06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Over mij

Benno Diederiks: trainer/coach in levenskunst

Brabander van geboorte met een Rotterdamse inslag: “Hoe eigener je wordt, hoe duurzamer je bent.’

Zoek je een talenttrainer, bedrijfstrainer, ontwikkelcoach en/of businesscoach? Ik vind jouw talenten, de talenten van de organisatie, breng potenties in kaart en begeleid individuen en teams op weg naar betere prestaties en meer levensplezier. Soms heeft een organisatie behoefte aan nieuw talent, maar vaker blijkt dat het aanwezige talent om diverse redenen niet goed tot bloei komt.

Afhankelijk van de situatie en de leervraag zet ik specifieke methoden en werkvormen in, zoals MBti en NLP om talent te trainen, te coachen en eventueel verder op te leiden. Bovendien kan ik ook de specialisten binnen organisaties ondersteunen die zich met talentontwikkeling bezighouden.

Talenttrainer, bedrijfstrainer, ontwikkelcoach en businesscoach

Als trainer is mijn hoofddoel om mensen te laten groeien, door het opsporen en ontwikkelen van talent. Door confrontaties en feedback prikkel ik mensen om grenzen op te zoeken en te verleggen. Altijd verantwoordelijk en met respect. Management en directie begeleid ik bij de verdere ontwikkeling van hun ondernemerschap en leiderschapskwaliteiten.

Als coach help ik mensen hun leiderschap en zelfvertrouwen te versterken. Ik werk met specifieke methodes om blokkades uit de weg te ruimen en persoonlijke sterktes verder te ontwikkelen. Soms zijn korte inspiratiesessies al voldoende om nieuwe inzichten te verkrijgen en inzetten. In voorkomende gevallen ga ik ook als interimmer binnen een organisatie aan de slag.

Ik leid teams of groepen op door ze in beweging te brengen rond een bepaald thema, meestal aangedragen vanuit de betreffende organisatie. Prikkeling en de juiste stimulans zorgen voor dynamische groepsprocessen en goede resultaten.

Als spreker / motivator treed ik regelmatig op tijdens speciale evenementen. Uiteraard laat ik me vooraf goed informeren en in voorkomende gevallen verzorg ik presentaties op basis van mijn boeken over succesvol teamwork op basis van individuele kwaliteiten en over mentale innovatie in ieders bovenkamer.

Men zegt van mij dat ik veelzijdig ben, snel schakel en humor heb die sterk bijdraagt aan het geoliede verloop van trainings- en coachingsprocessen.

Biografie

Na mijn HBO Maatschappelijk Werk in Eindhoven heb ik aan de Katholieke Universiteit Nijmegen Sociale Wetenschappen: Organisatie en Bedrijf gestudeerd. Als reisleider bij een touroperator in Zuid-Europa en bedrijfsleider van een groot recreatiecentrum heb ik veel geleerd over de dynamiek van mens en organisatie. Later was ik vestigings- en regiomanager in het uitzendwezen en manager van een landelijk detachering- en wervings & selectiebureau. Om vervolgens de stap te zetten naar opleidingsmanager van een landelijke aanbieder van arbeidsmarkttrainingen.

Master NLP

Een kleine 20 jaar geleden heb ik me gevestigd als zelfstandig trainer/coach in (personeels)-management, commercie, loopbaanbegeleiding, reïntegratie, communicatie en zelfmanagement. Ik ben de oprichter van Doeltreffen, Dicta, Meermaatzorg en mede-oprichter van ‘We are Soccer’, een digitaal magazine over voetbal en talentmanagement. Ik ben formeel opgeleid tot Master in Human Resource Management [1998], Mediator [2000] en Master NLP (2009).

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op.

Benno Diederiks

Benno Diederiks

Coach en auteur

Volg mij op Social Media:

Het tempo is niet belangrijk,

beweging des te meer

Specialisaties

N

Trainer

N

Spreker

N

Talentmanager

N

Auteur

N

Mentale Innovator

Hoe klanten mij ervaren

Perfecte combinatie van vraaggericht en doelgericht werken.
Nicole Kievits

Projectleider, UWV Werkbedrijf

Zelfinzicht is basis voor professionalisering team.
Manon de Kok

opleidingsmanager, Van Den Bosch Transporten

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Aanpak

Ik bied diverse typen training en coaching aan, gebaseerd op ervaringsgericht leren en vier specifieke pijlers waarmee ik mensen in beweging breng.

Herkenning, erkenning, activering en motivatie

Alle personal coaching, workshops, trainingen en opleidingen van DICTA berusten op deze vier pijlers. Op basis van de concrete praktijk werk ik met jou vanuit de huidige situatie stapsgewijs samen naar jouw gewenste situatie.

✔️ Zo worden kennis en vaardigheid getransformeerd in potentie

Ervarend leren is het uitgangspunt

Hiervoor hanteer ik uiteenlopende werkvormen, van rollenspelen tot spelvormen en modellering, van andermans inzichten tot en met persoonlijke casussen en reflectie.

Kennis, vaardigheid en gedrag vormen de bouwstenen voor resultaat. Mijn inzet is altijd om het beste uit mensen naar boven te halen, in een ongedwongen sfeer.

De rol die ik hierin speel is vooral sturend, laverend tussen probleem en oplossing. Soms zal ik je als vriend terzijde staan, soms als kritische ‘stand-up comedian’, soms als advocaat van de duivel.

Vertel me je verhaal of probleem en laat me je uitdagen, prikkelen en motiveren op het scherpst van de snede.

✔️️ De nieuw verkregen inzichten zijn de eerste stap op weg naar het behalen van je doelen.

Werkwijze van DICTA voor personal coaching en team coaching

Bij elke nieuwe training, of het nu een NLP-training, communicatie- of teambuilding-training is, zet ik alles in het werk om de juiste vragen naar de oppervlakte te brengen.  Jouw resultaat is mijn missie en persoonlijk maatwerk is van doorslaggevend belang.

Afstemming met je team

Ook tijdens de uitvoering van trajecten vindt er continu afstemming en communicatie plaats tussen de deelnemers en opdrachtgever over de inhoud en voortgang van het opleidingstraject.

Zo kan ik tijdens een training razendsnel schakelen naar leervragen van deelnemers die zich onverwacht kunnen aandienen. Een leerproces is immers nooit statisch of voorspelbaar.

Hoe dat uitpakt voor mijn cursisten? Bekijk de referenties.

Zet jezelf en je team in beweging

Als talenttrainer, bedrijfstrainer, ontwikkelcoach en businesscoach kies ik de best mogelijke oefeningen om jou of je team in beweging te brengen, afhankelijk van de leervraag, de behoefte van de individuele cursist en/of het belang van de opdrachtgever. En omdat ik vind dat leren ook leuk moet zijn, gebruik ik humor om mensen in beweging te brengen en te laten groeien.

Meer weten? Neem contact op.

Dicta

Van Loonstraat 15
5271 JR
Sint Michielsgestel

Telefoon: (073) 623 00 40
Mobiele telefoon: 06 509 40 366
benno@dicta.nl

Webites voor Therapeuten

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!