06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

“De jeu, dat maakt de lessen zo aangenaam”

Erwin Schoenmakers

Bedrijf: Tata Steel Nederland bv

Erwin Schoenmakers (44) werkt bij Tata Steel Nederland bv. Het bedrijf heeft net een reorganisatie achter de rug. Het beloningssysteem wijzigde ook, zijn afdeling werd opgeheven en heringedeeld: “Randvoorwaarde was wel dat ik een HBO-opleiding moest volgen om het bij de nieuwe functie horende salaris te kunnen ontvangen. Dat werd de bachelor opleiding Management aan het NCOI. Daar ontmoette ik Benno Diederiks. Hij is daar docent. Een docent met passie.”

Passie
Passie is een vaak terugkomend woord in ons gesprek over zijn ervaring met Benno Diederiks. Een vakidioot. Benno vraagt het hoogst haalbare en doet geen concessies. Erwin: “Het was geweldig!” Erwin praat niet graag in superlatieven, maar maakt graag een uitzondering: “Het is een verdomd lastig vak, maar Benno is daar zo gepassioneerd bezig. Dat is ontzettend leuk om mee te maken. Hij weet waar hij het over heeft, gooit er een hoop jeu in en juist dát maakt de lessen zo aangenaam.”

Schoenmakers refereert aan een praktijkvoorbeeld. “Het staat me nog zo bij. Benno vertelde een verhaal over Mari van de Ven, de societykapper. Op een gegeven moment had hij voor zijn vrouw een afspraak gemaakt bij de bekende haarstylist. Dat kost behoorlijk wat geld. Maar dan heb je ook wat en zit je bij Mari in de stoel.” Dat klopte ook wel, alleen was het zo dat Mari meer om de stoelen heen dartelde, dan met zijn schaar de mooiste coiffures ging maken. “Dat moet je niet bij Benno doen.” Erwin lacht. “Mari had een stuk of zes stoelen staan, maar liep er een beetje omheen. Benno zei: “Ik betaal hier veel geld voor, dus ga jij maar mooi mijn vrouw een half uur knippen!” De overredingskracht won het.” Mari verkocht zichzelf. “Dat was het concept. Al ging dat er bij Benno niet in!”

“Benno Diederiks heeft voor mij marketing duidelijk gemaakt. Hij heeft het aanschouwelijker gemaakt. Makkelijker. Micro, macro, meso”, mijmert hij. “Onderzoeken voordat je ergens aan begint!”

Scriptie
Nu staat Erwin aan het begin van zijn eindscriptie. Vindt hij het niet vervelend dat Benno zijn scriptie niet gaat beoordelen? Een schaterlach. “Begrijp me niet verkeerd hoor, maar door zijn passie kan Benno het moeilijker maken dan het is. Dat is enkel om ons meer inzicht te geven. Dat was fantastisch. Maar voor mijn scriptie ben ik héél blij dat het wat makkelijker wordt!”