06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Comeback Tips week 10: Cirkel van invloed

cirkel van invloedJe kunt het gevoel hebben dat je weinig invloed hebt op je omgeving, maar is dat wel zo? Om jouw cirkel van invloed te vergroten en te beïnvloeden zodat die voor jou werkt heb ik vijf handige tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Denk vijf minuten voordat je ergens naartoe gaat na

Veel mensen raken vooral gefrustreerd als ze op reis zijn en er gebeurt iets wat ze niet hadden gepland. Je kunt bijvoorbeeld in de file komen te staan of lang moeten wachten in de winkel. Hoe kun je dan je tijd besteden zodat je blij wordt? Neem je muziek mee? Ga je een e-book luisteren?

Tip 2: Focus je op het hier en nu

Wegdromen over de toekomst terwijl je met iets belangrijks bezig bent kan ervoor zorgen dat je fouten maakt of dat je je irriteert aan wat niet goed gaat. Door met je aandacht in het hier en nu te blijven kun je direct invloed uitoefenen als iets niet goed gaat en zie je dat ook minder snel over het hoofd.

Je ziet kansen voor verbetering sneller waardoor jij je invloed kunt uitoefenen.

Tip 3: Bepaal of jij je identificeert met de mensen met wie je het meest omgaat

De mensen met wie jij het meest omgaat zijn de mensen waar jij het meest van onder invloed staat. Hierdoor kun je hun gewoonten overnemen. Let daarom op of dit mensen zijn met wie jij je wilt identificeren. Hebben ze ook eigenschappen die jij wilt overnemen of juist niet? Door je hier bewust van te worden kun je jouw cirkel van invloed beïnvloeden.

Tip 4: Zoek meer contact met mensen die je inspirerend vindt

Je kunt natuurlijk idolen hebben die bekend zijn van televisie of iets dergelijks en je kunt idolen hebben die meer in je buurt zijn. Als je mensen in je omgeving hebt geïdentificeerd als mensen met wie jij wilt omgaan en met gewoonten die jij wilt overnemen is het belangrijk om met ze om te gaan. Bel of mail ze om eens af te spreken en om samen te werken.

Tip 5: Lees biografieën

Is er niemand in je buurt met wie je contact kunt hebben om in die cirkel van invloed te staan? Dan kun je vast van jouw idolen hun biografie lezen of andere coachboeken. Door te lezen over hun leven en over hoe zij hun doelen hebben bereikt kun je inspiratie krijgen over hoe jij jouw leven kunt controleren.