06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Management en organisatie

 

Voor grotere organisaties zijn er altijd grote uitdagingen. Voor jezelf kan het leidinggeven al de eerste grote uitdaging zijn. Daarnaast is het werken in teamverband van belang voor reorganisaties, project- en timemanagement.

Al deze taken zijn met elkaar verbonden en daarom is het niet vreemd dat jouw organisatie meerdere mensen in een managementteam heeft.

Vanuit deze samenhang kan ik jou (en je team) helpen met coaching voor meerdere zaken, namelijk:

 

Effectief managen en werkprocessen

Wat betekenen de processen voor het dagelijks handelen op het werk door werknemers en hoe marktgericht zijn de processen. Samen met het managementteam en medewerkers wordt er gekeken naar de verbeteringen die nodig zijn om nog beter aan te sluiten op de markt.

Door naar effectief managen en werkprocessen.

Management communicatie

Plannen en ideeën moeten worden uitgevoerd en hiervoor is zowel interne als externe communicatie nodig. Hiervoor is het presenteren van ideeën van belang en ook de overtuigingskracht die je daarbij hebt. Via coaching krijg je de handvatten die nodig zijn om klanten en personeel overtuigd tevreden te houden.

Door naar management en communicatie.

Management en strategie

De juiste strategie komt veelal neer op het maken van de juiste keuzes. Als je het lastig vindt om te bepalen waar je focus moet liggen, help ik je met het analyseren van het probleem en met keuzes die jou en je bedrijf op de korte en lange termijn helpen.

Door naar management en strategie.

Praktische bedrijfskunde

Ambities verwezenlijken, het strategisch inzicht te vergroten en de tactische werkprocessen ontleden daarin help ik je. Om het inzicht vervolgens te vertalen naar uitvoering in de praktijk.

Door naar praktische bedrijfskunde.

Project- en timemanagement

Projectmanagement is meer dan alleen de timing en het verplaatsen van voorraden op het juiste moment. Voor naadloos aansluitend projectmanagement is een goede communicatie met medewerkers ook nodig. Wie doet wat op welk moment en waarom? Ik coach je graag om projectmanagement te optimaliseren.

 Door naar project- en timemanagement.

 “Benno zette ons aan het denken. Over het gemis aan focus binnen ons bedrijf. Over hoe we een optimale balans kunnen vinden tussen de interne en externe focus. Dat we ons meer naar buiten moeten richten. Hij deed dat via een positief confronterende weg en door ons een spiegel voor te houden. Hij bracht de theorie vanuit de praktijk, prikkelend, deskundig. Een prettige aanpak, want zinvol en uitdagend.

Wij volgden tien dagen een hoger managementtraining via ICM met Benno als vaste begeleider. Na de training hebben we Benno nog een paar keer gevraagd om ons te helpen met de realisatie van de genoemde verbeterpunten die uit het opleidingstraject naar voren kwamen. Hij hielp ons met het bepalen van de visie, missie en strategievorming en hield ons de spiegel voor waar we stonden en willen gaan staan/zijn.””

Ricardo Kool

Projectleider

Reorganisatie en verandering

Met de tijd meegaan is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het veranderen of reorganiseren van je organisatie is namelijk afhankelijk van de acceptatie van medewerkers. Om die kans te vergroten coach ik jou en je medewerkers om het draagvlak te vergroten, zowel in groepsverband als op individueel niveau.

Door naar reorganisatie en verandering.

Stijlen van leidinggeven

Leidinggeven is soms heel apart en kan onwennig aanvoelen. Gelukkig zijn er meerdere stijlen van leidinggeven. Als je het gevoel hebt dat het leuker kan ga ik samen met je aan de slag om jouw stijl van leidinggeven te vinden waarbij jij je prettig voelt en waarmee je personeel kunt inspireren en motiveren.

Als je voor jezelf of je managementteam je werkomgeving wilt verbeteren, maar niet weet welke coaching je nodig hebt kan ik dit ook voor jou en je team vaststellen naar aanleiding van een verkenningsgesprek.

Door naar stijlen van leidinggeven.

 

        Succes is zelden toeval.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan vooral contact met me op.