06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Krachtenbundeling leidt tot boek over teamsucces

Bundel de kennis van een voetballegende, gedragswetenschapper en talenttrainer, vraag input van een imponerend rijtje (ex-)topvoetballers en je hebt materiaal te óver voor een bijzonder boek. Dat is precies wat Hans van Breukelen, Rini Stoutjesdijk en Benno Diederiks schreven: ‘Topposities, een individuele benadering van teamsucces’.
 
De presentatie is op 29 februari in Eindhoven. Het boek ligt vanaf 2 maart in de boekhandel.
 
Talent ontwikkelen is één van de belangrijkste taken van een leider. “Topposities” gaat erover hoe je talent kunt laten bloeien. Op het speelveld, in organisaties en in de maatschappij. In dit boek zijn talentmanagement, teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling verenigd in een werkbare aanpak.
 
Handvatten
De schrijvers gebruiken de metafoor van het voetbalteam en spraken met vele Nederlandse (ex)topvoetballers. Phillip Cocu, Frank de Boer, Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Dennis Bergkamp, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Pierre van Hooijdonk, Ronald Waterreus, John de Wolf, Willem van Hanegem, Andre Ooijer, Ruud van Nistelrooij, deelden hun visie op het onderwerp. Hun verhalen werden gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring van de schrijvers. Het resultaat: een boek dat handvatten biedt voor praktische toepassing op de werkvloer.
 
De schrijvers
Hans van Breukelen was keeper bij FC Utrecht, Nottingham Forest, PSV en het Nederlands elftal. De laatste jaren specialiseert hij zich in trainingen voor het bedrijfsleven en wedijvert voor een beter opleidingsprogramma voor jonge voetballers.
Rinie Stoutjesdijk is gedragswetenschapper en bedrijfsadviseur. Hij is directeur van BTSW, dat met psychologisch advies, consultancy en opleidingen werkt aan talentversterking in de ruimste zin van het woord.
Benno Diederiks van Dicta is een talentscouter en talenttrainer met veel ervaring in businesscoaching. Hij weet als geen ander de voetbal- en de bedrijfswereld met elkaar te verbinden.
Business Contact geeft het boek uit, Ali B. verzorgde het voorwoord.
 
Programma presentatie
De boekpresentatie is op maandag 29 februari op sport- en trainingscomplex De Herdgang aan de Oirschotsedijk 12a in Eindhoven (jeugdzijde). Het programma start om 16.00 uur met een inleiding door Hans van Breukelen, een interview met de schrijvers en een speech van PSV-directeur Toon Gerbrands. Die krijgt daarna het eerste exemplaar officieel overhandigd.