06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

De elfstedenwerknemerHet is koud. Bar koud. Grasvelden zijn onder water gezet en veranderen in schaatsparken. Slemp, chocolademelk en glühwein ruik je van verre. Met kreten van plezier zie je de allerkleinsten achter een stoel de eerste stapjes op het ijs zetten. Ouders kijken, vervuld van trots en enige schrik, van een afstandje naar hun kroost die hun wereld vergroten. 

Jaren later zie je ze op de marathonwedstrijden. Teams worden samengesteld. Wie is een goede sprinter? Wie kan de vijf kilometer rijden? Wie de tien? Scouts zoeken stad en winterland af naar de toppers op Noren.

Het ijs kraakt een beetje. Het scherpe geluid van honderden paren schaatsen op de bevroren Hollandse wateren weerklinkt als het startschot is gegeven. De wedstrijd is begonnen. Teams halen elkaar in, spelen met de recordtijd. Duizenden liefhebbers en  complete fanfares die de intense koude trotseren, maken er met de typisch Nederlandse gezelligheid een warme sfeer van. Schaatsers wisselen elkaar af, werken met elkaar samen, verleggen elkaars grenzen en zetten een nieuw record neer. Door elkaar door en door te kennen, intensief samen te werken en niet bang te zijn voor grensverleggend gedrag, helpen ze elkaar naar de overwinning.

Herken je dat ook? Met samenwerken en zelf richting geven kom je ver. En je hoeft echt geen Sven Kramer, Erben Wennemars of Mark Tuitert te zijn om jouw ‘Tocht der Tochten’ te kunnen trotseren…Als solist kun je misschien wel makkelijk de ijsbaan om de hoek rondrijden, maar een marathon, met al je collega’s, kun je dat ook tot een goed einde volbrengen? Ben jij die extra schakel in een geoliede machine? Of wringt het nog?

Verken jouw eigen grenzen. Blijf jezelf stimuleren, wees een sporter en blijf volhardend gericht in je eigen koerstocht en probeer het einde voor ogen te houden, ook onder ijselijke druk. Met volharding ben jij jouw eigen topsporter. En dat werkt aanstekelijk. Inspireer de naaste collegae in de kantoortuin en vul elkaar aan. Met geven en nemen, tot elkaar komen en elkaars krachtenveld aftasten bereik je de eindstreep. Krijg jij je kruisje. En wees trots op jouw volbrachte koerstocht en weet wat jouw volharding in petto heeft. Steek dat maar in je zak. Maar blijf vooral doorgaan; geïnspireerd en volhardend!