06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Een workshop met pit

Het raakt Jan en allevrouw, jong en oud: topsport. Vooral de prestaties van het Nederlands elftal rond EK- of WK-tijd doen onze gemoederen soms hoog opspelen. We vinden er allemaal wel wát van. De keuzes van de coach, de technieken van de spelers, de moves van de tegenstander. 

Het is nou juist dié emotie die opspeelt tijdens de workshop sport & management. Benno Diederiks coacht die sentimenten en combineert ze met de wijsheden uit de voetbalsport. Om vervolgens een vertaalslag te maken naar de dagelijkse praktijk op de werkvloer.
 
Voor wie
De workshop ‘sport & management’ is ontwikkeld voor bedrijven die het belangrijk vinden om te investeren in de talenten binnen hun organisatie. De centrale vraag daarbij is: hoe vindt, herkent, erkent en behoudt een organisatie zijn talentvolle medewerkers? Personeel is het grootste en belangrijkste kapitaalgoed van een onderneming. Daarin investeren, is investeren in de toekomst.
 
Uitgangspunten van de workshop
Het uitgangspunt van deze workshop is dat mensen willen ontwikkelen. Ze halen graag het beste uit zichzelf, uit hun ambities. Maar ook uit hun teamleden en het bedrijf. Bijna iedereen heeft wel iets met voetbal. En zo niet, dan heeft iedereen er wel een mening en zijn eigen theorieën over. Mannen én vrouwen. Aan die mening ligt dikwijls een krachtige emotie ten grondslag. De kracht van die emotie en de kennis uit de voetbalwereld over talentmanagement komen de ondernemer/manager goed van pas in de organisatie waarin hij werkt.
 
Opzet workshop
De deelnemers leggen de link tussen zichzelf en de grote namen uit de voetbalwereld. Ze herkennen zich in een spraakmakende coach, een aanvallende doelman, een scorende spits of in een strategische middenvelder. Vanuit die kennis plaatsen de deelnemers zich in het team. Zij laten zich coachen om als individu optimaal tot hun recht te komen in het teamverband. Een team dat scoort.
 
Na de workshop 
– hebben de medewerkers elkaar beter leren kennen;
– hebben de medewerkers inzicht in de eigen en elkaars talenten en kwaliteiten;
– durven en kunnen de medewerkers elkaar aanspreken op kwaliteiten;
– zijn valkuilen benoemd en vertaald naar kansen;
– beschikken de medewerkers over nieuwe/andere inzichten die direct in de praktijk toepasbaar zijn;
– is opnieuw duidelijk geworden dat teamwork en onderlinge samenwerking belangrijke bouwstenen zijn voor een prettig en constructief werkklimaat.
 
Inschrijven
Schrijf uw organisatie hier in voor de workshop sport & management!