06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Workshop: manage de verandering in uw organisatie

Voor wie
Voor leidinggevenden is het essentieel dat ze begrijpen wat veranderingen met mensen doen en hoe ze daarop in kunnen spelen. Deze cursus is voor mensen die daarin meer inzicht willen krijgen.

Uitgangspunten van de workshop
De zee is een prachtige metafoor voor organisaties: in zee en op zee zijn er continu veranderingen en omstandigheden die niet te voorspellen zijn en waar de natuur vervolgens op reageert. Van stormen tot windstilte: je kunt je visie en missie helder hebben, maar er doen zich continu onverwachte omstandigheden voor en waar je als organisatie op moet reageren.

Opzet van de workshop
Tijdens de workshop gaan we in op een aantal wetmatigheden over veranderingsprocessen en onderzoeken en bespreken we verschillende aanpakken. We gaan op zoek naar een organische en systemische manier van omgaan met verandering. We maken de koppeling met de lerende en levende organisatie.

Na de workshop
Tijdens deze workshop zit u op een schip dat alle kanten op kan. Bij aanvang van de reis zullen we eerst even dobberen om vervolgens alle trossen los te gooien. Aan het einde van de reis meren we aan om vervolgens met een goed gevulde scheepskoffer het dek te verlaten om verder koers te zetten naar een nieuwe horizon! Waar de deelnemers: 
– inzicht en kennis hebben van een aantal basistheorieën over verandering en de meerwaarde ervan;
– inzicht hebben in het verschil tussen organisatorische veranderingen en de individuele transities die mensen doormaken; 
– kennis hebben van interventiemogelijkheden tijdens de verschillende fasen van individuele transitieprocessen;
– kennis hebben van alternatieve strategieën om veranderingsprocessen vorm te geven.
 
Schrijf uw organisatie hier in voor de workshop Verandering managen!