06 509 40 366 benno@maakjecomeback.nl

Workshops voor mentale coaching

Zit je vast in je denkpatronen en vind je het lastig om creatief te denken voor het oplossen van problemen? Dan kan een workshop voor mentale innovatie je net die boost geven die je nodig hebt om weer op een andere manier naar je werk te kijken.

Er zijn meerdere workshops mogelijk, namelijk workshops voor bedrijven met personeel of een persoonlijke workshop.

Workshops voor bedrijven en organisaties

Als je merkt dat je personeel niet meer met creatieve out-of-the-boxoplossingen komen bij problemen die zij oplossen kan een workshop helpen om die creativiteit op te wekken en het kan zelfs functioneren als een team-buildingmoment omdat de mentale coaching ervoor zorgt dat je naar de kern van jezelf gaat.

Deze mentale innovatie en het out-of-the-boxdenken is een belangrijke basis om je bedrijf/organisatie innovatief te organiseren. Het Nederlandse succes in het innoveren van nieuwe producten en processen is voor 75% afhankelijk van innovatief organiseren waar je dus mentale innovatie voor nodig hebt.

Daarbij is dit ook van belang voor de langdurige inzetbaarheid van medewerkers en jezelf.

Werkgeversorganisaties, strategiefirma’s, HR-dienstverleners en de overheid willen dat iedereen zo lang mogelijk op een gezonde manier kan doorwerken en werk doet wat hij/zij leuk vindt. Door te doen wat je leuk vindt ga je meestal ook langer mee.

  • Zie jij dat medewerkers zich steeds ongezonder en uitgeputter gedragen?
  • Merk je dat medewerkers zich minder betrokken voelen bij het goed uitvoeren van opdrachten?
  • Heb je talenten nodig maar niet de ruimte om die in te kopen?

Dan kan een workshop helpen om je medewerkers (en jezelf) meer energie te geven, de betrokkenheid te vergroten en om verborgen talenten te vinden.

“Tijdens deze workshop kwamen de deelnemers heel natuurlijk in hun eigen rol. En dat leidde tot consensus; precies wat we ook willen op de werkvloer. Omdat ze op een ‘speelse’ manier hebben ervaren hoe dat uitpakt in een betere samenwerking, blijft het ook hangen. Leuk detail: de deelnemers vonden het een ‘uitje’ en dat is toch heel wat anders dan dat ze naar een verplichte cursus zijn geweest. De zeven gaan nu anders met elkaar om, zijn zich bewust van elkaars sterkere en zwakkere punten en maken gebruik van elkaar krachten”

Mario van de Sande

Hoofd inkoop, St. Anna Zorggroep

De voordelen van een workshop voor bedrijven:

✔️ Teambonding.

✔️ Meer eenheid op de werkvloer.

✔️ Een betere samenwering tussen teamleden.

✔️ Meer betrokkenheid met het bedrijf.

✔️ Minder frictie binnen teams.

✔️ Meer begrip voor elkaars ideeën.

✔️ Meer energie op de werkvloer.

✔️ Ontdekking van verborgen talenten binnen het team.

Neem contact met me op als je als bedrijf een workshop wil volgen of voor meer informatie.

Persoonlijke workshops voor mentale coaching

Ook voor persoonlijke coaching is het volgen van een workshop mogelijk. Om jezelf inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt is het soms nodig om even te reflecteren op wat je wilt en wat je kunt.

De arbeidsmarkt verandert namelijk door technologie en door de wensen van werkgevers. Er zijn meer tijdelijke contracten. 1 op de 3 medewerkers verlaat het bedrijf al binnen het eerste jaar, al dan niet vrijwillig.

Daarbij zijn er meer zelfstandig ondernemers en dat alles is iets waar jij je weg in moet zien te vinden.

Om die weg te vinden heb je mentale innovatie nodig. Jouw kijk op de wereld en jouw rol daarin speelt hierin een belangrijke rol. Tijdens een workshop ontwikkel je een nieuwe kijk op jezelf, op jouw talenten, mogelijkheden en ontplooiingskansen.

Voordelen van persoonlijke coaching:

✔️ Je krijgt meer energie.

✔️ Je weet waar je groeimogelijkheden liggen.

✔️ Je creëert meer kansen.

✔️ Je komt weer in de flow.

✔️ Je weet wat je talenten zijn.

✔️ Je krijgt meer plezier in je werk.

✔️ Je krijgt meer lef en durf.

✔️ Je hebt weer toekomstperspectief. 

“Ik zocht een manier om te professionaliseren zodat ik mijn werk meer op strategisch niveau zou kunnen doen in plaats van alleen op operationeel niveau. Ik was te dienstbaar, nam werk mee naar huis en regelde altijd alles wel. Dat verwachtten mensen ook van mij, dat waren ze immers gewend. En ja, ik hield dat dus zelf in stand….! Dat inzicht heeft Benno mij wel gegeven. Het zit ‘m in kleine dingetjes, in gedrag en houding. Ik keek altijd eerst de kat uit de boom wat mij naar mijn gevoel in gesprekken direct op achterstand zette. Benno heeft mij concrete tips gegeven om dit anders aan te pakken. Dat heb ik gedaan en het was niet makkelijk. Hij had mij al gewaarschuwd dat mijn nieuwe houding en gedrag weerstand bij anderen kon oproepen omdat zij niet meer alles bij mij konden ‘droppen.’ Inderdaad gebeurde dat, daar moet je even doorheen. Toch ben ik heel blij dat ik dit coachingstraject bij Benno doorlopen heb want het heeft mijn functioneren op een hoger plan gebracht. De samenwerking met mijn collega’s loopt nu ook veel beter.”

Marion Emans

HR-adviseur, Maxima Medisch Centrum

Ik coach. Jij wint.

Wil je je aanmelden voor een workshop of een workshop aanvragen voor je organisatie of jezelf? Neem dan contact met me op.