06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Over Benno

Benno Diederiks staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen aankomt. Als comebackcoach laat Benno Diederiks mensen zien en ervaren wat er te winnen valt als je een tegenslag meemaakt.

Benno heeft meer dan 20 jaar ervaring in het coachen van mensen die te maken hebben met ontslag, faillissement, een ongeluk of die geen voldoening meer vinden in hun werk.

Het motto van Benno is:

‘Je hebt misschien geen controle over de tegenslag die jou is overkomen, maar jij bent wél degene die bepaalt hoe je ermee omgaat. Doe dat dan ook’.

Ben je op zoek naar een coach die meelevend naar je luistert en begripvol hummend naar je knikt? Zoek dan vooral verder. Maar wil je een coach die je zegt waar het op staat, die je laat wankelen zodat je daarna met een rechtere rug de deur uit loopt, die ervoor zorgt dat je eigen visie weet en leeft, ondanks iedere tegenslag, dan is Benno de juiste coach voor jou.

 

Anderen over Benno

“Benno is een ervaren trainer en coach en zeer prettig mens. In de coachingsgesprekken blijkt al snel dat Benno niet alleen zeer goede vragen stelt maar ook erg effectief doorvraagt.

Dat hij met zijn vragen eerst de breedte in gaat om beeld, context en achtergrond helder te krijgen om daarna zeer effectief te versmallen en te kaderen zodat ikzelf optimaal voor mezelf de diepte in kan gaan om de mogelijke oplossing voor mijn vraagstuk helder te krijgen.

Daarbij heeft hij veel respect voor de coachee en ondersteunt hij de coachee optimaal in zijn of haar proces. Tevens weet Benno in no time een zeer veilige omgeving te creëren waardoor je ook als coachee snel effect bereikt en jezelf open durft te stellen. 

Ik heb Benno leren kennen als een echte coachingsdeskundige. Zijn manier van coachen is erg praktisch, interactief en effectief. Ook creëert hij een veilige leeromgeving waar je fouten durft te maken en dat is erg prettig.

Kortom Benno is voor mij een uitstekende leermeester geweest in mijn leer proces.”

Alfred van de Kamp – Hoofd Bedrijfsbureau bij Werkzaak Rivierenland

Benno heeft mij in onze coachgesprekken een mooie spiegel voorgehouden en heeft mij met beide benen weer terug op de grond gezet. De rust is in mijn hoofd was meteen teruggekeerd. Hij wijst mij op mijn eigenheid, de “Bourgondiër” in mij, open met humor en dat dat mijn kracht is; ik heb een hoge gunfactor. En Benno heeft mij geholpen om te kijken wat bij mij past. Dankbaarheid kwam in mij op, hij heeft mij weer richting gegeven.

Als coach is Benno iemand die heel snel door heeft wat voor persoon jij bent en wat jouw kracht, maar ook je valkuil is. Hij kan dit helder en duidelijk samenvatten en aan je teruggeven en je in de (voor jou) juiste richting zetten om verder te kunnen. Benno is zichzelf, altijd en overal in elke situatie en maakt verbinding met je, dat voel je en dat inspireert je. Hij heeft mij geleerd om ook verbinding te maken met anderen en dat lukt mij nu.

Joan van der Linden  – Coach

“Benno heeft naast dat hij met humor werkt en een fijne sfeer creëert, nodigt hij je ook uit om te onderzoeken welk stukje in je eigen levensverhaal aan gewerkt mag worden. Wat ik persoonlijk erg fijn vond, juist dat stukje “levensverhaal en groei” maakt mij de ervaringsgerichte coach die ik ben. Daar wilde ik nog beter in worden. Ik ben opgeleid voor en volwassen geworden in het bedrijfsleven. Hoe combineer ik dat met mijn ervaring en ontwikkeling op het gebied van spirituele intelligentie, vroeg ik hem. Het lijken vaak twee verschillende werelden. Benno spreekt de taal van beide werelden zonder enige zweverigheid en hielp mij de juiste woorden te vinden waardoor mijn zakelijke kant en intuïtieve kant nu meer uit de verf komt en mag gaan groeien. Dat hij een brede achtergrond heeft en mensenkennis bezit zal hij zelf niet hardop uit spreken, maar is merkbaar als hij precies door heeft wat je zegt. “Het is niet altijd nodig veel te zeggen, het gaat om wat je zegt. Ongeacht welke wereld je je ook in bevindt.” Met die wijsheid a ik verder.”

Astrid Geel – coach – Geel Executive Services

“Benno is als coach enthousiast en staat er met veel energie. Hij is snel van begrip en haakt adequaat in op mijn vragen. Als vanzelf deel ik ongedwongen mijn ervaringen met Benno. Opvolgend geeft Benno ook richting door mij in beweging te krijgen op een ontspannen manier.

Het tempo van Benno is voor mij een uitdaging en hij heeft een goede kijk op mijn vraag en situatie. Benno  “slaat de spijker op zijn kop” met zijn feedback.

Prima gekozen wisselwerking van diverse coachstijlen tussen Benno en mij.”

Peter Dingen – Teammanager Technische Expertise

“Ik heb Benno ervaren als oprecht betrokken, alert en ‘snel’ luisterend, spiegelend waarbij hij ook confronterend kan zijn. Hij helpt met het organiseren van gedachten die alle kanten in gaan. Hij zet mensen weer met twee benen in het ‘nu’!”

Desiree Mank – UWV adviseur werkgeversdiensten

“Ik heb Benno leren kennen als een hartelijke coach met heel veel ‘bagage in huis’ zowel op praktisch als theoretisch gebied. Benno weet snel de vinger op de zere plek te leggen en daarnaast mij ook heel snel in beweging te krijgen. Benno is een coach die laagdrempelig is en waarbij het al snel heel vertrouwd en veilig voelt.”

Len Uijtdewilligen – Psycholoog / behandelaar

“Benno is een bewonderingswaardige professional coach. Benno is een inspirerende professional en wist me de eerste dag al snel gemotiveerd te krijgen. Zijn stijl is duidelijk en mensgericht. Benno maakt echt contact. Motiverend door positieve ervaring & inzicht in je zelf door goede positieve feedback.

Benno wist me positief uit te dagen in mijn individuele leerpunten met daaraan gekoppeld duidelijke acties.

Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn traject met Benno! Dit was voor mij een zeer motiverende ervaring!”

Ad Spelt – Senior Network & Security Architect

“Benno laat je niet weg komen met een half antwoord, wel vertrekken met inzichten. Als coach heeft hij een confronterende, energieke en doortastende coachstijl met een gezonde dosis humor. Hij heeft het lef om net even wat verder door te vragen, dingen op scherp te zetten, waarmee hij je weet te activeren zodat je met nieuwe inzichten zelf verder kunt.”

Iris Nagelhout

Adviseur psycholoog

“Benno heb ik als een flexibele en humorvolle coach ervaren die goed in weet te spelen op het verloop van het traject. Daarnaast is Benno erg betrokken en gedreven, weet je mij te enthousiasmeren en schroom je er niet voor om voorbeelden uit je eigen praktijk te gebruiken om een bepaald onderdeel te ondersteunen.”

Jan Spoor

Coördinator QC

“Ik heb jou ervaren als een deskundige, gepassioneerde en enthousiaste opleider die plezier beleeft om met de leergroep op te trekken in het leerproces. Je bent goed theoretisch onderlegd.

Kortom: ik heb veel van je geleerd. Je hebt een mooie en waardevolle inkijk gegeven in het trainersvak.”

Arnout Janze

Software engineer

“Benno liet de inhoud van de workshop Essentieel Onderhandelen prachtig aansluiten bij onze behoefte als kaderhuisartsen. De combinatie van theorie en oefeningen, doorspekt met een flinke dosis humor, gaf ons genoeg steun om de volgende dag direct met meer zelfvertrouwen aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.”

Dr. Erik Bischoff

Huisarts Universitair Gezondheidscentrum Heyendael

Kaderarts en senior onderzoeker Astma en COPD

Coördinator NHG kaderopleiding Astma en COPD

“Benno vind ik een energieke begeleider die je in beweging brengt. Hij is snel in staat om te zien waar je kwetsbaarheden zitten en helpt je om hier eerlijk naar te kijken. Je komt hierdoor tot inzichten en acties die jouw groei en ontwikkeling ondersteunen. 

Zijn energie en pragmatische aanpak zorgen er ook voor dat je als coachee in actie wilt komen. Je helpt de acties van de coachee vorm te geven die inspelen op het integreren van je kwetsbare kant in je leven en in wie je bent. In plaats van kwetsbaarheid mogelijk te vermijden of te knuffelen, wens je deze kant ook een podium toe. Dit inzicht heeft mij een zeer sterk en krachtig gevoel over mezelf gegeven. 

Je energie en humor zorgden ervoor dat ik aan het einde van een coachgesprek met energie wegging. Ik wens iedereen Benno toe als coach, om die eerlijkheid op te zoeken en die beweging te vinden die past bij jouw kern.”

Annefloor ter Weer

Psycholoog en yoga docente

“Coachingsgesprekken met Benno zijn altijd snel. Hij denkt en schakelt snel. Door het stellen van verhelderende vragen ontstonden nieuwe inzichten. Hij schroomt ook niet om zijn mening en advies te geven. Uiteindelijk kon ik met al die informatie aan de slag, in de vorm van het opstellen van mijn persoonlijke ondernemingsplan.”

Senta Schiffeleers

Afdelingshoofd Economische Zaken, Provincie Noord Brabant

“Benno heeft mij met zijn sterke radar geholpen om snel tot de kern te komen.

De snelheid waarmee hij verbanden legt en zijn verrassende invalshoeken zorgen ervoor dat een voorwaartse beweging tastbaar en haalbaar wordt. Met zijn oprechte nieuwsgierigheid in de mens, scherpte en positief confronterende benadering, is het behalen van je persoonlijke doelen gegarandeerd!”

 Samira Winklaar – teamcoach Rabobank

“Benno is geen standaard “coach”. Hij creëert, is doelgericht en pragmatisch. Hij is in staat om iemand te doorgronden en legt snel de vinger op de zere plek. Vanuit respect prikkelt hij en waar nodig gaat hij een confrontatie niet uit de weg. Een stevige sparringpartner die zich niet om de tuin leiden door afleidingsmanoeuvres, maar koers houdt.

Op die manier gaat hij samen met jou op zoek naar de beste versie van jezelf en als je echt wilt, dan vind je die gegarandeerd.”

Hella Bolte

Eigenaar werving- en selectiebureau Brain Fish

“Benno kwam vertellen over zijn boek “Maak je comeback” waarin Hans van Breukelen centraal staat. De interactieve lezing werd erg goed ontvangen door de bezoekers, respons en persoonlijke verhalen werden verteld. Het was voor een ieder een waardevolle middag waarbij tegenslagen omgevormd werden tot een positieve kijk en dit op persoonlijk niveau Vol van herkenning en met inspiratie werd de middag afgesloten.”

Evelien Holster

teamleider Volwassenen en Programmamaker Bibliotheek Den Bosch e.o.

“Wat een ongelooflijk inspirerende man, die Benno Diederiks’’.

Tavita van Galen

SR-adviseur

“Benno is als coach in staat door te dringen tot wie je werkelijk bent en waar je voor staat. Niet door nieuwe trucjes te leren maar door je zelf te laten ontdekken waar je krachten liggen”.

Bram Verheijen

Projectontwikkelaar

“Benno is een confronterende coach die met zijn sterke voelsprieten en empathie de vinger op de juiste plek weet te leggen. Met humor, doortastendheid en een bulk aan werkervaring weet Benno zijn coachees te gidsen naar eigen inzichten die leiden tot een nieuw pad.  

Roos Verlinden

HR-adviseur

“Als coach is Benno in staat om op alle niveaus te communiceren. Hij leeft zich in in je belevingswereld waardoor hij zonder moeite dezelfde taal spreekt. Hij weet mij op de juiste manier te raken en te bewegen. Bovenal is Benno een prettige persoon in de omgang’.

Wouter Arkesteijn

HR-adviseur

“Als verpleegkundig teamcoach werd ik gedreven door de mens achter de patiënt, maar mezelf was ik de afgelopen jaren beetje bij beetje kwijtgeraakt. Nu enkele maanden later ken ik mijn eigen waarde weer en voel ik me mentaal veerkrachtig. Ik heb een nieuwe baan die zit als een gegoten jas. Benno, veel dank voor de wijze waarop je me gecoached hebt.”

Jolanda Vlassak

GGZ Hoofdverpleegkundige

“Benno is concreet en recht door zee. Het resultaat is dat ik een kwaliteitsslag heb gemaakt in mijn eigen professionalisering als ondernemer, teamleider en raadslid.”

Ilonka Donker-Jak

Teamleider Nuborgh College

“In de afgelopen jaren heb ik Benno leren kennen als een coach die met een scherp observatievermogen, een grote intuïtie, een ijzeren geheugen, een prettig gevoel voor humor een coachee tot een gedragsverandering weet te motiveren. Confronterend als het nodig is om door te dringen tot de kern, maar altijd warm en respectvol.”

Yvonne Manders

Senior Hr-Adviseur

“Benno Diederiks voegt als coach, mentor en supervisor duidelijk waarde toe. Hij is in staat mensen snel en goed in te schatten en weet ze als geen ander te motiveren met zijn onuitputtelijke energie en positiviteit. Tegelijk beschikt Benno over een bijna absurde hoeveelheid parate kennis over theorieën en modellen die mensen vooruithelpen. Een uiterst energieke persoonlijkheid die overloopt van inhoud, dat is Benno Diederiks.”

Arvid Buit

Master Executive Coach

 

“Benno als coach bewonder ik zijn analytisch vermogen. Hij is scherp. Deskundig in het vertalen van mijn vraagstelling naar mijn eigen praktijk. Hij is integer, pragmatisch en gaat respectvol om met me. Ik vond  de wijze waarop hij situaties onderbouwt met argumenten en door mij laten inzien buitengewoon knap en jaloersmakend.

Benno kort en bondig: Inspirerend. Hij haalt het beste uit je, stimuleert en brengt je in beweging. Luistert goed en heel belangrijk, zijn gevoel voor humor. Met zijn jarenlange werkervaring beschikt Benno over een schat aan kennis en deze deelt hij graag met je, waarmee de ander zijn voordeel doet. Benno heeft een persoonlijke no- nonsense aanpak. Deze stijl spreekt mij aan omdat je dan ook weet waar je aan toe bent. Het belangrijkste van zijn coaching sessies is dat dat hij me bewust gemaakt heeft van mijn talent en eigen authenticiteit. Ik ben blij en dankbaar dat ik Benno heb mogen ontmoeten. Ik zou Benno zonder twijfel als coach/leermeester willen aanbevelen.”

Ciryll Harris

 Teamleider Gemeente Rotterdam – Bestuurs- en Concernondersteuning