06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Coaching met NLP

Coaching met Neuro Linguïstisch Programmeren

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode om het gedrag en de overtuigingen van een persoon te beïnvloeden en te wijzigen. NLP is een techniek en een houding van modelleren die het mogelijk maakt continu nieuwe technieken te ontwikkelen. NLP is één van de snelst groeiende en praktische persoonlijke ontwikkelingsmethoden in de wereld.

Door het gebruik in onderwijs, bedrijven, coaching en therapie wordt de waarde van NLP onderkend in de dagelijkse praktijk. Het gaat over persoonlijke ontwikkeling, communicatie en het opheffen van persoonlijke blokkades.

Door de combinatie van een houding en een methode die er al vanaf begin 1970 is, bestaan er inmiddels veel effectieve technieken waarmee je jouw communicatie en invloed kunt verbeteren. De mens handelt vaak alsof zijn ervaringen van de werkelijkheid gelijk zouden zijn aan de werkelijkheid zelf.

De waarneming beperkt echter de menselijke ervaring. De waarnemingsorganen werken als een groep filters die input vertalen naar een innerlijke ervaring. Als zodanig kunnen iemands ervaringen nooit hetzelfde zijn als de werkelijkheid waarvan zij zijn afgeleid. Om ervaringen met anderen te delen, maakt de mens gebruik van communicatie. Dit gebeurt veelal met taal. Taal werkt op zijn beurt ook weer als een filterend hulpmiddel om innerlijke ervaringen te vertalen naar beperkte externe ervaringen.

De processen waarmee en waardoor de mens zijn ervaringen via taal en zintuigen filtert en vormt, is het gebied waarin NLP zich beweegt.

Ik ben afgestudeerd Master NLP en bied praktische technieken die toegang geven tot de werkelijkheid van: weet wat jij wilt: zorg dat je een duidelijk idee hebt van de gewenste uitkomst van een situatie; wees alert en houd de waarneming scherp, zodat je opmerkt wat je krijgt; wees zo flexibel om de dingen anders te doen totdat jij krijgt wat je wilt.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.