06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Workshop: leren en durven groeien

Voor wie?
Voor mensen die willen groeien en niet bang zijn voor verandering.

Uitgangspunten van de workshop
1. Verandering betekent dikwijls een ommekeer, een wending. Dat kan uit jezelf zijn (een wens om te veranderen), maar ook van buitenaf worden aangewakkerd (bijvoorbeeld ontslagen of ziek worden). Het is erg belangrijk om te begrijpen hoe je met deze veranderingen omgaat.
2. Terwijl verandering vrij plots kan gebeuren, gaat er bij groei wel wat meer tijd over. Groei komt uit jezelf. Als je groeit, dan ontwikkel je jezelf gestaag in een richting. Groeien vergt energie en moeite op lange termijn en dit wil zeggen dat je steeds gemotiveerd moet blijven.

Opzet van de workshop
Op sommige momenten in ons leven krijgen we te maken met grote en ingrijpende veranderingen. Soms zijn die moeilijk te verdragen en te overzien en willen we oplossingen vinden. Op andere momenten loopt alles op rolletjes. We zitten op het juiste spoor en moeten gewoon in de flow blijven. In welke situatie bevind jij je nu en hoe kan je uitzoeken of je nu behoefte hebt aan groei of verandering? Tijdens deze workshop duiken we daarin!

Na de workshop
We zoeken samen op een interactieve manier vanuit een filosofische inslag naar antwoorden op een hele reeks vragen, zoals: 
– Bevind je je in een situatie die kan verbeteren als je wat moeite zou doen? 
– Is het tijd voor een radicale verandering (zoals je creditkaart doorknippen) of moet je gewoon wat bijleren (aan de hand van tips en goede raad)?
– Heb jij al eens een radicale verandering moeten maken in je leven en hoe ben je daar doorheen gekomen? 
– Hoe ga jij om met groei?
 
Schrijf uw organisatie hier in voor de workshop Omgaan met groei!