06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Top Posities

9

Heeft je team moeite om met elkaar samen te werken?

Lijken karakters alleen maaar te botsen, wat niet goed is voor de productiviteit?

9

Heb je het idee dat je altijd achter de feiten aanloopt?

Voel jij je net een keeper die het doel moet verdedigen tegen een zeer aanvallend team met een verdediging die op apengapen ligt?

9

Heb je moeite om kansen te grijpen?

Twijfel je vaak net te lang om een kans goed te benutten, waardoor een ander er met de buit vandoor gaat?

Top Posities: Een individuele benadering van teamsucces!

In 2015 heb ik samen met Hans van Breukelen en Rini Stoutjesdijk het boek Top Posities geschreven. Dit boek is een goed hulpmiddel voor elke manager van een bedrijf of organisatie waarin mensen met elkaar moeten samenwerken.

Niet iedereen is hetzelfde en dat wordt in dit boek besproken aan de hand van een vergelijking met posities in het voetbalspel. Een verdediger heeft bijvoorbeeld hele andere kwaliteiten dan een spits en toch moeten die nog regelmatig met elkaar samenwerken, al dan niet met een middenvelder ertussenin.

Ook in het bedrijfsleven moeten verschillende type mensen met elkaar samenwerken en daarbij moet talent ondersteund worden.

Hoe dit gedaan kan worden leer je onder andere uit het boek Top Posities, een individuele benadering van teamsucces.

In dit boek wordt wetenschappelijk onderzoek, voetbal en de praktijk op de werkvloer met elkaar gecombineerd. Zo weet je praktisch gezien wat je moet doen, kun je er een goede metafoor op loslaten en weet je ook waarom je bepaalde zaken op een bepaalde manier aanpakt door de wetenschappelijke onderbouwing.

“Voetbal als metafoor voor teamwork. Een team vormen dat gebruikmaakt van ieders persoonlijke talenten. Die talenten optimaal inzetten en laten groeien: dat is het doel. Met behulp van de verschillende profielen beschrijven de auteurs de aanpak die het beste past bij een bepaald moment van opereren in een team. Bij elk profiel worden meerdere bekende spelers besproken. Bij de doelman komt Kenneth Vermeer aan bod. Bij de verdediger John de Wolf, bij de middenvelder Phillip Cocu en bij de aanvallers Dennis Bergkamp en Pierre van Hooijdonk. Dan gaat de focus van het veld terug naar het bedrijfsleven en de aanpak op de werkvloer. Aan het einde van elk hoofdstuk een korte samenvatting. Een combinatie van talentmanagement, teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling. Redelijk volle bladspiegel, ter illustratie enkele schema’s. Met een inspirerend en bemoedigend voorwoord van Ali B. Een interessant managementboek in toegankelijk taalgebruik. Niet alleen voor voetballiefhebbers.”Karin van Wylick