06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Comeback Tips week 38: Onvermoede mogelijkheden

onvermoede mogelijkheden

Je hebt mogelijkheden die je kent, en mogelijkheden die je nog moet ontdekken. Dit worden ook wel onvermoede mogelijkheden genoemd. Door die onvermoede mogelijkheden te ontginnen geef je jezelf veel meer kansen bij het maken van je comeback. Daarom heb ik de vijf beste tips voor het ontdekken van je mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Tip 1: Doe iets alleen

Wanneer je gestuurd wordt door andere mensen is dit eigenlijk niet goed voor je eigen creativiteit om problemen op te lossen. Door iets alleen te doen moet je helemaal op jezelf vertrouwen.

Tijdens dit soort momenten kun je erachter komen dat je meer kunt dan je had verwacht. Rijd je bijvoorbeeld nooit langer dan 30 minuten, maar moet je voor wat je wilt doen 2 uur alleen rijden en lukt dit je, dan heb je in ieder geval je bewegingsvrijheid ontzettend vergroot en daarmee alle mogelijkheden die in die 2 uur rijafstand van je huis afliggen. Kijk maar eens op Google maps wat je dan allemaal kunt doen.

Tip 2: Ga uit je comfortzone

Die comfortzone is zo ontzettend fijn, maar hierdoor ontdek je nooit wat er allemaal mogelijk is in je leven. Heb je altijd al eens iets willen doen, maar is het toch net even te spannend voor je. Ga het doen. Neem eventueel iemand mee die je kan steunen om te doen wat je eigenlijk eng vindt.

Hierdoor kom je er weer achter dat je meer kunt dan je had verwacht en dat opent deuren.

Tip 3: Vraag mensen over jezelf

Jij hebt een beeld over jezelf, maar andere mensen hebben ook een beeld over jou. Misschien zien ze wel dat je ergens goed in bent wat jij zelf nooit hebt herkend. Vraag daarom minimaal 5 mensen om je heen naar waar je goed in bent en wat je nog kunt verbeteren. Laat ze een top 5 van waar je goed in bent en wat je nog kunt verbeteren maken. Wie weet welke verrassende resultaten eruit komen. Wie weet zien ze een talent in je die je zelf nog helemaal niet had ontdekt.

Tip 4: Leer iets nieuws

Denk je dat het lastig is om iets nieuws te leren? Gooi jezelf gewoon in het diepe. Een nieuwe taal, een timmercursus, een naaicursus, leren programmeren voor beginners. Het maakt niet uit. Je zult zien dat het leren van iets nieuws leuk is om te doen en als je er een beetje moeite in stopt makkelijker is om te doen.

Voor je het weet heb je een vaardigheid onder de knie die je kunt gebruiken om je comeback te maken.

Tip 5: Doe iets creatiefs

Soms kun je denken dat het leven alleen maar bestaat uit het oplossen van problemen. Wat heb je nodig voor het oplossen van problemen? Juist creativiteit. Dus doe iets creatiefs. Ga lekker knutselen, maak van die stellages waar je een knikker doorheen laat rollen. Je zult zien dat je een creatief probleem mag oplossen en deze creativiteit meeneemt in het werk waarin jij je comeback wilt maken.