06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Referenties en aanbevelingen

Ben je er nog niet zeker van of ik de juiste persoon ben om jou of jouw bedrijf te helpen? Bekijk dan de aanbevelingen en referenties van mijn klanten.

 

Aanbevelingen voor individuele coaching en teamcoaching

“Slimmer time-managen door bewustwording

Effectiever omgaan met  mijn tijd. Dat is wat ik wilde leren. Ik volgde een module van de HBO-opleiding Persoonlijke Effectiviteit. Deze module beslaat drie hele dagen, plus het schrijven van een caseverslag. Ik had drie dagen ‘les’ bij Benno. Door Benno’s manier van zich presenteren waren die dagen boeiend, tot het eind van de dag aan toe.”

“Ik leerde assertiever te zijn; op een nette manier ‘nee’ te zeggen. Of zoals Benno dat heel herkenbaar voordeed op z’n Brabants: ‘Ach, dat doet onze Benno wel efkes.’ Vervolgens bij zichzelf zeggend: ‘Nou nee, je kan niet zómaar alles bij me neerleggen.’ Dat opende mijn ogen. Door allerlei verschuivingen die optraden in mijn werkzaamheden, werd ik gedwongen beter na te denken over wat ik nu wel en wat ik niet tot mijn takenpakket rekende. Nu ben ik alerter op die situaties. Ik ben me er meer van bewust.”

Norbert Vismans

Accountmanager, Continental Banden Groep B.V.

“Door de coaching van Benno heb ik een al lang gewenste, voor mij moeilijke stap, durven en kunnen zetten. Hij wist me elke keer weer op een andere manier te benaderen waarmee hij mijn aandacht vasthield en motivatie aanspoorde. Benno heeft een fijne manier van werken met als resultaat praktische adviezen om volgende stappen te zetten.
Ik beveel Benno van harte aan!”

David van Aerle

Projectleider, Aarle Coolen Direct Service vastgoed Zorg BV

 

Aanbevelingen voor trainingen en cursussen voor coaches

 

“Vanuit persoonlijke interesse en als aanvulling op mijn werk volgde ik de ICM-opleiding Coaching. Benno’s lesmodules hadden een prettige opzet, waarbij we veel praktijkoefeningen deden. Mijn aandacht kreeg geen seconde de kans te verslappen, door de continue interactie tussen de deelnemers onderling en met Benno. Echt even heel wat anders dan saai naar een Powerpoint-presentatie staren!”

“Benno houdt de vaart er lekker in en hij gebruikt veel humor. Maar achter die grapjes zit veel meer. Je merkt dat hij veel ervaring heeft en over enorme mensenkennis beschikt. Benno is een coach aan wie ik een voorbeeld zou willen nemen. Wat ik opvallend vond, is dat hij je als persoon weet te doorgronden. Met zijn feedback naar cursisten sloeg hij steeds de spijker op z’n kop. Wat mij ook aansprak, is Benno’s positieve benadering in coaching. Dát is iets wat ik zeker ga gebruiken in de toekomst.”

Andrea Klein

pelotonscommandant KMA, Defensie (Luchtmacht)

“Ik werk in een team van 18 mensen. In de dagelijkse praktijk ging ik altijd al veel af op mijn gevoel. Ondanks dat ik best zeker van mijn zaak was, merkte ik dat ik het fijn zou vinden om dat gevoel te kunnen onderbouwen met theorie. Daarom volgde ik een opleiding coaching.”

“Benno is zelf een coach die vanuit zijn gevoel werkt. Daarmee raakt hij snel tot de kern, zónder wazig te worden. Hij benoemde bij mij de eigenschap dat ik al snel bij mensen ‘onder de ijsberg’ kom, dus niet alleen bij het spreekwoordelijke topje blijf. En dat klopt precies. Daarbij leerde hij de cursisten om juist dát theoretische model toe te passen, dat het dichtst bij jezelf staat. Zodat je authentiek blijft. Nu kan ik mijn eigen stijl behouden en daarbij vertrouwen op bewezen theorieën. Ik ben gesterkt in mijn gevoel.” 

Rianne Spierings

teamleider Bureau Onderwijs, Fontys

Aanbevelingen voor trainingen communicatie en zelfmanagement

“Meer uit mezelf halen. Dat was mijn doel voordat ik begon aan de cursus Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie. En dat is gelukt. Ik volgde drie bijeenkomsten bij Benno, om de twee weken. Na elke cursusdag kregen we opdrachten mee. Ik ontdekte gaandeweg dat ik zelf veel meer invloed op het verloop van een gesprek kon hebben dan ik dacht. Ook op de relatie met je gesprekspartners heb je zelf invloed: door zowel je verbale als non-verbale gedrag.”

“Benno maakt dat duidelijk door middel van rollenspellen. Heel losjes en natuurlijk speelde hij in op de gesprekken tussen de deelnemers en op onze opmerkingen. Hij diepte situaties uit en droeg theorieën aan die ik in de praktijk kon toepassen. Hij maakte me bewust van mijn valkuilen en kreeg in korte tijd eigenschappen boven water waaraan ik gericht kon werken. Zo maakte hij me ervan bewust dat ik een gesprek kan sturen, bijvoorbeeld door feedback te  vragen. Ik pas het nog steeds toe en merk de positieve effecten ervan in het samenwerken met anderen.”

Henriëtte van der Heide

QA medewerker, Bart’s Retail

“Benno is een drijvende kracht binnen onze cursussen en startersdagen. Hij analyseert razendsnel en is scherp. Daardoor is hij in staat om mensen een spiegel voor te houden en ze direct bruikbare handvatten mee te geven om effectiever te communiceren. Hij creeert een veilige omgeving waarin mensen zich kwetsbaar durven op te stellen. Zijn kracht is ervarend leren. En niet onbelangrijk: hij is zeer betrouwbaar en integer.”

Yuri Fisscher

Huisarts, Zelfstandige huisartsenpraktijk

Aanbevelingen management en organisatie

“Door Benno heb ik een bepaalde kijk gekregen op organisatiestructuren en verschillende managementstijlen. Benno is een man met kennis van zaken en weet op een boeiende en duidelijke manier cursisten te inspireren. Ik vind zijn aanpak uitstekend: telkens een onderdeel behandelen en afsluiten met een opdracht. Op die manier haal je geen zaken door elkaar. De kwaliteit is dankzij de docent uitstekend! O ja, het is een hele aardige vent, wars van poeha: zeer benaderbaar en ‘down to earth’.”

Mickel Blik

Reïntegratiebegeleider, UWV

“Ik heb Benno leren kennen als trainer tijdens een training ‘leiderschap en personeelsontwikkeling’. Hij is energiek, betrokken en enthousiast. Hij is in staat de theorie te vertalen naar de praktijk, rekening houdend met de verschillende achtergronden en niveaus van de cursisten. Hij streeft naar kwaliteit. Sterk was zijn begeleiding bij het afronden van een goede training.”

Krista Koopmans

HR manager, Fisher Scientific

Aanbevelingen commercie

“De kwaliteit die Benno heeft staat buiten kijf. Hij legt de dingen uit op een manier die prettig en duidelijk is. Je wordt tijdens de training geprikkeld en dat maakte mij nieuwsgierig naar meer. Ik voelde me bij hem op mijn gemak en heb op een leuke, ontspannen manier dingen geleerd die ik interessant vond. Benno zit vol energie wat zijn effect heeft op zijn cursisten!”

Sjoert Schenau

Marketing en sales , Volt Elektro Groep te Leerdam

“Mijn ervaring met Benno is zeer prettig. Hij is in staat om op een heldere, informatieve manier te trainen. Indien nodig kun je een beroep op hem doen: hij is sociaal maar ook ‘to the point’. Dat is prettig. De aanpak en kwaliteit van zijn dienstverlening zijn goed. Anders gezegd: duidelijk en leerzaam!”

Bas de Weerd

Commercieel medewerker , LC Verhuur

Aanbevelingen scriptiebegeleiding

 

“In mijn afstudeerfase van de bacheloropleiding Human Resource Management was Benno mijn scriptiebegeleider. Slechts één keer heb ik hem persoonlijk ontmoet; ik kom helemaal uit Zeeland, dus je rijdt niet elke week op en neer naar ‘s-Hertogenbosch. Maar dat losten we handig op: we spraken af  om per e-mail of telefoon contact te houden. Steeds als ik weer iets klaar had, ging dat naar Benno.”

“Zo kon ik de vaart erin houden. Ik was niet van plan zes maanden over mijn scriptie te doen; drie maanden was mijn doelstelling. Benno zorgde dat de vaart er lekker in bleef. Hij reageerde snel op mijn e-mails met kritisch commentaar. Altijd op een manier die mij motiveerde om door te gaan. Benno is enthousiast, maar heeft wel een scherpe, kritische noot. Zodat je het snapt en weet hoe je verder kunt. In drie maanden en twee weken tijd  is het gelukt: met een goed resultaat heb ik de scriptie afgerond.”

Herbie Krocke

opleidingsadviseur, Dow Benelux

“Een overzichtelijke, heldere aanpak

Mijn HBO studie Bedrijfskunde lag zo’n anderhalf jaar stil. Alleen mijn eindscriptie moest nog af. Ik kwam in contact met Benno, omdat ik een paar lessen bij hem volgde om weer up-to-date te raken met mijn studie. Toen heb ik hem ook als begeleider bij die eindfase gevraagd. Dat bleek precies wat ik nodig had.”

“Benno gaf mij een positieve boost; ik bleek al veel materiaal verzameld te hebben voor mijn scriptie. Nu moest het nog worden geordend. Benno hielp mij structuur aan te brengen en de link te leggen tussen de wetenschappelijke modellen en de praktijk. Zeker als je er even uit bent geweest is het fijn om weer het logische geheel van het werkstuk te kunnen zien. Zijn aanpak hielp mij enorm. Overzichtelijk, helder en to the point; zodat ik weer zin had om ertegenaan te gaan. En met succes: de scriptie heb ik een maand eerder dan gepland ingeleverd. Mét een goed eindcijfer.”

Martin Snijder

P&O Adviseur, Menzis

Aanbevelingen loopbaanbegeleiding

“Benno heeft een hele brede ervaring opgedaan in een grote verscheidenheid van bedrijfstakken. Dit is terug te vinden in zijn manier van lesgeven. Hij is in staat zich heel snel in te leven in de unieke werksituaties van de cursisten. Door zijn duidelijke stem en de vele praktijkvoorbeelden is hij in staat de mensen te motiveren en te blijven boeien. Door betrokkenheid met de individuele situatie van elke cursist is het eindresultaat dat eenieder op het gewenste kennisniveau de lessen afrondt en in staat moet zijn de cursus middels het schriftelijk werkstuk positief af te sluiten. Ik heb Benno leren kennen als een plezierig, gedreven persoon met een gezonde dosis humor.”

Paul Kuiten

Senior Buyer Purchasing IM&S, Nedcar