06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist veerkracht vinden

 

Veerkracht hebben is belangrijk in het leven. Onverwachte gebeurtenissen, ingrijpende gebeurtenissen en tegenslagen zijn momenten waarop veerkracht van pas komt. Veerkracht hangt van een aantal zaken af zoals zelfcontrole, verbondenheid en doorzettingsvermogen.

Om te controleren of jij genoeg veerkracht in je mars hebt om elke uitdaging aan te gaan en als een veer terug te springen op je pad na een moment van tegenslag heb ik 10 stellingen voor je bedacht. Kun jij bij 7 van deze 10 stellingen aangeven dat ze waar zijn voor je? Dan zit het helemaal goed met je veerkracht. Zo niet, dan kan het handig zijn om nog even de Comeback Tips voor meer veerkracht door te lezen.

1. Ik heb mijn emoties onder controle.

2. Ik voel me verbonden met mijn collega’s.

3. Ik verbeter mijn zwakke punten.

4. Ik tel 10 tien om niet impulsief te reageren.

5. Ik voel me verbonden met mijn werk.

6. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen.

7. Ik kan me focussen op mijn werk, zelfs als het daar chaos is.

8. Ik kan snel en doordacht reageren in een crisissituatie.

9. Als iets lastig is doe ik extra mijn best om het te leren.

10. Ik weet wat andere mensen aan mijn werk hebben.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar