06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Checklist zelfbeeld herwaarderen

Door regelmatig je zelfbeeld te herwaarderen voorkom je dat negatieve invloeden te veel vat op je gevoel van moed, kunnen en eigenwaarde heeft. Het is belangrijk dat je deze gevoelens beschermt voor je creativiteit en innovatiekracht om je werk of problemen in je privéleven zo goed mogelijk uit te voeren.

Om te controleren of je jouw zelfbeeld beschermt en zo positief mogelijk houdt heb ik 10 stellingen voor je. Ga per stelling na of deze waar of niet waar is voor jou. Kun je bij minimaal 7 van de 10 stellingen aangeven dat hij waar is voor jou dan zit het helemaal goed met je zelfbeeld, is het allemaal minder waar voor jou? Dan is het verstandig om naar de comeback tips van week 40 te kijken.

1. Ik kan me goed herinneren wat mijn successen zijn.

2. Ik ben altijd dankbaar voor een compliment.

3. Ik durf anderen om hun mening over mijn werk te vragen.

4. Falen is iets om van te leren.

5. Als iets goed gaat zeg ik dat ook tegen mezelf.

6. Ik ben mijn eigen beste vriend op moeilijke momenten.

7. Ik ga omdenken op momenten dat mijn gedachten negatief worden.

8. Op momenten dat het lastig wordt ga ik na wat de positieve kant is.

9. Ik neem dagelijks een moment van rust waardoor ik geen prikkels krijg.

10. Ik kan zinvolle kritiek en zinloze kritiek goed van elkaar onderscheiden.

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar

Waar / Niet Waar