleen gereisd.

3. Mijn familie steunt me.

4. Ik kan goed leren.

5. Ik doe mijn best om nieuwe ervaringen te hebben.

6. Mijn vrienden steunen me.

7. De reis is belangrijker dan het doel.

8. Ik doe regelmatig iets waar ik nerveus van word.

9. Ik kan mensen vinden die me inspireren.

10. Ik vertrouw op mezelf.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar