06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Comeback Tips week 11: Zelfvertrouwen vergroten

manieren om je zelfvertrouwen vergrotenAls er niets uit je vingers komt kan dit een ontzettende deuk geven aan je zelfvertrouwen, waardoor er alsnog weer niets uit je vingers komt. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken ga je juist jouw zelfvertrouwen vergroten. Hiervoor geef ik je vijf ontzettend handige tips.

Tip 1: Beweeg meer

Ja het is zo simpel, maar van sporten maak je allerlei positieve stofjes aan. Je hoeft jezelf niet eens in het zweet te werken. Meer bewegen kan ook zijn dat je met je hond bij het strand gaat wandelen, zoals ik doe. Om even helemaal tot rust te komen en gelukkig thuis te komen vol positieve energie.

Tip 2: Lees een (informatief) boek

De pen is machtiger dan het zwaard en dat komt doordat je dan met je opgedane kennis kunt beredeneren waarom je doet wat je doet. Hierdoor heb je meer vertrouwen in je eigen acties en in de stappen die je zet om je eigen doelen te behalen.

Het kan gaan om een boek over je vakgebied of over zelfontwikkeling, zoals het boek Maak je Comeback ?.

Tip 3: Leer van faalmomenten

Falen het kan een moment zijn waarin je het vertrouwen in je eigen kunnen verliest of het kan een moment zijn waarop je jouw strategie om je doelen te bereiken aanpast. Door te leren van faalmomenten bouw je juist aan je zelfvertrouwen in plaats van dat je het moment de kans geef om je zelfvertrouwen te verlagen. Vergeet niet jij kan alles, je moet alleen de weg naar je doel toe vinden.

Tip 4: Vraag 5 mensen om je heen naar je positieve eigenschappen

Soms heb je gewoon een ego-boost nodig. In dat geval kun je vijf mensen om je heen vragen naar eigenschappen van je die je positief vindt. Je zult erachter komen dat mensen je positiever inschatten dan jijzelf en wie weet kom je achter positieve eigenschappen waarvan jij zelf niet eens wist dat jij die hebt. Ontzettend leuk om eens te doen voor een boost van je zelfvertrouwen.

Tip 5: Doe meer van waar je goed in bent

Je kunt je natuurlijk focussen op waar je niet goed in bent en wat je moet verbeteren om alles wat je kunt op ongeveer hetzelfde niveau te kunnen, maar dat is natuurlijk niet iets wat je bijzonder maakt.

Focus je juist op waar je goed in bent en doe hier meer mee. Je mag heel erg goed zijn in dat ene onderdeel en minder goed zijn in de rest. Dit zorgt voor een veel beter gevoel dan je maar focussen op wat je niet kan.