06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Comeback Tips week 34: Terugwinnen eigen terrein

Het terugwinnen van eigen terrein gaat over het terugwinnen van gewenst terrein. Het pad dat je hebt bewandeld en waarin je een dip hebt gehad waarvan je nu weer wilt herstellen hoeft niet altijd het pad te zijn dat je blijft bewandelen, maar dit kán natuurlijk wel.

Met de tips van deze week help je jezelf om je eigen terrein te winnen, waar dit ook ligt.

Tip 1: Ga na waar je blij van wordt

In een ideale wereld zou werk iets zijn wat geen energie kost, maar wat juist energie geeft. Daarom is het belangrijk om werk te doen waar je blij van wordt. Ga daarom na wat je leuk vindt om te doen.

Heb je bijvoorbeeld een hobby waarmee je ook geld zou kunnen verdienen? Of is er iets wat je al eens hebt gedaan op je werk waarin jij je eigenlijk verder wilt ontwikkelen?

Ga voordat je een stap maakt na waar je blij van wordt om mee bezig te zijn. De kans is dan groot dat je werk je geen energie kost en met een beetje geluk krijg je er zelfs energie van.

Tip 2: Wees je beste vriend

Je krijgt in je leven waarschijnlijk heel veel goed bedoeld advies en kritiek van de mensen om je heen. Mensen kunnen ontzettend streng voor elkaar zijn en daar altijd aan willen voldoen slurpt energie.

Wees daarom je eigen beste vriend. Moedig jezelf aan, geef jezelf opdrachten en houd jezelf in de hand als je merkt dat je negatief gaat denken. Juist jij moet aardig zijn voor jezelf. Je bent immers ook gewoon een mens.

Tip 3: Ontwikkel je vaardigheden

Jezelf blijven ontwikkelen is ontzettend belangrijk. Of het nu een bijspijker cursus is of gewoon verder gaan dan je ooit bent geweest. Blijf in jezelf investeren, dit kan heel klein met het lezen van boeken over je vakgebied, tot heel groot met het volgen van een nieuwe of extra opleiding.

Alles daartussen in zoals het volgen van workshops of cursussen mag natuurlijk ook.

Tip 4: Sta achter je eigen keuzes

Soms moet je iets doen van je baas, maar als je daar niet volledig achter staat kan dit ervoor zorgen dat zo’n project ontzettend veel energie slurpt.

Probeer daarom altijd bij het moeten doen iets in het project te vinden waar je totaal achter staat.

Vraag jezelf ook altijd af waarvoor je kiest als je geen keuze maakt. Als je voor een keuze staat en je beslist niet, wat beslis je dan onderbewust wel en is dit iets waar je achter staat? Dit kan je helpen om sneller te beslissen en eventueel sneller de stappen die bij je beslissing horen te zetten.

Tip 5: Praat met mensen

Terrein winnen is ook vertrouwen winnen en voor het winnen van vertrouwen moeten mensen je kennen. Praat daarom met mensen uit het vakgebied of in de bedrijven waarvoor je wilt werken. Door te netwerken en te vertellen wat je weet en wat je graag wilt bereiken kunnen andere mensen hier rekening mee houden tijdens het maken van hun beslissingen, voordat je het weet krijg je een telefoontje of je iets voor een ander kunt betekenen.