06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Opdrachtgevers aan het woord

 

Als het slot hapert, blijft de sleutel intact.

 

Elkaar de bal toespelen: dát is de sleutel

Arnold Groot

Functie: Directeur

Bedrijf: Beldick Automation 


 
Een issue tussen een manager en zijn baas. Dat was de aanleiding voor Beldick Automation om coach Benno Diederiks in te huren. En omdat dat traject succesvol was, volgde een tweede coachtraject: met het hele managementteam. 

Gezocht en gevonden: de rode draad in de speelstijl van het Unicef ICT-team

John van Strien 

Functie: teamleider ICT-team

Bedrijf: Unicef

“Een team enorm getalenteerde spelers. Maar ieder met een verschillende starttijd in het hoofd wanneer de wedstrijd begint. Ze willen allemaal winnen. Maar de ene denkt dat te bereiken door te scoren; de ander door juist te verdedigen.” Zo typeert teamleider John van Strien de drie collega’s van de afdeling applicatiebeheer van het Unicef ICT-team. Aan Benno Diederiks de taak om een rode draad te vinden in het functioneren van dit team. Dat gebeurde tijdens een teamcoachtraject van circa vier maanden.

Confrontatie met de voormannen

André Baart

Functie: Operational Warehouse Manager, EDC

Bedrijf: Mitsubishi Motors

De voormannen van het Europese Mitsubishi  Warehouse (met een kleine vijftig man sterk) kregen een cursus Algemeen Leidinggeven. De cursus duurde zeven hele dagen en bestond uit een stuk theorie en een stuk individuele coaching.

Recht op doel af

Brenda Tijmes

Functie: medewerker marktbewerking

Bedrijf: Rabobank Schagen-Wieringerland 

“Kort en krachtig zeg ik over mij ervaring met Benno tijdens de opleiding tot leraar HBO-module marketingmanagement bij NCOI: praktijkgericht, no-nonsense en humoristische insteek van de lessen. Recht op het doel af!”

De jeu, dat maakt de lessen zo aangenaam

Erwin Schoenmakers

Bedrijf: Tata Steel Nederland bv

Erwin Schoenmakers (44) werkt bij Tata Steel Nederland bv. Het bedrijf heeft net een reorganisatie achter de rug. Het beloningssysteem wijzigde ook, zijn afdeling werd opgeheven en heringedeeld: “Randvoorwaarde was wel dat ik een HBO-opleiding moest volgen om het bij de nieuwe functie horende salaris te kunnen ontvangen. Dat werd de bachelor opleiding Management aan het NCOI. Daar ontmoette ik Benno Diederiks. Hij is daar docent. Een docent met passie.”

Benno is een enthousiast en geïnteresseerd mens

Gerco Kleppe

Functie: Senior unitmanager

Bedrijf: G4S beveiliging bv 

“Ik volg een HBO-opleiding via de NCOI. Voor de module marketing management heb ik les gekregen van Benno. Mijn ervaring met Benno is zeer prettig. Hij heeft mij de theorie op een zeer professionele manier bijgebracht. Door zijn manier van lesgeven, heb ik deze module snel en soepel kunnen afronden.”

Benno is heel snel en alert, dat werkte erg fijn

Irma Lotens

Functie: Docent MBO

Irma Lotens (49 jaar) is docent aan het MBO, middelbaar beroepsonderwijs. Ze geeft les en ondersteunt jongeren tussen de 16 en 22 jaar in de start van hun professionele loopbaan. Benno verzorgde drie modules van de coachopleiding die ze volgde. 

Aangenaam aangepakt tijdens de lunch

Janine, Leonie en Lisette

Functie: tekstschrijvers

Bedrijf: Zelfstandig ondernemers

Het was een heerlijke dag, het zonnetje scheen, dus de tuin werd de cursusruimte voor onze workshop Talentontwikkeling. Waar we Benno trakteerden op een driegangenlunch. Iedere deelnemer bereidde een gerecht dat iets over haarzelf zei. Na een korte toelichting was het smullen geblazen van Janine haar minisandwiches, Lisette d’r bietjescarpaccio en tot slot Leonies groentesoep. Benno at en luisterde. Naar het waarom van onze gerechtkeuzes; naar de korte introductie over wie we zijn. En je zag hem denken…

We hebben veel gevraagd in korte tijd

Koen van Sleeuwen

Functie: manager

Bedrijf: Woningcorporatie Mooiland Maasland

In vier sessies voorbereid op de reorganisatie

Woningcorporatie Mooiland Maasland is aan het reorganiseren.  Manager Koen van Sleeuwen vloog Benno in, om zijn medewerkers op de veranderingen voor te bereiden. “In het begin dachten we: wat wil die man, waar wil hij naartoe?”

Oog voor detail

Marijke van Schadewijk

Functie: Medewerker KCC

Bedrijf: Gemeente Oss

“De lessen werden op een fijne, enthousiaste en bekwame manier gegeven. Benno Diederiks is een fijne docent met oog voor detail en waar nodig corrigerende uitleg. De aanpak en kwaliteit van de dienstverlening heb ik als prettig en zeer kundig ervaren.”

Smakelijke samenwerking

Mario van de Sande

Functie: Hoofd Inkoop

Bedrijf: St. Anna Zorggroep

Een kookworkshop. Maar dan geen ‘gewone’, waarbij het uiteindelijke doel een aantal heerlijke gerechten is. Wel eentje die draait om succesvol werken in teamverband. Elkaars zwakkere plekken ontdekken en krachten leren kennen. En dié ingrediënten samenvoegen tot een smakelijke samenwerking. Die naar meer smaakt, namelijk op de werkvloer. 

Benno, bedankt!

Sandra Lucassen

Functie: Hoofd P&O

Bedrijf: Roma Servicebioscopen B.V. 

Voor het afronden van mijn HBO Bachelor Personeelsmanagement kwam ik via het NCOI in contact met Benno. Hij begeleidde mij tijdens het schrijven van mijn scriptie. 

Benno heeft echt het verschil weten te maken bij de loopbaantrajecten

Pauline Bouwmeister

Functie: HR-adviseur

Bedrijf: Gibo Groep

‘Moeilijke gevallen? Daar schrikt Benno niet voor terug. Hij vindt het juist een uitdaging om ook die mensen te helpen. Maar daarbij blijft Benno wel realistisch. Hij zal niet een traject verkopen puur voor de omzet als hij weet dat het toch geen haalbare kaart is. Dat vind ik typerend voor Benno’, aldus Pauline Bouwmeister, HR-adviseur bij de Gibo Groep.

Om Benno Diederiks kun je niet heen als je blijvende verandering wil

Marion Emans

Functie: HR-adviseur

Bedrijf: Maxima Medisch Centrum

‘Met coaching een gedragsverandering bewerkstelligen is lastig. Zorgen dat zo’n gedragsverandering ook beklijft, is nog moeilijker. Benno Diederiks kreeg het voor elkaar. Zowel bij een van onze medewerkers als bij mijzelf. Hij is vasthoudend en kan behoorlijk confronterend zijn. Als je dingen echt anders wil aanpakken, kun je eigenlijk niet om hem heen,’ vertelt Marion Emans, HR-adviseur bij Maxima Medisch Centrum te Eindhoven.

Benno slaat brug tussen theorie en praktijk voor huisarts als ondernemer

Yuri Fisscher

Functie: Huisarts

Bedrijf: de Startende Huisarts

Tegenwoordig moeten huisartsen aan steeds hogere eisen voldoen. Vakinhoudelijke kennis is niet meer voldoende. Volgens Yuri Fisscher, huisarts en initiatiefnemer van De Startende Huisarts, worden de meeste  huisartsen  ondernemer. In de huisartsenopleiding is echter te weinig aandacht voor ondernemersvaardigheden. De Startende Huisarts biedt trainingen op maat aan voor huisartsen die deze competenties willen ontwikkelen. Yuri Fisscher vroeg Benno een aantal van deze trainingen te verzorgen. ‘Benno is al jaren een publiekstrekker die zorgt voor goede mond-tot-mond reclame.’

Medewerkers zijn breder inzetbaar en kunnen doorgroeien

Nanda van Gameren

Functie: Personeelsconsulent

Bedrijf: Gemeente Schijndel

De Gemeente Schijndel wilde haar medewerkers begeleiding bieden bij de ontwikkelpunten die tijdens beoordelings- en functioneringsgesprekken waren gesignaleerd. Daarnaast wilden medewerkers graag doorgroeien maar moesten daarvoor nog competenties (verder) ontwikkelen. Personeelsconsulent Nanda van Gameren schakelde Benno Diederiks in. ‘Dankzij zijn coachingstrajecten ontwikkelen medewerkers zich sneller en zijn ze breder inzetbaar.’

Perfecte combinatie van vraaggericht en doelgericht werken

Nicole Kievits

Functie: Projectmanager

Bedrijf: UWV Werkbedrijf

Het UWV Werkbedrijf heeft een roerige tijd achter de rug. De fusie tussen het CWI en het UWV had nogal wat consequenties, zowel organisatorisch als voor het dagelijks werk van alle medewerkers. Als projectmanager met een p&o-achtergrond is Nicole Kievits betrokken bij het opnieuw vormgeven van de organisatie. Zij betrok Benno Diederiks bij een aantal trainingstrajecten. ‘Het was voor hem geen enkel probleem om slechts in een paar dagen tijd een programma voor te bereiden. En dan hebben we het wel over maatwerk.’

Zelfinzicht door training Benno is basis voor professionalisering team

Manon de Kok

Functie: Eigenaar

Bedrijf: Move your people

De laatste decennia is Van den Bosch Transporten BV hard gegroeid. Het bedrijf deed een aantal overnames en opende nieuwe vestigingen. Door de snelle groei kwamen mensen in managementfuncties terecht op basis van hun ervaring. Zij voelden behoefte aan ondersteuning en professionalisering. De interne Van den Bosch Academy speelde hierop in en besloot Benno Diederiks aan te trekken als trainer voor communicatie- en managementvaardigheden. Manon: ‘Benno is de aangewezen trainer om mensen tot zelfinzicht te brengen, de voorwaarde voor professionalisering.’

Knopen durven doorhakken ook al is niet iedereen tevreden

Tiny van der Klooster

Functie: HR-adviseur

Bedrijf: Dr. Bernard Verbeeten Instituut Tiny van der Klooster

Soms is het verhelderend een extern deskundige in te schakelen om de situatie met een frisse blik te bekijken. Tiny van der Klooster, HR-adviseur bij het Dr. Bernard Verbeeten Instituut, besloot dan ook voor een ontwikkeltraject de hulp van Benno Diederiks in te roepen. ‘Hij is een man die knopen durft door te hakken en accepteert dat je nu eenmaal niet iedereen tevreden kunt stellen. Benno is daadkrachtig en resultaatgericht, maar altijd respectvol.’

Benno doet meer dan hij belooft

Emile Langerak

Functie: Teamleider Maatwerk 

Bedrijf: ICM Trainingen en Opleidingen

Alleen toptrainers mogen voor ICM Opleidingen & Trainingen www.icm.nl aan de slag. De gemiddelde evaluatiescore van klanten moet liggen tussen de acht en de negen. ICM stelt dus hoge eisen aan de trainers die zij inzet. Benno Diederiks hoort tot de toptrainers, weet Emile Langerak. Als Teamleider Maatwerk – In Company ervaart hij dat van klanten uit eerste hand. ‘Benno scoort bij onze klanten altijd hoog. Dat komt omdat hij vaak meer doet dan hij belooft.’

De trouwe hondenogen van een confronterende coach

Aad Rasenberg

Functie: projectleider mobiliteitsbureau

Bedrijf: Politie Hollands Midden Leiderdorp

“Ha ha, nee, hij spaart niet, met die trouwe hondenogen van ‘m, die uitstralen ‘kom maar, ik help je wel’. Helpen doet hij zeer zeker, Benno, niet als een zachte heelmeester, wél als een coach. Een coach die je leert om het zélf te doen. Door te laten zien wie je bent, dat je wat te bieden hebt, assertief moet zijn en duidelijk. Dat is hij zelf ook. Zijn prettig confronterende aanpak is effectief. Want zo ben je voorbereid op wat je te wachten staat en wat van je verwacht mag worden.”

Benno maakt  je bewust van je eigen gedrag

René Puts

Functie: Manager

Bedrijf: C1000 te Stramproy

Volgens veeleisende ondernemers kan het altijd beter. René Puts is zo’n ondernemer. Als manager van de C1000-vestging in het Limburgse Stramproy zag hij dat ondanks de compleet vernieuwde winkel de processen nog niet soepel genoeg verliepen. “En dus ging ik op zoek naar een cursus timemanagement. Uiteindelijk werd het een veel bredere maatwerktraining met Benno Diederiks als docent. Hij heeft ons bewust gemaakt van ons eigen gedrag.”

Medewerkers doen met meer zelfvertrouwen en plezier hun werk

Dinie Regeling

Functie: Projectleider

Bedrijf: WSP Alert

Een aanspreekpunt voor werkgevers voor alle arbeidsmarktgerelateerde zaken, dat is het idee achter Werkgeversservicepunt (WSP) Alert. Een mooi concept waarbij de vraag van werkgevers centraal staat. Accountmanagers bieden alle diensten aan, van Gemeente, UWV en Sociale Werkvoorziening, tot MKB-Nederland, VNO-NCW, KvK en het ROC A12. Toch bleek  het in de praktijk nog niet zo makkelijk deze vertaalslag te maken. Dinie Regeling, projectleider WSP Alert, schakelde Benno Diederiks in om haar mensen hierbij te ondersteunen. ‘Mijn medewerkers doen nu weer met meer zelfvertrouwen en plezier hun werk.’

Benno zet mensen aan het denken en maakt zaken bespreekbaar

Viola Reuvers

Functie: Directeur

Bedrijf: Het Werkpalet bv

Wie een bevlogen en ondernemende trainer zoekt die ook nog eens resultaten weet te boeken, moet Benno Diederiks benaderen. Daar is Viola Reuvers, directeur van Het Werkpalet bv en re-integratiedeskundige, van overtuigd. ‘De feedback die ik van onze cursisten krijg over Benno, is duidelijk. Hij zet mensen in beweging en weet ze op de juiste manier te prikkelen. Daar kunnen de cursisten wat mee, ook al is het niet altijd makkelijk voor hen. Dankzij de samenwerking met Benno kunnen wij onze cliënten in re-integratietrajecten  effectiever begeleiden.’

Benno is niet alleen trainer, maar ook een gewaardeerd partner

André Smits

Functie: Senior consultant

Bedrijf: NCOI Opleidingsgroep

NCOI Opleidingsgroep is uitgeroepen tot nummer 1-opleider van Nederland. NCOI heeft dus een reputatie hoog te houden en hanteert daarom strenge selectiecriteria voor haar trainers. Alleen de beste trainers, waartoe Benno Diederiks zich ook mag rekenen, werken voor deze organisatie. André Smits, senior consultant bij NCOI, ziet Benno echter meer als partner. ‘Benno gaat ook mee naar gesprekken met belangrijke klanten vanwege zijn diepgaande kennis van het vak en de markt. Hij signaleert voor ons kansen in de markt en heeft een actieve inbreng in de inhoudelijke verbetering van onze programma’s. Dat is uiterst waardevol.’

Een man een man, een woord een woord, dat is Benno

Marc Stoop

Functie: Directeur

Bedrijf: Meermaatzorg

Marc Stoop en Benno Diederiks zijn aan elkaar gewaagd. De mannen kennen elkaar al vanaf 1979 toen zij de opleiding Sociale Academie (nu HBO Maatschappelijk Werk) in Eindhoven volgden. Marc heeft inmiddels een eigen bureau, Meermaatzorg, en geeft net als Benno trainingen. Wekelijks sparren ze met elkaar. ‘Benno houdt mij scherp en is heel eerlijk. Hij durft opbouwende kritiek te geven. Daar kan ik alleen maar beter van worden.’

We pikken nu meer signalen uit de markt op

Jos Uitdewilligen

Functie: Directeur

Bedrijf: Adficon

Aan het goed opzetten van de organisatie had Adficon de laatste tijd veel aandacht besteed. Goed bezig, dachten ze. Maar… denkt de klant daar ook zo over? ‘Benno Diederiks hield ons tijdens het management development traject een spiegel voor. We zagen in dat we te intern gericht waren en daardoor kansen in de markt niet of te laat signaleerden. Dankzij dit traject hebben we aan onze competenties kunnen werken en zijn we weer alert op kansen in de markt,’ vertelt Jos Uitdewilligen, directeur van Adficon.