06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Communicatie en zelfmanagement

 

Wil je inzicht krijgen in je eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen? Andere mogelijkheden van gedrag verkennen en daarmee experimenteren? Ofwel: bewuster worden van je communicatie en zelfmanagement?

Tijdens het werk zijn er veel momenten waarop gecommuniceerd wordt met collega’s en klanten. 90% van de communicatie is non-verbaal; daarom kunnen zaken heel anders overkomen dan je denkt.

Omdat je de communicatievaardigheden op het werk wilt toepassen, staat jouw werksituatie centraal. Tijdens de trainingen ligt de nadruk op praktisch leren.

 

Theorie en praktijk voor communicatie

De theorie en oefeningen die ik aanbied zijn gebaseerd op je eigen specifieke vragen over communicatie en zelfmanagement.

Daarbij wissel je ervaringen uit met andere deelnemers en leer je van elkaars praktijksituatie. Die herkenbare situaties gaan we oefenen zodat je meer inzicht krijgt in je eigen vaardigheden. Je leert ook je eigen sterke en zwakke punten beter kennen.

Door individuele casussen te bekijken en in rollenspelen te oefenen, leer je nieuw gedrag dat je direct in je werk toepast. Hierdoor kun je jezelf beter profileren en effectiever omgaan met lastige situaties.

 

Voor welke situaties is deze coaching van belang?

 • Advies geven
 • Presentaties
 • 1 op 1 gesprekken
 • Groepsgesprekken
 • Vergaderingen
 • Voorzitter zijn
 • Digitale communicatie
 • Werkdruk verlagen
 • Persoonlijk effectiever zijn
 • Onderhandelingen
 • Zelfpresentatie

 

Voordelen van coaching in communicatie en zelfmanagement

✔️ Eigen vragen komen aan bod.

✔️ Een persoonlijke aanpak.

✔️ Leren van andere mensen met vergelijkbare problemen.

✔️ Meer inzicht in eigen vaardigheden.

✔️ Direct nieuw gedrag aanleren om effectiever te communiceren.

✔️ Problemen kun je met meer duidelijkheid benoemen.

✔️ Onderhandelcapaciteiten worden verbeterd.

✔️ Je kunt jezelf beter neerzetten tijdens een gesprek.

 

“Ik zou Benno als volgt willen typeren: “DICTA is Benno, Benno is DICTA”. Hij straalt veel enthousiasme uit en houdt van zijn vak. Leeft zich goed in, in zijn cursisten en is zeer behulpzaam. Zijn boodschap is: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Deze formule heeft mij geholpen om nog beter te communiceren.”

Ina Verburg

Medewerker ondersteuning

Trainingen en workshops voor communicatie en zelfmanagement

Naast de coaching is het mogelijk om trainingen en workshops te volgen om je communicatie en zelfmanagement te verbeteren. In dit geval leer je meer technieken in groepsverband. Deze kun je ook aanvragen voor je personeel.

 

“Meer uit mezelf halen. Dat was mijn doel voordat ik begon aan de cursus Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie. En dat is gelukt. Ik volgde drie bijeenkomsten bij Benno, om de twee weken. Na elke cursusdag kregen we opdrachten mee. Ik ontdekte gaandeweg dat ik zelf veel meer invloed op het verloop van een gesprek kon hebben dan ik dacht. Ook op de relatie met je gesprekspartners heb je zelf invloed: door zowel je verbale als non-verbale gedrag.”

Henriëtte van der Heide

Q & A Medewerker

                Verander je spel!

Wil je weten hoe ik jou kan helpen met communicatie en zelfmanagement? Neem dan contact met me op.

 

Onderdelen die te trainen zijn met communicatie en zelfmanagement coaching

Wil je weten hoe ik jou kan helpen met communicatie en zelfmanagement? Neem dan contact met me op.