06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

‘Benno maakt  je bewust van je eigen gedrag’

René Puts – Manager

Functie: Manager
Bedrijf: C1000 te Stramproy

Volgens veeleisende ondernemers kan het altijd beter. René Puts is zo’n ondernemer. Als manager van de C1000-vestging in het Limburgse Stramproy zag hij dat ondanks de compleet vernieuwde winkel de processen nog niet soepel genoeg verliepen. “En dus ging ik op zoek naar een cursus timemanagement. Uiteindelijk werd het een veel bredere maatwerktraining met Benno Diederiks als docent. Hij heeft ons bewust gemaakt van ons eigen gedrag.”

René Puts is al twintig jaar ondernemer. Hij voelde dan ook goed aan dat er iets niet goed liep in zijn bedrijf. “We hebben een nieuwe winkel en toch kwamen bepaalde zaken in mijn beleving niet of onvoldoende op orde. Ik zocht de oorzaak in verkeerde planning en dus ging ik op internet op zoek naar een cursus timemanagement. Die vond ik bij ICM, waar Benno aan verbonden is als trainer. Toen ik eenmaal met hem in gesprek ging, werd het mij duidelijk dat de oorzaak wel eens niet bij timemanagement  zou kunnen liggen. Aan de hand van de vragen die hij stelde, wist Benno naar de kern te gaan: andere onderliggende oorzaken. Dat moet je denken aan communicatie binnen het team, samenwerking maar ook aan persoonlijke factoren. Hij stelde daarom een maatwerktraining voor het hele kader voor en daar heb ik geen spijt van gehad.”

Eigen gedrag
Wat is het belangrijkste inzicht dat René heeft opgedaan? “Dat als je je bewust bent van je eigen gedrag, je heel anders naar een probleem kijkt. Mijn mensen kregen door dat als je er niet altijd maar van uit gaat dat het probleem aan de ander ligt, dat jou dus de mogelijkheid geeft om zelf veranderingen aan te brengen. Ook nee durven zeggen, is voor sommigen moeilijk. Benno heeft mijn medewerkers laten inzien dat vaker nee zeggen niet alleen goed is voor henzelf, maar dat het uiteindelijk beter is voor het hele team. Eerlijk zijn naar jezelf en naar elkaar voorkomt irritaties. Wij mensen kunnen onszelf danig in de weg zitten!”

Respect
René is tevreden over de training maar realiseert zich wel dat daarmee de kous niet af is. “Wij hebben de neiging om toch weer in oude patronen te vervallen. En dus moet je met de materie bezig blijven. Elke twee weken nemen wij het mee bij ons interne overleg. Voor mij zou het allemaal nog wel wat sneller mogen, maar ik leg de lat altijd hoog. Het is nu eenmaal lastiger om van een 8,5 naar een 9 te gaan dan van een 5 naar een 7.” René vindt wel dat er al een grote slag is gemaakt. “Zelfs autoritair ingestelde personen wist Benno tijdens de training te raken. Hij deed dat zeer effectief maar wel met respect. Daarom zou ik Benno als trainer zeker aanbevelen.”

Tekst: Minkman Journalistieke Producties (www.minkmanjournalistiek.nl)