06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Comeback Tips week 39: Talent zichtbaarheid

talent zichtbaarheid

Talent hebben is ontzettend handig. Je bent bevlogen en raakt de tijd kwijt als je bezig bent met het talent dat je hebt. Het zorgt voor energie en je ontwikkelt je sneller dan in iets waar je geen interesse in hebt. Het is daarom handig als jij je talent kunt laten zien. Bedrijven geven vaak extra aandacht aan talent en dit kan je ontzettend veel brengen.

Om de zichtbaarheid van jouw talent te verbeteren heb ik 5 praktische tips voor je.

Tip 1: Ga na welke mogelijkheden je hebt om jouw talent te laten zien.

Iedereen heeft wel iets wat hij leuk vindt om te doen en om zich in te ontwikkelen. Dat is dan vaak iets waar je talent voor krijgt. Talent is meestal namelijk niet iets wat gewoon “in je” zit, maar krijg je doordat je er relatief meer aandacht aan besteedt dan mensen om je heen.

Kinderen die talen hebben in iets, hebben dit vaak doordat ze er al vanaf kleins af aan mee bezig zijn en er interesse in hebben.

Tip 2: Begin een blog over je talent.

Een van de makkelijkste manieren om je talent te laten zien is door erover te bloggen. Is fotograferen iets wat je leuk vindt en goed in bent? Dan kun je jouw foto’s op een blogsite of social media (zoals Instagram) plaatsen om jouw talent te laten zien.

Heb je een meer technisch talent? Dan kun je in de blogs aan andere mensen uitleggen hoe ze het beste iets handigs kunnen aanpakken. Een blog over het verwisselen van een band wordt er gewaardeerd als je met je smartphone naast de weg staat en dat moet opzoeken.

Tip 3: Help andere mensen met je talent.

Een blog over je talent beginnen is al een goede manier om andere mensen te helpen met je talent, maar als je het nog spannend vindt om je talent op je werk te laten zien kun je beginnen met je talent in de omgeving te delen.

Wellicht zijn er mensen in je familie en vriendenkring die jouw talent kunnen gebruiken. Of bij de buren? Doe eens een oproepje of mensen hulp nodig hebben met jouw specifieke talent.

Tip 4: Check hoe jij je talent op je werk kunt laten zien.

Talent is leuk en het is nog leuker als het je financiële plaatje verder helpt. Ga daarom na of en hoe jij je talent op je werk kunt inzetten. Misschien kun je personeel op de foto zetten. Wellicht is bloggen op het intranet iets wat je kunt doen om te laten zien wat je in je mars hebt.

Kun je jouw talent niet op je werk gebruiken? Wat zijn dan andere manieren om financieel erop vooruit te gaan? Kun je via Etsy of Marktplaats je creaties verkopen? Kun je bijles geven? Welke mogelijkheden zijn er?

Tip 5: Laat stap voor stap meer zien

Alle tips in 1 keer uitvoeren is natuurlijk mogelijk, maar kan ook heel spannend zijn. Daarom kun je ook stap voor stap uit die comfortzone gaan met je talent. Je kunt bijvoorbeeld elke week of maand een stap verder gaan.