06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

HRM- Human Resource Management

 

Werving- en selectiegesprekken, loopbaanplanning en Management Development: het HRM takenpakket is zeer uiteenlopend. Het is voor HR-functionarissen daarom van belang om veel vaardigheden te hebben, zowel als coach en ook als iemand die goede communicatievaardigheden heeft.

 

HR coaching training

 

Voor HR managers in de profit en non-profit sector verzorg ik trainingen in HR-instrumenten, zoals HR coaching tools die van pas komen in de volgende situaties:

 

 

HR beleid

 

Tijdens coaching voor het HR management wordt er gekeken naar het volledige HR beleid en welke HR coaching tools van belang zijn. Er is tevens ruimte voor je persoonlijke vragen en problemen om zo een op maat gemaakte training te maken voor het hele HR-team en voor specifieke HR-functionarissen.

Het HR beleid wordt ook praktisch beoefend om zo situaties uit de praktijk in de training terug te laten komen. Hierin wordt bijvoorbeeld geoefend met coaching tools om gedrag van personeel te veranderen door hun overtuigingen te veranderen.

Dit werkt namelijk vaak beter dan alleen zeggen wat ze moeten veranderen. Daarbij kan competentiemanagement ook een rol spelen in het veranderen van gedrag van personeel. Dit komt doordat inzicht in hun eigen competenties het zelfvertrouwen verbetert waardoor nieuwe uitdagingen sneller worden aangegaan.

De technieken die tijdens een HR coaching training worden aangeleerd zorgen er ook voor dat functioneringsgesprekken minder geforceerd voelen en in een wat informelere sfeer gevoerd worden.

De technieken die je leert helpen je ook met het verschaffen van inzicht in kwaliteit van medewerkers en of dit op het niveau is wat je bedrijf wilt hebben of anders naar dat niveau kan worden gebracht. Mocht dit niet het geval zijn, dan help ik je ook met het opstellen van een goed doorstroombeleid en het voeren van goede selectiegesprekken.

Uitdagend werk en toekomstperspectief is volgens wetenschappelijk onderzoek belangrijk voor de motivatie van medewerkers. Dit toekomstperspectief verbeteren kan al een onderdeel zijn van uitdagend werk. Als HR-manager word je daarom ook gecoacht in loopbaanbegeleiding en het helpen van de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Hierdoor zijn burn-outs en bore-outs op het werk te voorkomen.

Het is niet voor niets dat er speciale functies bestaan voor het vinden van juist personeel. Om je kennis van een wervingsgesprek up-to-date te houden met de wensen van de huidige werkzoekenden help ik je met de laatste technieken om de slagingskans zo groot mogelijk te maken.

“Vaak zeg ik: “Ik leer mensen pas echt kennen wanneer ik met hen samenwerk”. Zo heb ik Benno goed leren kennen toen wij samen een groep mentoren van reïntegratiecoaches bij UWV trainden. De voorbereiding en afstemming verliepen vlot en flexibel. Ik heb Benno leren kennen als een trainer die met veel kennis, ervaring en humor veel aanbiedt, inspireert en deelnemers actief maakt. Maar ook spiegelt en tot bewustwording en nadenken verleidt.”

Jurgen Zegel

UWV werkbedrijf

HR cyclus

Om als HR manager de HR cyclus elke keer te verbeteren wordt er niet alleen aandacht besteedt aan de coachingsvaardigheden en communicatievaardigheden van de HR manager, maar ook worden de managementvaardigheden gecoacht. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat je bedrijf nodig heeft in de toekomst en vaardigheden om aan die eisen voor het bedrijf te voldoen.

 

Voordelen van HR coaching bij DICTA

✔️ HR coaching training is in te zetten in meer dan 10 verschillende situaties.

✔️ Op maat gemaakte training voor HR-personeel op groeps- en individueel niveau.

✔️ De technieken kunnen direct worden toegepast in de praktijk.

✔️ Functioneringsgesprekken worden minder geforceerd en informeler.

✔️ Meer inzicht in kwaliteit van medewerkers.

✔️ Nieuw doorstroombeleid als dat nodig is.

✔️ Personeel motiveren met uitdaging en ontwikkeling.

✔️ Voorkomen van personeel met een burnout.

✔️ Voorkomen van personeel met een boreout.

✔️ Hogere slagingskans voor het vinden van geschikt personeel.

✔️ Ook management coaching voor het HR-personeel zelf.

 

        Succes is zelden toeval!

 

Wil je meer weten over coaching voor human resources managers? Neem dan vooral contact met me op.