06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Leerprocessen

Wat is een ‘gemiddeld’ persoon? Bestaan die? Ik ben er nog nooit een tegen gekomen, en ik ben er dan ook van overtuigd dat er geen ‘gemiddelde’ leerprocessen bestaan.

Leerprocessen zijn bijna altijd erg individueel wat inrichting en verloop betreft.

Daarom is het goed om stil te staan bij het leerproces en de individuele succesfactoren die het rendement van een opleiding bepalen en van invloed zijn op jouw persoonlijke succes.

Leren door inzicht

Een goed leerproces helpt je om jouw kennis en de kennis van je team te verbeteren. Hierin is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een aantal zaken.

Verwerving van inzicht, kennis en theorie

Leren door inzicht betekent niet alleen dat je inzicht hebt in de kennis en modellen die belangrijk zijn voor jouw werk of opleiding. Leren door inzicht betekent ook inzicht in je eigen leerproces en de leermethoden die voor jou het beste werken.

Leren door doen kan een manier zijn om de voor jou (of je team) beste leermethode te achterhalen. Er wordt gewerkt vanuit bewezen methoden om kennis te verwerven en theorieën te begrijpen.

De kennis die vergaard wordt gaat verder dan de theorieën die aan de orde komen tijdens een workshop of training. Die kennis is immers ook de basis voor de vorming van eigen theorieën en methoden om jouw organisatie of je individuele werk naar een hoger plan te brengen.

Verbetering van je mentale instelling

Een lastige opgave, maar beslissend voor jouw persoonlijke succes. De mate van geloof in jezelf en in jouw kunnen is bepalend voor het succes. Daarom besteed ik veel aandacht aan manieren om tot een scherp zelfinzicht te komen.

✔️ Inzicht in je sterke punten. Talenten die je kunt versterken en waar je zelfvertrouwen uit kunt halen.

Daarnaast geef ik je inzicht in punten die verdere ontwikkeling nodig hebben. Zodat je jouw doelen beter behaalt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Het begeleiden van leerprocessen

Voor elke organisatie die wil investeren in scholing is opleidingskwaliteit een beslissende factor. De begeleiding van leerprocessen is essentieel voor elke organisatie die mensen wil laten groeien. Hiervoor zijn criteria die opgesteld, afgeleid van de (internationale) scholingspraktijk.

De begeleiding gaat verder dan manieren van kennis vergaren. Die kennis moet immers ook gecommuniceerd worden met medewerkers en klanten. Daarom bied ik tevens begeleiding in contactvaardigheden en andere capaciteiten die nodig zijn om de communicatie van kennis te optimaliseren.

“Benno Diederiks zoekt en wrikt, is uitnodigend, eerlijk en helemaal zichzelf. Hij schakelt moeiteloos tussen zachte bemoediging en stevig confronteren en altijd met het grootste respect. Met humor als grote kracht en zijn brede vakkennis was iedere training verrassend en zeer leerzaam. Benno is een inspirerende trainer en een warme, stevige coach met een opvallend gevoel voor timing. Doelgericht, mensgericht!”

Maaike Schootstra

Docent

Wil je weten hoe ik de leerprocessen in jouw les of op jouw opleiding kan verbeteren? Neem dan contact met me op.