06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Loopbaan en reïntegratie

 

Je wilt workwise door het leven gaan en daarbij rekening houden met veel facetten: het werk, privé, je fysieke gesteldheid en leeftijd. Daarbij wil je ook echt mens zijn en zelf sturing geven aan jouw leven.

Is dit op het moment iets waarvan jij het gevoel hebt dat het lukt?

Er zijn veel mensen die met het knagende gevoel rondlopen dat er iets eigenlijk helemaal niet gaat zoals ze willen. Daarbij kun je ook nog eens het gevoel hebben dat je helemaal geen vat meer op je leven hebt. Het leven leeft jou in plaats van dat jij het leven leeft.

In dat geval is er in ieder geval een stap die je kunt zetten om je zakelijke leven meer in te stellen zoals jij dat wilt.

Tijdens loopbaan- en reïntegratiebegeleiding is er veel ruimte voor persoonlijke vragen tijdens de zoektocht. Daarom staat de begeleiding bij aanvang vooral in het teken van jouw persoonlijke effectiviteit.

Mijn ervaring is dat we daardoor eerder tot resultaten komen: het maken van keuzes die zorgen voor energie, plezier en vitaliteit.

Welk programma je het meeste biedt, hangt af van de loopbaanvraag:

  • Zoek je een nieuwe baan of uitdaging?
  • Wil je een kort en krachtig loopbaanadviestraject?
  • Wil je jouw presentatie-, netwerk- of sollicitatievaardigheden vergroten?
  • Ben je vastgelopen in de huidige baan of wil je jouw effectiviteit verbeteren?

Gelukkig hoef je niet zelf het programma te kiezen dat bij je past. Zelfs als je niet eens echt precies weet wat je anders wilt aanpakken stel ik naar aanleiding van ons intakegesprek een persoonlijk loopbaanbegeleidingsplan voor je op.

 

Loopbaanbegeleiding bij outplacement

In sommige gevallen moet je snel schakelen omdat je huidige baas je om de een of andere reden niet je baan kan laten behouden. In die gevallen kun je in een outplacementtraject terechtkomen. Dit is ook een zeer geschikt moment voor loopbaanbegeleiding en een moment om stil te staan bij wat jij wilt bereiken in je leven.

Bij outplacementvraagstukken krijg je ook een maatwerkprogramma om in ieder geval een baan te vinden die bij je minimale eisen past en van waar je verder kunt gaan met het ontwikkelen van je eigen vaardigheden en welzijn op het werk.

 

Loopbaanbegeleiding na een periode zonder werk

Of je nu een tijdlang ziek bent geweest, ongewenst werkeloos, of gewoon thuis bent gebleven voor de kinderen. Op gegeven moment maak je de keuze om werk van werk te maken. Ook als je weer van niets moet beginnen help ik je graag met loopbaanbegeleiding.

 

Hulp met het vinden van het startpunt

Om welke reden je ook begint met deze loopbaanbegeleiding, je krijgt hulp met het vinden van jouw startpunt. Dit kan zijn het vinden van scholingsmogelijkheden, vinden van vacatures, verbeteren van sollicitatievaardigheden en vaardigheden die minder algemeen zijn maar voor jou als individu erg belangrijk zijn.

 

Hulp met het plannen van vinden van werk

Als je eraan toe bent om echt werk te vinden stellen we samen een plan op hoe je jouw droombaan vindt. We kijken naar het type werk wat je wilt doen en naar welke bedrijven jij in de toekomst graag op je CV ziet staan. Ook de bedrijfscultuur die bij jou past wordt onder de loep genomen.

 

Hulp met het inzetten van je netwerk om werk te vinden

Netwerken is iets wat veel mensen eng vinden, maar ik heb goed nieuws voor je. De meeste mensen hebben al een netwerk dat hen aan werk kan helpen, dus jij ook! Tijdens de loopbaanbegeleiding help ik je om dit netwerk in te zetten voor het vinden van een baan.

“Benno is een brok dynamiek, die de kunst verstaat goed aan te sluiten bij leer/coachvraag van de deelnemer, als ook bij de persoonlijke kwaliteiten van de deelnemer. Hij weet scherp te analyseren en vaardig feedback te geven aan groep en/of individu. 

In het zakelijk contact is Benno helder in afspraken en levert dat, wat afgesproken is. Schroomt niet om daar waar nodig nog een “mijl” mee te lopen. Aanpak van Benno is daadkrachtig, duidelijk en eerlijk. Laat je goed reflecteren zodat je persoonlijk in je kracht komt en een goede ontwikkeling kunt doormaken.”

J.R. Schaaf

Senior docent Verpleegkunde

                Ik coach. Jij wint.

Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding en re-integratie? Neem dan vooral contact met me op.

 

Onderdelen van loopbaanbegeleiding

Afhankelijk van je huidige situatie kunnen de volgende onderdelen aan bod komen tijdens de loopbaanbegeleiding:

Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding en re-integratie? Neem dan vrijblijvend contact met me op.