06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Coaching

Coaching is meer dan alleen iemand helpen die vastloopt in het leven. Dit is ook zeker iets waarbij ik je wil helpen om jezelf weer te ontwarren uit de levensknoop om vervolgens met meer richting jouw rode draad te vinden.

Heb je het gevoel dat je “iets” mist? Wat dan? Ben je rusteloos of snel afgeleid op je werk? Misschien is het tijd om aan coaching te gaan denken.

Een poos terug heb ik een aantal ondernemersvrouwen geholpen die met deze problematiek worstelden. Door onderzoek en enkele goede gesprekken kwam de richting in het werk terug, inclusief het benodigde enthousiasme.

Naast het terugbrengen van focus biedt coaching andere voordelen, namelijk:

✔️ Je vindt weer zingeving in je werk.

✔️ Je krijgt meer energie.

✔️ Je weet waar je groeimogelijkheden liggen.

✔️ Je creëert meer kansen.

✔️ Je komt weer in de flow.

✔️ Je weet wat je talenten zijn.

✔️ Je krijgt meer plezier in je werk.

✔️ Je krijgt meer lef en durf.

✔️ Je hebt weer toekomstperspectief.

✔️ Je voelt en bent weer nuttig.

✔️ Je voelt je vrijer.

✔️ Je rekent af met irritaties.

✔️ Je voelt en bent jezelf meer.

 

Resultaat bereiken met coaching

 

Je grenzen worden tijdens de coaching onderzocht door middel van dialoog en spiegelen. Hierdoor krijg je inzichten die je helpen om je problemen op te lossen en doelen te bereiken.

Daarnaast is er veel oog voor detail en wil ik je de handvatten geven om je te laten groeien naar nieuwe niveaus. Op een vertrouwde, veilige manier.

Niet altijd is een coachingstraject nodig. Zo kun je in groepsverband een workshop volgen om jezelf te verbeteren als manager, voor je loopbaan en in de andere coachingsvormen.  

“Een paar jaar geleden heb ik Benno gecontacteerd als expert met betrekking tot sollicitatievaardigheden. Tijdens die periode hadden we regelmatig contact met elkaar. Zijn aanpak was steeds helder en zonder veel omwegen op het eindresultaat gericht. Na een relatief korte periode waren de eerste positieve resultaten bereikt.”

Willem Dufoot

Ik coach. Jij wint.

 

Coaching intakegesprek

Om ervoor te zorgen dat jij de juiste coaching krijgt, hebben we eerst een intakegesprek. Dit is belangrijk omdat vertrouwen tussen de coach en coachee cruciaal is en het vertrekpunt vormt voor een optimale werkrelatie. Tijdens het intakegesprek voel je of het goed zit, en tijdens de aanloopfase van het coachingstraject bepaal ik welke manier van coaching voor jou het meest geschikt is.

 

Kiezen van de coachingsvorm

Je hoeft niet zelf een coachingsoort te kiezen. Tijdens het intakegesprek kan ik voor je nagaan welke manier van coaching bij jou past. Neem daarom contact met me op als je hulp nodig hebt bij het oplossen van een persoonlijk of zakelijk probleem. Of als je doelen wilt behalen waarvan je altijd hebt gedacht dat die buiten jouw bereik of vermogen liggen.

Neem contact met me op voor een intakegesprek.

Coachingsvormen

Om je enig inzicht te bieden in manieren van coaching ga ik kort in op de coachingsvormen waarin ik mij heb gespecialiseerd.

 

Businesscoaching

Businesscoaching is speciaal voor ondernemers die niet tevreden zijn over de gang van zaken. Heb je het idee dat er meer uit je bedrijf gehaald kan worden, maar weet je niet hoe? Dan is businesscoaching de vorm die jou verder kan helpen.

 

Coaching met een sparringpartner

Soms heb je iemand nodig met wie je vertrouwelijk kunt praten om jezelf te scherpen voor komende plannen of discussies. Als sparringpartner help ik je als praatpaal en klankbord.

 

Coaching met NLP

Soms weet je dat je jouw houding en denkwijze moet veranderen, maar hoe? Ik help je met neuro-linguïstisch programmeren om je overtuigingen aan te pakken zodat je houding en denkwijze automatisch mee veranderen.

 

Coaching on the job

Een nieuwe functie of vastlopen in je huidige functie zijn momenten waarop coaching on the job kan helpen om binnen je functie te groeien en meer te genieten van je werk. Hierdoor krijg je meer energie en motivatie om aan de slag te gaan.

 

Competentiecoaching

Wil je groeien binnen je werk en heb je daarvoor bepaalde competenties nodig? Met competentiecoaching krijg je de vaardigheden om overtuigend te zijn over je vaardigheden en om je nieuwe vaardigheden duidelijk te communiceren naar de juiste mensen.

 

Inspiratiecoaching

Als je futloos bent, kan een dosis inspiratie weer voor een energieboost zorgen. Ik inspireer je graag om meer in je eigen kracht te staan en om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

 

Leiderschapscoaching

Heb je een leidinggevende functie en merk je dat je er onvoldoende in slaagt om mensen te inspireren? Lijkt alleen de stok te werken en niet de wortel? Ik help je graag om mensen te inspireren zonder dat je die stok nodig hebt. Daar wordt de sfeer een stuk beter van.

 

Managementcoaching

Het managen van mensen is niet iets waarop iedereen is voorbereid. Managementcoaching is bedoeld voor managers die sterker in hun schoenen willen staan.

 

Verandercoaching

Wil je wat anders in je leven, maar houdt tijd of angst je tegen? Dan help ik je graag om nu te beginnen met genieten en het in beweging brengen van plannen waar je al jaren mee rondloopt.

 

“Analytisch, doeltreffend en efficiënt. Helder, begrijpelijk en motiverend. Realistisch, tastbaar, bruikbaar/toepasbaar. Dit zijn 10 kwalificaties als ik denk aan Benno en de manier hoe hij coacht en intervenieert. Hij is concreet, realistisch en maakt afspraken. Houdt proces en voortgang goed in de gaten. Alert op onderdelen die van belang zijn voor de doelstelling. Benno analyseerde de situatie, bood technieken om deze te verbeteren.  Hij reikte tips aan, evalueerde het gebruik ervan en besprak ook het vervolgtraject. Naar mijn mening was de aanpak uitstekend.” 

Court Smulders

Beleidsmedewerker Verkeer

Neem contact met me op voor meer informatie.